שתף קטע נבחר

מקבוק פרו החדש - הנייד הטוב ביותר

עם מפרט מרשים ועיצוב מרשים עוד יותר, המק בוק פרו החדש עם מסך הרטינה החד, מציג יכולות ונוחות שיכולה להוביל את השוק, אם תהיו מוכנים להיפרד מ-11,400 שקלים ולא להחליף את הסוללה

מחשבי מק, ואפל בכלל, ידועים בתשומת לב לפרטים והקפדה על עיצוב ופונקציונליות. נכון, כל דבר שקשור לחברה הזאת יקר יותר ממה שהוא צריך להיות. מנגד, בסוף תהליך הפיתוח יוצא מוצר בשל ואיכותי שבאמת שווה קצת יותר ממוצרים אחרים. לפני כחודש הציגה אפל עוד מוצר כזה, מקבוק פרו - ניד חדש ודק (1.8 ס"מ בלבד) עם מסך רטינה איכותי במיוחד - האם הוא עומד בסטנדרטים שאפל מציבה לעצמה? ספוילר: כן.

  

 

עוד ב-ynet מחשבים:

בדקנו: אוזניות ביטס מיקסר עם דיוויד גואטה

הפוג'י X-Pro1: מצלמה אלופה אך יקרה

קומפקטית ומהירה: מצלמת קסיו SX-ZR200

 

אחסון

נראה מוזר לצרף כונן פלאש של רבע טרה בלבד למחשב 15 אינץ', אבל זה מה שעשו באפל. התרגלנו מקטגוריית ה-PC שאם המחשב גדול מ-13 אינץ', מוסיפים לו כונן קשיח רגיל כדי להגדיל את אפשרויות השימושיות שלו. שהרי, אם הייתי רוצה מחשב סופר קל וקטן, הייתי לוקח מחשב שהוא פיזית קטן יותר ולכן אסתפק בהתקן אחסון קטן יותר. אפל כהרגלה, החליטה שמספיק לנו פחות. אמנם אפשר לשדרג עד 996 גיגה אבל זה הולך להיות יקר להחריד. בפועל תשארו עם 229 גיגהבייט ורק החבילה של אדובי תופסת כמעט 20 גיגה שלא לדבר הקבצים שתעבדו איתם. כך שכמו כל אולטרהבוק אחר, תאלצו לרכוש כונן קשיח חיצוני כדי לעבוד ממנו. אפל תכננה את זה כך ודאגה שיהיו שני חיבורי ThunderBolt המסוגלים לתעבורה של עד 10 גיגה ביט לשניה. לשם השוואה, USB 3 מגיע עד 5 גיגה ביט.

 


 

שליטה נוחה

פד השליטה המובנה עובד מעולה, הוא רגיש בדיוק במידה הנכונה ונוח מאוד לשימוש. התמיכה במחוות (כמו החלקה של מספר אצבעות) משפרת את חווית השימוש בצורה ניכרת. המקלדת כמו תמיד, עם מקשים מופרדים, שקטה אבל לא מדי, מגיעה כבר חרוטה עם עברית ומאוד נוחה. למקלדת יש תאורה אחורית ואת העוצמה שלה תוכלו לכוון. הגלילה מדויקת להפליא וכך גם העקיבה אחר האצבעות, מה שעושה את השימוש נוח מאוד.

 

מסך רטינה

אולי החלק המעניין ביותר בדגם החדש זו תצוגת הרטינה. הרזולוציה כל כך גבוהה, שאפשר להציג וידאו ב-Full HD בחלק מהמסך והוא יוצג ברזולוציה המלאה המקורית. המסך כל כך צפוף בפיקסלים, שגם אם תצמידו את העיניים למסך לא תצליחו להבחין בפיקסלים המרכיבים את התמונה. המסך מגיע מוגדר ברזולוציה נמוכה יותר מהמקסימום ושם המחשב מתפקד בצורה תקינה. כשתגדירו את הרזולוציה למקסימום, התצוגה תשאר חדה וטובה, אבל זה יאט את המחשב בצורה משמעותית. הצבעים חיים וחדים, זווית הצפייה טובה אבל המסך מבריק, וזו כידוע בעיה בשמש שמשתקפת במסך ומונעת עבודה בחוץ. המסך מפצה על כך בבהירות גבוהה במיוחד שכמעט מספיקה. פיצ'ר נחמד - אפשר להוריד את הבהירות עד הסוף כך שהמסך יכבה. נוח מאוד.

 


 

לא כל תוכנה שתתקינו תדע לעבוד ברזולוציה הגבוהה במיוחד. הצגנו את אותו אתר בגוגל כרום ובספארי שמגיע עם מערכת ההפעלה, התוצאות היו ברורות לעין. כרום הציג את האתרים בהפרדה נמוכה שנראית אפילו מטושטשת מהרגיל לעומת הספארי. לא ברור אם זה טריק של אפל כדי שנשתמש בדפדפן שלה, או שגוגל לא טרחה להוציא מהדורה שתומכת בתצוגה הייחודית שקיימת, רק בשני דגמים בלבד.

