שתף קטע נבחר

זנדברג: "אני בשל יותר, לא חושב שנס לחי"

אומרים שהוא מעבר לשיא, אבל מיכאל זנדברג צוחק: "רואה את השחקנים מסביב ויש לי המון מה לתת". בגיל 32, ואחרי שחזר להפועל ר"ג בה החל את הקריירה, הקשר הוותיק מדבר על הכל. מבית"ר, דרך נבחרת ישראל ועד העונה הכושלת בהפועל חיפה: "היא רק הבהירה לי עד כמה אני רעב למשחק". ראיון מיוחד

יממה אחרי שחתם בהפועל ר"ג, הקבוצה בה החל את הקריירה, מיכאל זנדברג הזיל דמעות התרגשות באימון. האוהד, יהורם איתן, גלש מהטריבונה לדשא, לפני משחק האימון מול רמת השרון והעניק לבן השב הביתה זר פרחים. היו שם עשרות אוהדים של רמת גן שעמדו ומחאו לו כפיים.

 

 

הכדורגלן, שעזב בגיל 17 את הפועל ר"ג, סגר מעגל. זה היה מלווה בדמעות, של התרגשות ואושר. אחד האוהדים קרא: "מיכאל, ראית כמה שאוהבים אותך?" הוא הנהן בראשו ואחרי האימון התפנה להסביר: "אני לא טיפוס רגשן, ולא רומנטי. יש משהו רומנטי בכדורגל במובן המקצועי של המילה ומעבר לזה. ברור שהתרגשתי. מאוד. אני לא מרבה לבכות, אבל מאוד ריגשה אותי קבלת הפנים".

 

"אני לא טיפוס רגשן ולא רומנטי". זנדברג (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
"אני לא טיפוס רגשן ולא רומנטי". זנדברג(צילום: אורן אהרוני)

 

זנדברג ( 32) נשוי לשרון ואב לעומר בן חצי שנה, הוא אחד מהכדורגלנים היותר מעוטרים בכדורגל הישראלי. הוא רשם 5 אליפויות, 3 עם הירוקים מחיפה ועוד 2 עם הצהובים-שחורים מירושלים, רגע לא סיימנו, יש עוד 2 גביעי מדינה עם בית"ר ירושלים.

 

חגיגת לונדון 2012 ב-ynet ספורט:

 

זנדברג מגיע להפועל ר"ג כשהוא מעבר לשיא, אחרי עונה לא טובה בהפועל חיפה שבה לא הרבה לשחק, אבל הוא חדור אנרגיות להצליח: "דווקא העונה הזו הבהירה לי עד כמה אני רעב לשחק ולתרום. אני רואה את הליגה והשחקנים מסביב, יש לי המון מה לתת מבחינה מקצועית ומבחינות אחרות. בכל קבוצה ששיחקתי תרמתי מקצועית וחברתית ובאספקטים נוספים".

 

"אני בטוח שבהפועל ר"ג, שמוקמת משלד מאוד צעיר, יהיה לי מה לתרום לקבוצה ואני מלא מוטיבציה בשביל זה. אני רוצה להוכיח קודם כל לעצמי

 שאני יכול להשתלב בליגת העל ולאחר מכן לאנשים אחרים. כולם אומרים לי תראה לאנשים, אבל אנשים אף פעם לא הטרידו אותי בקריירה. אמרו עליי דברים טובים מאוד וגם רעים מאוד, אף פעם לא נתתי לזה להפריע לי".

 

אומרים שאתה מעבר לשיא.

"אי אפשר להתווכח על זה. השחקנים הכי גדולים שהגיעו לגיל 34-35 ושיחקו, היו בשיא מבחינה פיזית ומנטאלית בגילאים 26-27 וזה לא משהו שאני מחדש. דווקא מהמקום הזה יש לי מה לתרום בדברים אחרים. אני בוגר יותר, בשל ומקצועית אני לא חושב שנס לחי. יש לי עדיין מה לתרום ברמה מקצועית, כי באמת שנה שלמה לא שיחקתי. אני בטוח שכשאכנס לכושר אוכל לתרום לקבוצה".

 

זנברג חוגג אליפות בבית"ר עם אפק וקורנפיין (צילום: אלי אלגרט) (צילום: אלי אלגרט)
זנברג חוגג אליפות בבית"ר עם אפק וקורנפיין(צילום: אלי אלגרט)

 

- שיחקת במכבי חיפה, יש לך שם הרבה חברים, מה אתה יכול לומר על העונה הרעה שהם עברו?

