שתף קטע נבחר

ענת קם לעליון: אם זה העונש לבלאו, מה איתי?

מי שהורשעה בגניבת אלפי מסמכים סודיים מצה"ל ומרצה ארבע שנות מאסר וחצי תנסה להשתמש במקרים אחרים של חשיפת סודות, בהם אלו של יצחק יעקב ואלי זעירא, כדי להקל בעונשה

"אם זה מה שעשיתם ליצחק יעקב , לאלי זעירא ולאורי בלאו , אני צריכה לשבת בכלא?" טיפול הפרקליטות בפרשות המפורסמות של חשיפת סודות מהשנים האחרונות, ובמיוחד העונש שעליו הוסכם שייגזר על העיתונאי אורי בלאו - האיש שאליו העבירה מסמכים חסויים - אלו הסיבות, מקווה ענת קם, שיוכלו להוביל את בית המשפט העליון להקל בעונשה.

 

עוד בערוץ החדשות של ynet:

 

קם מרצה מנובמבר אשתקד עונש של ארבע שנות מאסר וחצי בגין גניבת אלפי מסמכים סודיים מלשכת מפקד פיקוד מרכז, שם שירתה. ל-ynet נודע שהיא הגישה בימים האחרונים לבית המשפט העליון באמצעות עורך דינה אילן בומבך שורת מסמכים שיצטרפו לבקשת הערעור על העונש. העליון הסכים לקבלם, והם יישמעו בדיון שייערך בעוד כשבועיים.

 

ענת קם מגיעה לכלא נווה תרצה (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
ענת קם מגיעה לכלא נווה תרצה(צילום: ירון ברנר)
 

לגבי בלאו, צורפו לערעור ההודעה הרשמית של משרד המשפטים על ההחלטה להגיש נגדו כתב אישום, ובהמשך כתב האישום עצמו - במסגרת עסקת טיעון שבמסגרתה הוא אמור להיות מורשע ולרצות ארבעה חודשי עבודות שירות.

 

בהודעה בשם היועץ המשפטי לממשלה נאמרו על בלאו דברים קשים, בין היתר שהחזיק ביודעין ובאופן בלתי מבוקר מאות ואלפי מסמכים מבצעיים ללא כל אמצעי בקרה ואבטחה ואף הפר באופן בוטה את ההסכם שנחתם איתו, לא מסר את כל החומר שברשותו, נמנע מלחזור לארץ לחקירה ועוד.

 

עו"ד בומבך מתכוון לעשות שימוש בהסדר הטיעון של בלאו ולטעון שיש בכך אפליה ואכיפה סלקטיבית שנוקטת הפרקליטות בין קם לבינו. הוא קובל על כך ש"לגבי בלאו הפרקליטות הסתפקה בארבעה חודשי עבודות שירות בשעה שענת קם קיבלה ארבע וחצי שנות מאסר ועוד שנתיים של מעצר בית".

 

פרקליטהּ של קם מצרף לערעור גם את ההחלטה - רק מהשבוע שעבר - שלא להגיש כתב אישום נגד אלי זעירא בקשר להדלפת שמו של הסוכן החשאי אשרף מרואן. לדבריו, העבירה שעבר לכאורה חריפה וחמורה הרבה יותר ממה שעשתה קם, "ומי שאומר את זה הוא לא פחות ולא יותר מאשר פרקליט המדינה משה לדור" - לשם כך מצטט העו"ד

מדברי לדור בראיון ל"הארץ".

 

סעיף נוסף בתוספת לערעור נוגע לעניינו של תא"ל (מיל') יצחק יעקב (יצה), שהורשע ב-2002 במסירת ידיעות סודיות כמה עשורים אחרי שחרורו ונידון לשנתיים מאסר על תנאי. המדינה ערערה וביקשה מאסר בפועל, בנימוקים נוקבים שכללו "הפקרת סודות כמוסים שגילוים עלול לגרום נזק חמור ביותר". בהמשך חזרה בה המדינה מהערעור במסגרת הסכם עם יצה, שביטל ערעור משלו.

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ענת קם
צילום: מוטי קמחי
אורי בלאו
צילום: ירון ברנר
אלי זעירא
צילום: דוד רובינגר
צילום דודו פריד
יצחק יעקב
צילום דודו פריד
צילום: אבי כהן
עו"ד אילן בומבך
צילום: אבי כהן
מומלצים