שתף קטע נבחר

מחקר מצא: מהי הארוחה הבריאה ביותר?

אוכל בריא לא חייב להיות משעמם: חוקרים בריטים בדקו אלפי מוצרים שמבטיחים לתרום לבריאות ומתוכם הרכיבו ארוחה אולטימטיבית. זה מתחיל בסלמון ונגמר ביוגורט - ומה לעיקרית?

הארוחה הכי בריאה אי פעם: חוקרי תזונה בריטיים עברו על כ-4,000 מוצרים שיצרניהם ומשווקיהם מייחסים להם סגולות בריאות שונות ומשונות, וצמצמו אותם ל-222 בלבד שמתוכם הרכיבו לבסוף את ארוחת הערב האולטימטיבית. מה בתפריט? תבשיל סלמון למנה ראשונה, קדירת עוף למנה העיקרית ולקינוח - יוגורט.

 

כל אלה רחוקים מאוד מההגדרה של "ג'אנק פוד", וגם מבטיחים שלא תצטרכו לסבול תפריט משעמם כדי להיות בריאים.  

 

מתחילים דיאטה ? קראו עוד:

 

התפריט המושלם נוצר על ידי חוקרים בארגון בריטי בלתי תלוי בשם Leatherhead Food Research. בהרכבתו נלקחו בחשבון רכיבים כמו דגים המספקים חומצות שומן מסוג אומגה 3, הטובים לשליטה ברמות הכולסטרול, ולחם מדגנים מלאים המאיצים את פעילות המוח ותורמים להתפתחות העובר ברחם.

 

המנה הראשונה בארוחה האולטימטיבית היא תבשיל סלמון מעושן, הכולל אומגה 3 הטובה לעורקים, ללב ולמוח. את הדג מלווה סלט ירוק ברוטב שמן זית כתית מעולה, אשר מסייע לאזן את רמות הכולסטרול דם.

 

למנה עיקרית יש להגיש קדירת עוף עם עדשים, ולצדה ירקות.

 

החוקרים טוענים כי ארוחה כזאת מזינה מיוחד, ומספקת כ-80 רכיבי בריאות שגופנו זקוק להם, למשל חלבונים הדרושים לבניית מסת שריר, וחומצות אשר נמצאות בקטניות ומפחיתות עייפות.

 

החוקרים לא שכחו את הקינוח: עבור הארוחה המושלמת הם יצרו מעין פודינג המבוסס על יוגורט טרי, ומעליו אגוזי מלך ורוטב בטעם קרמל (אבל נטול סוכר). היוגורט מועיל למערכת העיכול, ושאר הרכיבים טובים לבריאות השיניים ולאיזון רמות הסוכר בדם.

 

הוספה לקינוח של גואר גאם, חומר מסמיך טבעי, מסייעת לשמור על רמות כולסטרול תקינות. גם האגוזים המעטרים את המנה נחשבים למזון-על, וצריכה של 30 גרם מהם ליום (חופן קטן) הוכחה כתורמת לבריאות כלי הדם.

 

החוקרים כללו בתפריט גם משקאות ספורט שהם נטלו חלק בפיתוחם, ובהם מיקרו-רכיבי תזונה כמו אבץ, סידן, ברזל, מגנזיום ועוד. ביוטין, למשל, ויטמין מקבוצת B, מסייע לחילוף החומרים, למערכת העצבים, לעור ולשיער, בעוד שהסידן טוב לעצמות ולשרירים.

 

לימים קרירים במיוחד מציעים החוקרים משקה שוקולד חם המכיל מלטונין, המסייע בהירדמות.

 

"אנו עורכים אלפי מבחני טעימות לצרכנים בכל שנה", אומר ד"ר פול ברימן מהמכון הבריטי, "ודבר אחד ברור - לא משנה כמה בריא יהיה האוכל, אם הוא אינו טעים הוא פשוט לא יימכר".

 



 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
סלמון לעורקים, עדשים לעייפות
צילום: ירון ברנר
ד"ר רק שאלה
מומלצים