"מכבי חיפה זה מועדון שביסס את עצמו ב-20 השנים האחרונות בטופ. אנחנו מדברים על העונה שעברה שהייתה קצת פחות טובה, אבל עדיין אני

 מסתכל על דרך של מועדון וקבוצה והדרך שהם הולכים בה היא דרך טובה מבניית כישרונות צעירים ועד הטיפול של המחלקה הבוגרת, אם שנה אחת הם לא זכו בתארים זה רק תקר קטן. המועדון הזה יחד עם כמה מועדונים מתנהל בצורה הכי נכונה שאפשר ורק אפשר ללמוד ממנו".

 

שיחקת גם בבית"ר בזמן הכסף הגדול, היום מדובר בקבוצת עמוסת בעיות היית מגיע לשחק שם כיום?

"יש לה את הבעיות שלה, אני נמצא היום במקום אחר. זה לא עלה על הפרק וקשה להתייחס לזה. אני מבסוט במקום שבו אני נמצא. לקחתי החלטות כאלה ואחרות בקריירה, אני לא מצטער על אף אחת מהם. אחת ההחלטות הטובות שעשיתי זה לעבור ממכבי חיפה לבית"ר ירושלים, אני חושב שהיו לי שם רגעים של אושר ושמחה, מקצועיים ואישיים, זה לא דבר שאפשר לזלזל בו, זה הרגעים היפים שהיו לי בחיים. אני עכשיו במקום אחר והם במקום אחר ואני רק מאחל להם הצלחה".

 

והייתה גם תקופה מוצלחת במכבי חיפה (צילום: אלי אלגרט) (צילום: אלי אלגרט)
והייתה גם תקופה מוצלחת במכבי חיפה(צילום: אלי אלגרט)

 

לא מעט דובר על אורח החיים שלך, על הבליינות. התבגרת?

"התקשורת כמו התקשורת ניזונה מאנשים שמדברים. באופן טבעי כשמישהו מצליח מחפשים משהו רע. אין לי בעיה עם זה. זה לא ספציפי אלי או משהו אישי

. זה קורה לכל שחקן שקצת מצליח. מחפשים עליו איזה שהוא משהו. עובדה שבתקופה שאמרו עלי שהייתי הכי בליין, הייתי גם הכי מצליח. בתקופות אחרות שכביכול התבגרתי הייתי פחות טוב. אין לזה שום אחיזה במציאות. אני חושב שהתנהלתי בצורה שאני רואה לנכון. אני עובד קשה, אני לא כזה מוכשר שבלי עבודה קשה הכל בא לי בקלות. הכול בא לי בעבודה קשה ועם אופי חזק ואני לא נותן לדברים לשבור אותי. זה עוד מכשול שעברנו, הכלבים נובחים והשיירה עוברת. אני לא צריך להתנצל על מה שעשיתי, להיפך אני אוהב ליהנות ולבלות ואין בזה שום דבר רע. הכול כמובן בטעם. עשיתי את ההפרדה הזו בין החיים המקצועיים לאישיים בצורה הכי טובה שאפשר".

 

היום כל שחקן שכובש שער כבר בדרך לאירופה. אתה היית אחד השחקנים הטובים בליגה ולא הגעת לשם.

"בתקופה שלי לא יצאו שחקנים, היחידים שיצאו זה יוסי בניון ואליניב ברדה שהוא קטן ממני. זה לא היה כל כך מעשי כמו היום, למרות זאת היו לי הצעות לצאת לחו"ל כששיחקתי בבית"ר ירושלים והם לא היו מתאגרות, לא מבחינה כלכלית ולא מקצועית. העדפתי להישאר פה. כל החלטה שלקחתי אני מאוד שלם איתה ולא מצטער על שום דבר שעשיתי, כולל ההחלטה לא לצאת לאירופה. עשיתי פה שנים יפות, אני לא מזלזל בכדורגל הישראלי וחושב שאם אשחק בטורקיה או אשב על הספסל בבלגיה זה עדיף לי".

 

"לא מזלזל בכדורגל הישראלי". זנדברג במדים הכתומים (צילום: עוז מועלם) (צילום: עוז מועלם)
"לא מזלזל בכדורגל הישראלי". זנדברג במדים הכתומים(צילום: עוז מועלם)

 

שיחקת בנבחרת אבל לא הטבעת חותם. פספסת?

"אני מרגיש שיכולתי לתת יותר. התחלתי את הקריירה בנבחרת בתקופה של אברם גרנט, אבל בתקופה שהייתי בשיא לא הוזמנתי. היה בזמנו מאמן (דרור קשטן) שלא היה איתי עין בעין. הוא לא ראה לנכון להזמין אותי ואין מה לעשות, זו דרכו של עולם".

 

"בועטת" - מדור הרכילות של ynet ספורט:

 

היום ממרומי גילך איזו עצה אתה יכול לתת לכדורגלן צעיר?

