שתף קטע נבחר

ועדת הכלכלה דנה בדלק נדל"ן, תשובה לא הגיע

יו"ר הוועדה, ח"כ כרמל שאמה: "בעקבות טענותיו של תשובה כי לא הוזמן לדיון הקודם, אני באופן אישי ביקשתי לוודא שיוזמן לדיון. הוועדה רואה בטענות אלה ניסיון של תשובה להתחמק מלתת תשובות לשאלות חברי הכנסת והציבור"

דיון על הסדר החוב של חברת דלק נדל"ן שמבקש בעל השליטה יצחק תשובה למשקיעים באג"ח שלו, מתקיים הבוקר (ג') בוועדת הכלכלה, גם הפעם בהעדרו של תשובה. זאת, למרות שהוזמן אחרי מחאתו שהדיון הקודם בוועדה על הסדרי החוב התקיים בלעדיו. יו"ר הוועדה, ח"כ כרמל שאמה הכהן (ליכוד) זימן את הישיבה כדי לדון בטענות בעלי החוב כי הם מקופחים בהסדר המוצע.

 

ח"כ שאמה אמר אמש, "לנוכח טענותיו של תשובה כי לא הוזמן לדיון הקודם אני באופן אישי ביקשתי לוודא שהוא יוזמן לדיון. הוועדה אכן פנתה פעמים רבות בניסיון לזמן אותו באופן אישי לדיון לרבות דרך נציגו עידן ולס.

 

"בין היתר פנתה הוועדה בטלפון ובמייל למשרדו של תשובה כבר ב-11 ביולי, והזמינה אותו. אבל ממשרדו נמסר כי הוא אישית לא יגיע לישיבה, ובמקומו יופיעו משה ליאון ועידן ולס שניהלו את המשא-ומתן על הסדר החוב מטעמו".

 

ח"כ שאמה-הכהן הוסיף כי "הוועדה רואה בטענות אלה ניסיון של תשובה להתחמק מלהגיע לדיון כדי לתת תשובות ישירות מפיו לשאלות של חברי הכנסת והציבור".

 

מנכ"ל דלק נדל"ן: יש הרבה מפסידים בהסדר

בדיון הבוקר, אמר מנכ"ל דלק נדל"ן, אמיר מיטל, החתום על הסדר החוב, כי החברה הזרימה כ-455 מיליון שקל לפרעון החוב למחזיקי אג"ח שמסתכם ב-2.4 מיליארד שקל. הוא אמר כי "יש הרבה מפסידים בהסדר הזה כולל הבנקים ובעלי מניות מהציבור וגם בעל השליטה שתורם כסף לחברה". מיטל לא השיב לדברי חבר הכנסת דב חנין (חד"ש), ששאל מי משלם את מחיר ההפסדים ומי נושא באחריות. 

 

לדברי מיטל, הבנקים מקיימים בימים אלה דיונים האם לאשר את ההסכם, ומבלי האישור שלהם ההסדר לא ייכנס לתוקף.

לטענתו, מדובר בחלופה טובה מכל האפשרויות האחרות, וחייבים לקבל אותה, כיוון שהחברה לא יכולה להישאר במצב של אי ודאות. מיטל הזכיר חוות דעת שתמכה בהצעת ההסדר, עליה חתומים הפרופ' אמיר ברנע ואחרים.

 

בכל מקרה, טען מיטל, הסדר החוב לא ייסגר לפני ינואר 2013. לדבריו, החברה מוכנה נכון להיום לסגור כבר עתה את עסקת ההסדר.

 

עידן ולס אמר: "מצב החברה לא מאפשר למשוך זמן. החלופה המוצעת היא הטובה ביותר. דחייה ממושכת עלולה להביא לפירוק אחרי שהמתנגדים הוליכו שולל את בעלי החוב".

 

"יותר גז מאשר בתמר"

עו"ד יהודה רסלר, שטען כי הוא מייצג "גרעין קשה של בעלי החוב", אמר כי מדובר בהסדר בלתי קריא, לא מובן שתכליתו להרוויח זמן, כי אין סיכוי שהוא ייושם. הוא קרא למנות רואה חשבון חיצוני שיבדוק את התנהלות דלק נדל"ן.

 

"אם הדו"ח שלו יוכיח שהכל כשר, נתמוך בהסדר החוב, כי אם לא נעשו דברים פסולים החברה לא חייבת גם את ה-400 מיליון שקל שהיא מוכנה לשלם", אמר.

 

לדבריו, אם תתקיים הבדיקה החיצונית היא תגלה בחברה "יותר גז מאשר יש בתמר", כי "יש הרבה נפט בדלק נדל"ן". הוא הציע להמתין שלושה חודשים להסכמה עד לסיום הבדיקה המוצעת.

 

רסלר גם הציע לתקן את הצעת החוק שהתקבלה לאחרונה בכנסת, לפיה בית משפט אשר דן בהסדרי חוב ימנה מומחה חיצוני שילווה את ההסדר, ועל פי המלצותיו יחליט בית המשפט אם לאשר את ההסדר. עו"ד רסלר ביקש להכניס תיקון בחוק, לפיו חובת הליווי תחול גם רטרואקטיבית על חברות שהיו בתהליך של הסדר חוב לפני קבלת החוק ולא רק על חברות עתידיות.

 

שאמה מציע: מפגש סגור עם תשובה

ח"כ שאמה אמר בסיכום הדיון: "אני מרגיש שיש התקדמות במו"מ ובסוף התהליך הסדר החוב ייראה טוב יותר". הוא הציע לקיים מפגש סגור בין תשובה לבין שניים-שלושה מחברי הוועדה במשכן הכנסת, כדי לברר אם ניתן לקבל הסדר טוב יותר לטובת המשקיעים. לדבריו, המפגש יהיה "שקוף ויתועד בפרוטוקול, אבל יאפשר לתשובה לדבר בחופשיות בלי נוכחות התקשורת".

 

שאמר הוסיף: "חבל ששר האוצר לא נכח בדיון, כדי להיווכח בטעותו, שכאילו אסור לנו להתערב מול כוחות השוק, כי לחקר האמת יש משמעות בניהול כספי ציבור. מדובר בהסדר חוב תקדימי שישליך על הסדרים עתידיים שיבואו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גיל יוחנן
יצחק תשובה
צילום: גיל יוחנן
כרמל שאמה הכהן
צילום: גיל יוחנן
מומלצים