 


 

כמה חם פה

המק הכל כך מעוצב, כאילו בנוי ממקשה אחת, ועליו לא תראו פתח אוורור עם מניפה בתחתית. ישנם חרירי אוורור בצדדים ובקצה המקלדת. המחשב נוטה להתחמם אבל לא בצורה היסטרית. אפשר לעבוד איתו על ברכיים חשופות ולא לקבל כוויה. עם זאת, בדקנו מחשב חדש לחלוטין והמקבוקים, עם הזמן, מפתחים בעיית טמפרטורה אמיתית. בכל מקרה את שני המאווררים המוסתרים בגוף, לא תשמעו.

 


 

ביצועים וסאונד

למק החדש יש כרטיס מסך מובנה Intel HD 4000 עם חצי גיגה זכרון משלו, ובנוסף כרטיס גרפי על אפיק PCIe מסוג Nvidia GeForce GT650m עם גיגה זיכרון GDDR5 ייעודי, והוא יודע להחליף ביניהם אוטומטית. לפי אפל כל העוצמה הגרפית הזו מאפשרת לתמוך ברזולוציה מלאה על המסך המובנה (2800x1800) ועוד שני מסכים חיצוניים ברזולוציית 2560x1600.

 


 

לדגם שבדקנו יש מעבד מרובע ליבה i7 של אינטל במהירות 2.3 גיגה הרץ, עם אפשרות טורבו ל-3.3GHz. סרטים נראים מעולה ורצים בצורה חלקה, במיוחד בפורמט Quick Time של אפל. התוכנות של אדובי עבדו מצוין. בתוכנת עריכת הווידאו פרמייר, המחשב הצליח להציג וידאו בצורה חלקה וללא קיטועים, אפטר אפקטס הריץ את אותו קטע ב15 פריים לשניה במקום 30, שזה לא רע בכלל. הפעלה מכיבוי מלא אורכת כ-30 שניות וחזרה ממצב שינה תיקח לא יותר מ-4 שניות. התחברות לאינטרנט לא אורכת יותר מ-10 שניות.

 


 

כונן הפלאש מהיר וקבצים גדולים נטענים בזריזות. מצידי המקלדת נמצאים הרמקולים. הם נותנים צליל לא רע, נטול בס כצפוי אבל עם הפרדת סטריאו טובה. אפשר להסתמך עליהם לצפייה בתוכנית טלוויזיה, לרדיו אינטרנט וכדומה, אבל לסרטים ומוזיקה כדאי לחבר אוזניות.

 


 

יותר ממחשב עבודה

מחשבי המק תמיד סבלו (או נהנו) מהילה של מחשב לגרפיקאים. אין ספק שעם מסך כזה, כל פרויקט גרפי ויצירתי שתעשו, יהיה מדויק וברור מאי פעם כי תוכלו לראות אותו בחדות יוצאת דופן. אבל זה לא מספיק כדי להצדיק את תג המחיר - 11,399 שקלים באיידיגיטל לדגם שנבדק. מחשב נייד PC יעשה את מה שהמק בוק פרו יעשה בשני שליש מהמחיר - ובשליש מהיופי. מבחינת החומרה (אם כי לא כולל המסך), יש דגם של סמסונג שמכיל את אותם נתונים יבשים. נכון, הארכיטקטורה של החומרה שונה, מערכת ההפעלה לא יודעת לעבוד באותה צורה, אבל בשורה תחתונה מחשב PC נייד דומה, לא עולה יותר  מ-7,000 שקל.

 


 

חשמל אותי

המק בוק פרו מגיע עם סוללת 8000 מיליאמפר, והיא תספיק ל-4 עד 6 שעות עבודת אינטרנט. אם תריצו עליו תוכנות כבדות, צפו לקיצור משמעותי. בשל העיצוב החלק והאטום של המקבוק, לא תוכלו להוציא את הסוללה ולהחליף אותה אם התקלקלה, או סתם אם חלפו שנתים-שלוש והביצועים שלה נחלשו. המחשב מגיע עם ספק כוח שנראה כמו גרסה גדולה של הספק של האייפון 3, ואליו מחברים מתאם לישראל (כלול). תקבלו גם כבל מאריך המחליף את המתאם ולו חיבור אירופאי שלא מתאים לכל שקע בארץ. ככה תוכלו להשתמש במפצלי חשמל רגילים מבלי לתפוס את כל התקעים. הרעיון טוב אבל כהרגלנו עם אפל, מדובר בכבל ייעודי, ייחודי וכמובן, יקר.