" דבר ראשון הייתי מתחיל בלהיות עקבי ולא אנוכי. להתמיד בכל מה שאתה עושה, לעשות את זה על הצד הטוב ביותר. לא לשכוח את החברים לקבוצה כי זה גם מה שיביא אותך להצלחה אישית".

 

"יכולתי לתת יותר". זנדברג במדי הנבחרת (צילום: אלי אלגרט) (צילום: אלי אלגרט)
"יכולתי לתת יותר". זנדברג במדי הנבחרת(צילום: אלי אלגרט)

 

מי השחקן שיהיה הדבר הבא בכדורגל הישראלי?

"לא יודע. אני צופה המון בכדורגל הישראלי. יצא לי לראות הרבה שחקנים טובים, בשנתיים האחרונות היו ילדים צעירים, אבל אני לא רוצה לנקוב בשמות, אין אחד שהוא בולט לי לעין. יש כמה כישרונות טובים ויהיה מעניין לראות אותם מתפתחים".

 

עוד ב-ynet ספורט:

 

כשאתה מביט לאחור אתה מרוצה מהקריירה שלך?

"כן בהחלט, מעל ומעבר. מבחינה מקצועית הוצאתי מעצמי את המקסימום ועדיין אני מוציא, אני עדיין לא מסכם את הקריירה כי יש לי עוד מה לתת. אני אמנם לא יוסי בניון המוכשר עם יהלום ברגליים. מה שעשיתי היה בעבודה קשה, הגעתי הכי רחוק שאפשר".

 

עוד קבוצה לרזומה. הפועל ת"א (צילום: אלי אלגרט) (צילום: אלי אלגרט)
עוד קבוצה לרזומה. הפועל ת"א(צילום: אלי אלגרט)

 

זנדברג גדל בהפועל ר"ג, עבר להפועל פ"ת, שיחק במכבי חיפה, בית"ר ירושלים, הפועל ת"א, בני יהודה ובעונה שעברה בהפועל חיפה. כשמבקשים ממנו לסמן את הרגע הגדול בקריירה הוא אומר: "האמת היא שהיו הרבה רגעים כאלה. שיחקתי בצ'מפיונס ליג עם מכבי חיפה. זכיתי בדאבל עם בית"ר ירושלים. באופן אישי זה היה המעבר שלי למכבי חיפה בשנת 2002 מהפועל פ"ת, שיחקתי שם 4 עונות. כל רגע בשנים האלה היה רגע שיא אחד גדול. 7 שנים הייתי בטופ עם זכיות, אליפויות ואירופה. לזכור רגע אחד ספציפי לא עולה אבל אם מתעקשים אז ההשתתפות בצ'מפיונס ליג עם חיפה כשפתחתי בהרכב באולד טראפורד".

 

האכזבה הגדולה?

"לצד הרבה רגעים טובים היו גם מאכזבים, אי העפלה לצ'מפיונס עם מכבי חיפה מול רוזנבורג היה הרגע הקשה, גם שנה לאחר מכן מול מאלמו, אלה רגעים מאוד צורבים. רגע הפציעה כשקרעתי את השריר האחורי בהפועל תל-אביב לפני שנתיים. זה היה רגע מאוד קשה, נעדרתי הרבה זמן וגם כשחזרתי זה לא היה מאה אחוז. עברתי לבני יהודה ושם פיזית כבר הרגשתי פחות טוב, לקח לי הרבה זמן להתאושש".

 

עונה שלא ירצה לזכור. במדים האדומים של הפועל חיפה (צילום: ראובן כהן) (צילום: ראובן כהן)
עונה שלא ירצה לזכור. במדים האדומים של הפועל חיפה(צילום: ראובן כהן)

 

- עם איזה מאמן הכי נהנית לשחק?

"יש רשימה ארוכה של מאמנים שמכל אחד לקחתי משהו, הרבה מאמנים קידמו אותי בצורה כזו או אחרת. היה לי את העונג לעבוד עם כל המאמנים

 הגדולים בישראל".

 

ושחקנים?

"שיחקתי עם גדולים כמו יעקובו, פראליה, בנבחרת עם אבי נימני, יוסי אבוקסיס, חיים רביבו וכמובן יוסי בניון. הזדמן לי לחיות בדור שהיו בו הרבה כוכבים ואני שמח על זה".

 

עד מתי תמשיך לשחק והאם כבר חשבת מה תעשה ביום שאחרי?

" כמובן שזה תלוי במצבי הפיזי, זה דבר ראשון. אבל מעבר לכך צריך שיהיה מישהו שירצה אותי וזה לא תמיד תלוי בי. התחלתי לחשוב מה אעשה כשאפרוש, כנראה שארצה לעסוק במשהו שקשור לכדורגל, אני מאוד אוהב את זה, אימון או משהו אחר. כל האופציות פתוחות בפניי".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מיכאל זנדברג
צילום: אלי אלגרט
מומלצים