שתף קטע נבחר

קינוחים שמכינים למי שאוהבים: מתוקים לבנים

ויקטור גלוגר עם 2 קינוחים - אחד קל, השני עוד יותר - של קינוחים שמכינים לאורחים שרוצים בטובתם: מוס שוקולד לבן עם תותים ועוגת הגבינה המיתולוגית של דלידג. בשתי מילים: דוז פואה

כוסיות מוס שוקולד לבן עם פירות אדומים

קלאסיקה שלא נס ליחה - קינוח קיצי, אישי ורענן לחובבי השוקולד הלבן, שלא דורש יותר מדי עבודה או הכנה מוקדמת.

 

עוד בערוץ האוכל:

גן בוואריה: הכל על מוסד הביר גארדן

לונדון קולינג: פיש אנד צ'יפס: המדריך

הקיץ של פלוראנס: טיאן ירקות בקלי קלות

 

המרכיבים ל-6-8 כוסות הגשה: 

350 גרם שוקולד לבן

1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

1 ביצה

 

לעיטור:

תותים ופירות אדומים – לפי העונה

 

תענוג קליל להכנה. מוס שוקולד לבן (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
תענוג קליל להכנה. מוס שוקולד לבן(צילום: ירון ברנר)

 

אופן ההכנה:

  1. מביאים את השמנת לרתיחה. טורפים פנימה את הביצה ויוצקים על השוקולד הלבן. מערבבים עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.
  2. שופכים את המוס לכוסות הגש אישיות, מקשטים בתותים או פירות אדומים ומצננים במקרר 6 שעות לפחות.

 

עוגת הגבינה המיתולוגית של דלידג

עוגה שמלווה אותי כבר מעל 20 שנה, עוד מימיי כשף של מסעדת "דלידג". לקוחות קבועים שלנו מזמינים אותה, על בסיס קבוע, בכל אירוע שדורש עוגה חגיגית ומדי חג, המטבח שלנו כמעט וכורע תחת עומס הכנת העוגות. המתכון עצמו פשוט יחסית ולא מתחכם מדי. נסו בפעם הבאה שיש לכם אורחים שאתם רוצים בטובתם ולא תתאכזבו. 

 

ועוד מעוגת הגבינה, הפעם בפוזה מגרה (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
ועוד מעוגת הגבינה, הפעם בפוזה מגרה(צילום: ירון ברנר)

 

המרכיבים:  

 

לקרם הגבינה:

1 ק"ג גבינה לבנה 30% (למשל: נפוליאון או פילדלפיה)

50 מ"ל שמנת

4 ביצים

2 חלמונים

50 גרם קמח

300 גרם סוכר

1/2 קליפת תפוז מגורדת

1/2 קליפת לימון מגורדת

 

לבצק:

1 כוס קרקרים ללא מלח, טחונים

80 גרם חמאה מומסת

1 כפית תמצית וניל

1/2 כוס סוכר

 

מיתולוגית. עוגת הגבינה של דלידג (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
מיתולוגית. עוגת הגבינה של דלידג(צילום: ירון ברנר)

 

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הקרם: טורפים את הגבינה ויוצקים לתוכה את כל מרכיבי הקרם.
  2. טוחנים את את הקרקרים במיקסר עם החמאה המומסת ותמצית הוניל והסוכר
  3. מיישרים ודוחסים חזק את הבצק בתבנית 24 ס"מ עם תחתית נשלפת ומשומנת בחמאה
  4. יוצקים את הגבינה מעל הבצק.
  5. אופים 15 דקות בתנור שחומם מראש ל-210 מעלות. מנמיכים ל-100 מעלות ואופים שעה נוספת. מניחים בתנור כשהדלת קצת פתוחה למשך כשעתיים.

 

 לכל המתכונים של ויקטור גלוגר

 

 ויקטור גלוגר הוא השף מסעדת קלואליס ומבעליה

 


 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
עושה חשק. מוס שוקולד לבן
צילום: ירון ברנר
מומלצים