 

בצד שמאל של המחשב תמצאו חיבור חשמל מסוג MagSafe 2. הכבל מוחזק על ידי מגנט חזק במקומו ובמקרה של משיכה, הכבל יתנתק בקלות יחסית מבלי לפגוע בחיבור. חוויתי תופעה מוזרה עם כבל הטעינה, כשהוא היה מונח עלי, נראה שהוא טען אותי בחשמל סטטי כיוון ששוב ושוב חשמלתי את הסובבים אותי, וכשניתקתי אותו, זה הפסיק.

 


 

המק ועברית

מערכת ההפעלה מגיעה עם תמיכה מלאה בעברית ומציגה את התפריטים בצורה תקינה אבל לא הכל מושלם: במצבים מסוימים קיצורי המקשים כפופים לשפה. כלומר אם אתם על עברית, ולחצתם Ctrl + Z כדי לבטל את הפעולה האחרונה, הוא לא יעשה דבר כי מבחינתו לחצתם Ctrl + ז, שזה קיצור דרך לכלום. עליכם להחליף את השפה לאנגלית ורק אז הקיצור יעבוד.

 

בעבר, קיצור המקשים להחלפת שפה היה מקש קומנד + רווח. מגרסת OS X 10.4 התווספה תכונה בשם חיפוש ספוטלייט וקיצור המקשים הוגדר עבורו. לכן גם עם מחשב חדש מהאריזה, עליכם ראשית להגדיר את העברית כשפת כתיבה, ואז להחליף את קיצור המקשים.

 

ומה עם אופיס תשאלו, ובכן מיקרוסופט אופיס למק לא תומך וגם לא תמך בעברית בצורה רשמית. הוא כן מציג עברית אבל לא מזהה כיוון כתיבה מימין לשמאל, לכן כל המילים מתהפכות. יש הרבה פתרונות אחרים כמו אופן אופיס או ניאו אופיס שתומכים בעברית בצורה תקינה, אבל זה שינוי מהמוכר ולא מתאים לכולם.

 


 

אז PC או MAC?

מערכת ההפעלה של המק, ה-OSX, שונה בצורה ניכרת מווינדוס, וכמו כל דבר שונה, לוקח זמן להכיר אותה. התפריטים שונים, הממשק שונה, אפילו הכפתורים במקלדת שונים. מעבר כזה הוא שינוי משמעותי וצריך ראש פתוח כדי להתמודד איתו. ככלל, אפל משקיעה הרבה מאמצים באסתטיקה של המוצרים שלה, לעתים על חשבון הפרקטיות. אין למשל קליק ימני בעכבר. בהנחה שלא חיברתם עכבר חיצוני יש ללחוץ Ctrl + קליק או ללחוץ על הפד עם שתי אצבעות.

 

למי ששוקל לעבור מ-PC למק, כדאי לדעת שהמעבר יכול לתסכל מאוד וגם להיות מהנה במיוחד. המק, כמו כל שאר הדברים של אפל, בנויים לאלו שלא רוצים להתעסק בסעיפים המזעריים ביותר של מערכת ההפעלה. מי שמרוצה שהמחשב מחליט עבורו מה הדרך הנכונה לעשות דברים, ומוותר מראש על התאמה אישית (פסיכית) של המחשב. זה לא שחלונות היא מערכת הפעלה טובה במיוחד, היא פשוט הדבר הכי מוכר ונפוץ במחשבים אישיים, כך שקל לקבל תמיכה מאנשים מסביב, משהו שלא כל כך קיים עם מק בארץ.

 


 

לרוב מחשבים ניידים נופלים בסעיף כלשהו בהשוואה מול מחשב שולחני. או שהמסך לא מספיק גדול או ברור, או שהמקלדת איומה, ויותר מכך, העכבר המובנה חסר טעם. זה הלפטופ הראשון שהשתמשתי בו, ובאמת הרגשתי שהוא יכול לשמש כמחשב לכל דבר שהוא גם במקרה, נייד.

 

המק מגיע עם מערכת ההפעלה Mac OSX Lion, ואם קניתם מיד עם ההשקה, תוכלו לשדרג תוך 30 יום בחינם דרך האתר של אפל ל-Mountain Lion. מחירו באיידיגיטל 11,399 שקל, כולל תמיכה טלפונית ל-90 יום ושנה אחריות, או 2,199 דולר באפל + מסים ומשלוח.

 


מק בוק פרו

מק בוק פרו
מעבד Intel QuadCore i7 2.3 GHz
זכרון 8GB DDR Ram 1600MHz
אחסון פלאש 256GB
תצוגה צג רטינה 15.4 אינץ לד 2800x1800
כרטיס גרפי 1 500mb ram intel HD Graphics 4000
כרטיס גרפי 2 Nvidia Geforce GT650m 1 gb GDDR5
מערכת הפעלה Mac OSX Lion, שדרוג חינם ל-Mountain Lion
משקל 2.02 ק"ג
חיבורים וקורא כרטיסים

2 ThunderBolt

2 USB 3.0

HDMI

אוזניות 3.5 mm

קורא SDXC

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים