שתף קטע נבחר

השרים החליטו לבקש מבג"ץ לדחות את פינוי מגרון

ב-1 באוגוסט אמורים לפנות את המאחז הבלתי חוקי אולם שרי הממשלה מעוניינים לדחות את הפינוי עד בירור טענות התושבים כי רכשו את הקרקע. בפרקליטות מנגד רוצים לבצע את פסק הדין של בג"ץ

ועדת השרים לענייני התיישבות החליטה היום (ג') לתמוך בבקשת תושבי המאחז מגרון מבג"ץ לדחות את פינוי המאחז, אף שהפרקליטות מתנגדת לכך. לפי החלטת בג"ץ, אמורה המדינה לפנות את המאחז עד 1 באוגוסט, אך לאחרונה טענו תושבי מגרון כי רכשו קרקעות במאחז והגישו עתירה לבג"ץ בדרישה לדחות את הפינוי.

 

עוד בחדשות ynet:

 

בעקבות ההתפתחות הזו כונסה היום ועדת השרים בראשות ראש הממשלה, בנימין נתניהו, ואלה החליטו להורות לפרקליטות למסור בתגובתה לבג"ץ כי המדינה מבקשת לדחות את הפינוי כדי שתהיה לה שהות לבדוק את חוקיות הרכישה. אחרי שהחליטה ועדת השרים לבקש לדחות את פינוי המאחז, מסרו תושבי מגרון כי ההחלטה "מחזירה את השפיות וההגיון הבריא אל סדר היום לעומת תאוות ההרס והחורבן של שלום עכשיו".

 

השרים רוצים עוד דחייה בפינוי המאחז מגרון (צילום: Lowshot.com ) (צילום: Lowshot.com )
השרים רוצים עוד דחייה בפינוי המאחז מגרון(צילום: Lowshot.com )

 

השר גלעד ארדן הביע שמחה "שהממשלה העבירה אמירה ברורה לבג"ץ הקובעת כי לאחר רכישות הקרקע שבוצעו לאחרונה, יש למנוע לעת עתה את פינוי תושבי מגרון".

 

לפי פסיקת בג"ץ, על הממשלה לפנות את המאחז עד 1 באוגוסט ובחודשים האחרונים החלו לבנות עבור המשפחות בתים קבועים ביקב פסגות. בעקבות בקשת המשפחות במגרון לרשום חלק מקרקעות המאחז על שמן בטענה כי הן נרכשו על ידן, השרים רוצים לבקש מבג"ץ שלא לפנות את הבתים שנמצאים בשטח שלגביו יש טענת רכישה עד לגמר הבירור. אם יתברר שהרכישה כשרה ונעשתה כחוק, יתאפשר להם להישאר שם במתכונת שעדיין אינה ברורה.

 

בבדיקה ראשונית שערכו במנהל האזרחי אושרו טענות הרכישה, וגם שר הביטחון אהוד ברק מסכים להמשיך את הבדיקה. לעומת זאת, בפרקליטות רוצים קודם כל לממש את החלטת בג"ץ לפנות את המאחז. בוועדת השרים חברים השרים ברק,

ליברמן, מופז, ישי, יעלון, בגין, הרשקוביץ, אדלשטיין וארדן.

 

בפסיקתם הדרמטית במרס האחרון דחו גם שופטי בג"ץ את הסכם הפשרה שהושג בין השר בני בגין למתנחלים בנוגע לפינוי המאחז תוך שלוש שנים לגבעה סמוכה. הם מתחו ביקורת על המדינה על שלא פינתה במהלך השנים האחרונות את מגרון. הם קבעו כי "שעת האמת" של המאחז הבלתי חוקי הגיעה, וכי לא ניתן עוד להמשיך להמתין לפתרונות שיגזלו זמן, בשל "האינטרס הציבורי באכיפת החוק". 

 

בהכנת הידיעה השתתף איתמר פליישמן
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עבודות הפיתוח ביקב פסגות
צילום: תמר אסרף
מומלצים