שתף קטע נבחר

המסחר ננעל בירידות; טבע עלתה ב-2.15%

ת"א 25 ירד ב-0.24% ות"א 100 איבד 0.3%; דיסקונט ומזרחי ירדו ביותר מ-2.5% לאחר פרסום מסקנות ועדת זקן; מחזור המסחר הסתכם ב-810 מיליון שקל

המסחר בבורסה באחד העם ננעל היום (ב') בירידות קלות בהמשך למגמה השלילית אתמול ולאחר פרסום מסקנות ועדת זקן. מחזור המסחר הסתכם ב-810 מיליון שקל.

 

מדד תל-אביב 25 ירד ב-0.24% ל-1,056.35 נקודות, מדד תל-אביב 100 ירד ב-0.3% ל-965.43 נקודות, מדד בלוטק 50 ירד ב-0.02% ל-323.15 נקודות ומדד נדל"ן ירד ב-1.14% ל-254.29 נקודות.

 

איגרת החוב הממשלתיות רשמו עליות חדות בהמשך למגמה מתחילת השנה ולאחר פרסום מדד המחירים לצרכן. איגרת החוב הממשלתית שקלית ל-10 שנים זינקה ב-0.6% לתשואת שפל כל הזמנים - 4.03%.

 

"עוד יום שלילי בבורסה. נתוני הצמיחה באו לידי ביטוי בשוק שכבר מגלם את התוצאות של החברות שהיו פחות טובות. נתוני הצמיחה הם לא שוק שוק טוטאלי", כך אמר מצביא רענן, מנהל קרנות במגדל שוקי הון בשיחה עם "כלכליסט". "בחברות הביטוח יש מחזורים יחסית גדולים, במגדל, פניקס ומנורה המחזורים לכל אחד מהניירות הם גבוהים, כרגע לא לחיוב. הרבה כסף עבר היום במניית מגדל".

 

"מחזורי המסחר במניות הבנקים לא מי יודע מה גבוהים, המסקנות של ועדת זקן לא היו מסעירות", הוסיף. בסקירה של מניות בולטות במהלך המסחר ציין רענן את מניית דש שממשיכה לבלוט על רקע הדיבידנד החריג אותו היא מבקשת לאשר על ידי בית המשפט. "מניית מזור הנסרת ביתר 12 בולטת לחיוב על רקע אישור FDA. מניית צים שיווק בולטת על רקע חשיפת "כלכליסט" על עסקת ביתן. ברן בולטת על רקע הצעת הרכש".

 

לגבי מחזורי המסחר הנמוכים אמר רענן, כי "יש המון ניירות שמגיעים למחירי הזדמנות אך כרגע הציבור לא פה כדי להנות מזה והמוסדיים משקיעים בחו"ל".

 

הכנסת צפויה לאשר היום בקריאה ראשונה את חוק הריכוזיות. בימים האחרונים פנו עשרות פעילים חברתיים באמצעות הדוא"ל לחברי הכנסת ודרשו מהם להחריף את מסקנות ועדת הריכוזיות. בפניות שהתקבלו בלשכות חברי ועדת הכספים נכתב בין היתר "מקומך בכנסת ניתן לך על מנת לשרת את ציבור הבוחרים ולא 19 משפחות בודדות". הפעילים קראו בין השאר להגביל את כלל התאגידים ל-2 שכבות בלבד, ולהפריד נכסים ריאלים ופיננסיים בתוך 3 שנים, ולא 6.

 

ועדת זקן שפרסמה הבוקר את מסקנותיה מצביעה על כל הכשלים של מערכת הבנקאות בישראל בהם ריכוזיות גבוהה של הבנקים בשוק המקומי, תחרות מועטה שמייקרת את האשראי ללקוחות הפרטיים ולעסקים קטנים, הוצאות שכר גבוהות בהשוואה בינלאומית ורווחיות נמוכה.

 

מדד חודש יוני ירד ב-0.3% בניגוד להערכות המוקדמות בשוק ההון שצפו כי המדד יישאר ללא שינוי. האינפלציה המחושבת 12 חודשים לאחור מסתכמת ב-1% בלבד – הרבה מתחת לטווח השנתי בין 1%-3% שקבעה הממשלה. גם האינפלציה המחושבת ל-12 החודשים הבאים שמחשב בנק ישראל על פי הערכות האנליסטים השונים במשק ירדה בשבועות האחרונים בשיעור חד יחסית של 0.4%, והיא מסתכמת כעת ב-2% בלבד.

 

אגרות החוב הממשלתיות הגיבו בעליות כאשר התשואה על שחר ל-10 שנים ירדה ל-4.04% והתשואה על אג"ח גליל (צמוד מדד) ל-10 שנים ירדה ל-1.95%.

 

אם הממשלה לא תחליט בשבועות הקרובים להעלות בשנת 2013 את שיעורי מס הכנסה ייפגע דירוג האשראי של ישראל, כך הבהירו חברי המשלחת של חברת הדירוג הגדולה בעולם סטנדרד אנד פור'ס מהלך הפגישות שקיימו עם ראשי המשק בשבוע שעבר. החלטת חברי הוועדה על דירוג האשראי של ישראל לשנה הקרובה צפויה להתפרסם בתחילת ספטמבר.

 

למרות החשש בשוק ממהלך של S&P, איגרות החוב של ישראל ממשיכות לרשום עליות שערים ובתוך כך התשואה על איגרות אלו בשפל כל הזמנים. אג"ח "שחר" (לא צמוד, בריבית קבועה) נסחרה בתשואה של 4.12% בעוד שהאיגרת המקבילה ל-5 שנים נסחרה בתשואה של 2.96%.

 

בורסות וול סטריט ננעלו בסוף השבוע בעליות בהמשך לעליות בשוקי אירופה ואסיה לאחר הנפקת אג"ח מוצלחת באיטליה והקלה מהכלכלה בסין שהציגה צמיחה של 7.4%, בקרוב לתחזיות.

 

מניות במרכז

"עקב היקף ההכנסות התפעוליות הגבוה במגזר העסקים של דיסקונט (ירדה ב-2.72%) הוא עלול להיות הנפגע העיקרי מההמלצות המיידיות על העמלות", כך לפי מאיר סלייטר מדש ברוקראז' על המלצות ועדת זקן לבחינת הגברת התחרות במערכת הבנקאית. בדש כותבים כי לבנק הפועלים (עלתה ב-0.74%) ישנו גם את היקף ההכנסות הגבוה ביותר מניירות ערך וגם את היקף העמלות התפעוליות הגבוה ביותר מעסקים קטנים לכן גם הוא עלול לחוות ירידה משמעותית יותר בהכנסות אלו. מנגד, בנק מזרחי (ירדה ב-2.66%) נהנה פחות מהממוצע מהכנסות מנירות ערך ובהתאם לממוצע בעסקים קטנים.

 

מניות חברות הביטוח (מנורה מבטחים (ירדה ב-2.35%) , כלל ביטוח, פניקס, מגדל, הראל השקעות) ימשיכו לרכז עניין גם בשבוע המסחר הנוכחי אחרי שבשבוע שעבר הן רשמו ירידות שערים חדות, בעקבות כוונת משרד האוצר שלא לאפשר לחברות הביטוח להציע ביטוחי מנהלים עם מקדם מובטח.

 

ל"כלכליסט" נודע כי אלקטרה ( ירדה ב-1.11%) , שמנוהלת בידי איתמר דויטשר, מנהלת משא ומתן לרכישת לפחות מחצית ממניותיה של חברת חופרי השרון, לפי שווי חברה של 120 מיליון שקל.

 

אורמת (עלתה ב-1.90%) השלימה הסכם אספקה לתחנת כח בדרום יוטה ב-61 מיליון דולר.

 

רגע לפני השלמת המיזוג עם בית ההשקעות מיטב דש איפקס מבקשת לחלק דיבידנד ענק של 245 מיליון שקל ברוטו כאשר 202 מיליון שקל מסכום חורגים מתנאי החלוקה שלא מקיימת את מבחן הרווח הנקי.

 

טבע (עלתה ב-2.15%) התרחקה בסוף השבוע צעד נוסף מהמשקיעים בישראל והתקרבה למשקיעים האמריקאים של החברה. ענקית התרופות הישראלית, שנהגה עד עתה לפרסם את דו"חותיה הכספיים בימי רביעי בשעות הבוקר שעון ישראל, דיווחה ביום שישי כי דו"חות הרבעון השני של 2012 יפורסמו ביום חמישי, ה-2 באוגוסט בשעות הצהריים - שעה נוחה יותר עבור המשקיע האמריקאי – וזמן קצר לפני פתיחת המסחר בארה"ב.

 

"הנזילות של קבוצת גאון מאופיינת בתלות מוחלטת במכירת נכסים על מנת לפרוע חוב", כך מסבירים כלכלני חברת הדירוג S&P מעלות את הסיבות להורדת הדירוג לגאון אחזקות בסוף השבוע ל־BB (הורדה של שתי דרגות), תוך הותרת אופק האשראי שלילי, לרמז אולי כי ייתכן שזה לא סוף הסיפור.

 

בחברת הדירוג מציינים כי לחברה נזילות חלשה, וכי למרות סדרת מימושים שכבר ביצעה עומדת רמת המינוף הנוכחית על כ־68% לעומת 59% אשתקד. מכירת נכסי החברה כדי לפרוע את חובותיה בשנים 2013–2014 היא האתגר הגדול של גאון, על פי מעלות, וזאת מכיוון שהיא חשופה לסיכוני אי־ביצוע בזמן.


פורסם לראשונה 16/07/2012 10:02

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הבורסה בתל אביב
צילום: דנה קופל
מומלצים