שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות

    עונג של שבת: פאי תפוחים עם קלבדוס

    הריח ממסטל, הטעם משכר: רוני ונציה אופה לכם, במיוחד לשבת, פאי תפוחים מהודר עם קלבדוס וצימוקים. בשתי מילים: ההשקעה משתלמת

    איכשהו, מאפים אישיים קטנים יוצרים אפקט מיוחד יותר מעוגה גדולה בתבנית רגילה. אם אין ברשותכם תבניות אישיות, אפשר להשתמש בתבנית פיירקס בינונית בגודל 20X20 ס"מ וזה יוצא לא פחות טעים. בונוס: ניחוח היין הממסטל שמתפשט בבית בזמן האפייה.

     

    עוד בערוץ האוכל:

    עידן הקרח: המדריך המלא להכנת גלידות ביתיות

    צנים הפלאים: כך תשדרגו את הטוסט שלך בסטייל

    כיכר של בשר: מתכון לקלופס  

     

    פאי תפוחים אישי

    המרכיבים (ל‭4-‬ מנות‭:(‬

     

    לבצק:

    1/2 1 כוסות ‭210)‬ גרם) קמח

    ‭1/8‬ כפית מלח

    1 כף סוכר

    150 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

    1/2 2 כפות מי קרח

    ‭3/4‬ כף חומץ תפוחים

     

    למלית:

    750 גרם (נטו) תפוחים מסוג גרנד קלופים, מגולענים ופרוסים דק

    1 כף מיץ לימון טרי

    ‭1/3‬ כוס צימוקים

    ‭1/3‬ כוס ‭65)‬ גרם) סוכר חום בהיר

    ‭1/2‬ כפית קינמון

    ‭1/8‬ כפית אגוז מוסקט טחון

    ‭1/8‬ כפית מלח

    ‭1/3‬ כוס יין לבן יבש או ברנדי תפוחים (קלבדוס)

    1 ביצה טרופה בכפית מים, להברשה

    3 כפיות סוכר

    אבקת סוכר לקישוט

     

    אפשר גם אישי (ואפילו מומלץ. פאי תפוחים) (צילום: index open) (צילום: index open)
    אפשר גם אישי (ואפילו מומלץ. פאי תפוחים)(צילום: index open)

     

    אופן ההכנה:

    1. מכינים את הבצק: במכל מעבד מזון שמים את הקמח, המלח והסוכר ומעבדים לתערובת אחידה. מוסיפים את החמאה ומעבדים קלות רק עד לקבלת תערובת פירורים גסים. מוסיפים את המים והחומץ ומעבדים עד שהבצק מתאחד.
    2. מעבדים קלות את הבצק על משטח מקומח ומעצבים עיגול שטוח. עוטפים ומניחים במקרר למשך כ‭30-‬ דקות.
    3. מעל למשטח מקומח מחלקים את הבצק ל‭4-‬ חתיכות. מרדדים כל חתיכה לעיגול בעובי של כ‭3-‬ מ"מ ובקוטר של כ‭15-‬ ס"מ (קצת יותר גדול מקוטר התבנית האישית‭.(‬ מניחים את העיגולים בתבנית אפייה גדולה מרופדת בנייר אפייה, מכסים בניילון ושומרים במקרר.
    4. מחממים את התנור לחום בינוני-גבוה ‭190)‬ מעלות) ומשמנים תבניות אישיות עגולות בקוטר של כ‭13-‬ ס"מ.
    5. מכינים את המלית: מערבבים את התפוחים עם מיץ הלימון ומוסיפים את הצימוקים. בסיר בינוני-גדול שמים את הסוכר החום, הקינמון, אגוז המוסקט, המלח והיין. מבשלים 2-3‬ דקות בבעבוע חלש, על להבה בינונית-נמוכה תוך ערבוב, עד שהסוכר נמס.
    6. מוסיפים את התפוחים והצימוקים, מגבירים את הלהבה לבינונית ומבשלים כ‭10-‬ דקות, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהתפוחים מבושלים אבל לא רכים מדי. מסננים את התפוחים, נפטרים מהנוזלים ומיד משטחים על תבנית, לצינון. ‭
    7. מחלקים את התפוחים בין התבניות ומכסים כל אחת בעיגול בצק, כך ששולי הבצק מכסים את התפוחים.
    8. חורצים 2-3‬ חריצים קטנים בבצק לשחרור אדים. מברישים כל עיגול בצק בביצה טרופה וזורים ‭3/4‬ כפית סוכר.
    9. מניחים את התבניות האישיות על תבנית אפייה ואופים 35-40 דקות, עד שהבצק מזהיב וצבעו זהוב שחום. זורים אבקת סוכר לקישוט ומגישים חם עם כדור גלידה וניל.

     


     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מומלצים