שתף קטע נבחר

אמנות ברשת: מסע בדרך לשלם

במשך שבוע ימים יצעדו אנשים תרבות ורוח מנווה שלום לירושלים. המסע, שפותח את אירועי עונת התרבות בירושלים, יתועדו בשידור חי ברשת, וינסה ליצור את הגרסה האיכותית-אמנותית לתוכנית הריאליטי "האח הגדול"

מחר (ה') תפתח עונת התרבות בירושלים, והעיר תהפוך למוקד של עשיית תרבותית ואמנותית. העונה תיפתח במסע רגלי של שבוע, מנווה שלום לירושלים, של קבוצת אמנים, פעילים חברתיים ואנשי רוח שיקיימו לאורך כל הדרך דיונים ופעולות אמנותיות שונות. מה הקשר של זה למדור מחשבים? שואל מגיב 19, ובכן, הדרך היחידה לצפות במסע הזה היא באמצעות האינטרנט. אתר ייעודי שנפתח לטובת הפרויקט ילווה את המשתתפים לאורך המסע, ישדר את התכנים בזמן אמת ויצור את הגרסה הווירטואלית-אינטלקטואלית-אמנותית של "האח הגדול".

  

הפרויקט, שנקרא "מסע בדרך לשלם", מנסה לברר מה החזון החברתי-תרבותי שלנו, וכיצד ניתן לממש אותו. הדיון הלא פורמלי הזה יתקיים באמצעות קהילה זמנית של 35 משתתפים שיצרו, יחליפו רעיונות ויחלקו חוויות משותפות בדרך לעיר שבעצמה מעוררת מחלוקת לגבי החזון החברתי-תרבותי שלנו.

 

 

האתר יחל בשידוריו עם תחילת המסע, ויוצגו בו ארבעה מסכים שיציגו את הנעשה מזוויות שונות. שניים מן המסכים יעבירו שידור ישיר של המתרחש, מסך שלישי ישדר ברציפות קליפים ואירועים שונים מתוך המסע לאחר שעברו עריכה מינימלית ומסך רביעי יציג זרם בלתי פוסק של קטעי וידאו פופלאריים מיוטיוב. בנוסף, האתר יכלול מפה שתציג בכל שלה את ההתקדמות בדרכים ותספק מידע על התחנות שבדרך. בנוסף, האתר יכלול בלוג שיעדכן על הנעשה, וכבכל פרוייקט רשת שמכבד את עצמו יש חיבור גם לפייסבוק ולטוויטר.

 

גיא ברילר, יוצר ומנהל הפרויקט, מסביר ל-ynet מחשבים את היחודיות שבו. "העולם הזה של פרפורמנס (אמנות מופע – ו"ק) נחלק לשניים: המופע שהוא בזמן אמת, מול קהל, לעומת הצגה מרוחקת שהיא למעשה תיעוד. 'מסע בדרך לשלם' למעשה מחבר את שני הדברים. מחר, כשהאתר יפעל, הוא יהווה מעין גוף שידור עצמאי שיאפשר לגולשים לראות את כל תהליך היצירה. הם יוכלו לראות את האמן מתעורר בבוקר, מתנהל בין רגעים ובסופו של דבר כמובן גם לצפות ביצירה שלו.

 

כלומר, אתם לוקחים קונספט טלוויזיוני, תוכנית רילאטי, אבל במקום לפנות למכנה המשותף ביותר, אתם פונים לקהל בוא נאמר, מפותח יותר. אבל האח הגדול למשל הוא מכונת רייטינג יעילה, בה נוצרות עלילות שיושבות על העצבים החשופים שלנו כחברה, כמו יחסי דתיים-חילונים, שמאל-ימין וכדומה – מה אתם יכולים להציע לצופים?

ברלינר: "אספנו חבורה מאוד מוכשרת, אמנים ופעילים חברתיים מהארץ ומהעולם. מדובר בפאנל מאוד גדול ומאוד מרשים. במהלך שבוע המסע, גולשים יוחלו להיחשף למהלך יצירתי רציף ומלא, הם יוכלו לראות מה עובר על השמתתפים בכל רגע: לפני, במהלך ואחרי היצירה. בניגוד לאח הגדול, אנחנו לא עורכים את התוכנית ונותנים לדברים להתפתח לבד. אני מודה שאני באופן אישי מצפה להפתעות."

 

אבל מה יקרה אם לאיש מהמשתתפים לא יהיה חשק לכלום. עם מה תגרה את הצופה?

ברליר: "אין דבר דבר כזה 'לא לעשות כלום', האמנים נמצאים בסיטוציה חברתית ואין להם ברירה אלא להגיב לה, לפעול בתוכה. אין ואקום ואין שעמום, זו אשליה.אשליה רווחת אומנם, אבל אשליה. כשבכל זאת יווצרו רגעים של חוסר מעש, לדוגמה כשכולם ישנו, אנחנו מציעים תוכן אלטרנטיבי באמצעות שני המסכים הנוספים באתר, שיציגו את אירועי היום המעניינים ביותר.

 

וכשהמשתתפים יהיו ערים? מה בעצם נוכל לראות בנוחות מהבית או המשרד שלנו?

ברליר: "בחבורה שלנו יש כל מיני אמנים שיעשו מגוון דברים. למשל, לביא זיטנר יציג דמות של הלום מחאה שעולה לירושלים עם החמור הלבן שלו. זו תהיה מעין הצגה בה הוא ינהל דיאלוג עם המציאות בארץ. בנוסף, יש כמה מוזיקאים שמגיעים אלינו מהעולם, כמו יונתן אבישי, שיצור מוזיקה מהחומרים שיאסוף במסלול. הוא יפעיל את המשתתפים האחרים ויבנה כלי נגינה מדברים שאיסוף על הדרך. וזה בדיוק ההבדל ממופע רגיל אגב. כלומר, אם במצב רגיל היית הולכת להופעה של יונתן אבישי, עכשיו את יכולה לעקוב אחריו ואחרי העבודה שלו בזמן אמת."

 

 

משתתפים נוספים: יובל בן עמי, עדן בנט, יעל ברדה, מוחמד ג'בלי, איתי דרווי, כרם הלברכט, מרקה ולנטה (ארה"ב-הולנד), רפרם חדד, מאיר טאטי, נרקיס טפלר, פורת סלומון, ביק ואן דר פול (הולנד), נח פישר (ארה"ב), יונתן קרן (הולנד), חיה רוקין, תהל פרוש ורותם רוזנטל.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עלייה מקוונת לירושלים
צילום: באדיבות Lowshot
מומלצים