שתף קטע נבחר

20 מדינות יערכו תרגיל לנטרול מוקשים בים התיכון

בתמרון יתורגלו אמצעים לנטרול מוקשים במקומות רבים, ובכל מקום יפעל חיל הים האמריקני בתיאום עם חילות הים המקומיים. הכוחות לא יתקרבו למצר הורמוז

ארצות הברית ממשיכה לבנות את כוחה הימי במזרח התיכון ובמפרץ הפרסי, למקרה שאיראן תנסה לחסום את מצר הורמוז . לאחר שבתחילת השבוע הורה שר ההגנה, לאון פאנטה, על שיגור נושאת מטוסים נוספת למפרץ הפרסי בתחילת הסתיו, הודיע הפנטגון על תרגיל ימי גדול בים התיכון נגד מוקשים ימיים. בתרגיל, שייפתח ב-16 בספטמבר, ישתתפו 20 מדינות והוא יימשך 11 ימים. האמריקנים לא נקבו בשם המדינות שישתתפו בתרגיל.

 

עוד חדשות מהעולם:

נסראללה: הטילים שלנו - מסוריה

הפושע הנאצי המבוקש בעולם נעצר בהונגריה

דרא"פ חוגגת 94 למנדלה: 12 מיליון ילדים שרו לו

 

התרגיל לא ייערך במצר הורמוז והאמריקנים מצהירים ש"המטרה אינה לשגר מסר לאיראן", אבל איראן היא הכתובת וארה"ב נחושה לשמור על תנועה ימית חופשית במצר הורמוז, אשר דרכו עוברת חמישית מצריכת הנפט העולמית. איראן שיגרה בעבר מסרים על כוונתה לשבש תנועת מכליות נפט במצר הורמוז בתגובה לסנקציות של האיחוד האירופי וארה"ב על יצוא נפט גולמי. לאיראן יש יכולת למקש את המצר ונתיבים ימיים אחרים באזור.

 

סירה של חיל הים האיראני במצר הורמוז. ארכיון (צילום: MCT) (צילום: MCT)
סירה של חיל הים האיראני במצר הורמוז. ארכיון(צילום: MCT)

 

בתמרון יתורגלו אמצעים לנטרול מוקשים במקומות רבים, ובכל מקום יפעל חיל הים האמריקני בתיאום עם חילות הים המקומיים. לדברי מפקד הפיקוד המרכזי, גנרל ג'יימס מאטיס, התרגיל ימחיש "את היכולת של הקהילה הבינלאומית לפעול יחד להבטיח סחר חופשי ומאובטח".

 

בהודעה של הפיקוד המרכזי האמריקני נאמר כי התרגיל יהיה על "איום היפותטי מארגון קיצוני למקש מעברי מים אסטרטגיים במזרח התיכון, בים התיכון, במפרץ עדן, במפרץ עומן ובמפרץ הפרסי, אף שהתרגיל עצמו לא יורחב למצר הורמוז". דובר הפנטגון, ג'ורג' ליטל, הדגיש כי "זהו תרגיל הגנתי, שנועד לשמור על חופש הניווט במים הבינלאומיים של המזרח התיכון, ולקדם יציבות איזורית".

 

התרגיל הגדול נגד מוקשי ים הוא אחד מכ-40 תרגילים רב-לאומיים או דו-לאומיים, שבהם משתתפת ארצות-הברית בשנת 2012.

 

הפעילות הימית המתוכננת לסתיו משקפת חשש אמריקני מהתחממות אפשרית של הגזרה האיראנית, לאחר שלושה סבבי שיחות כושלים של שש המעצמות עם איראן באיסטנבול, בגדד ומוסקבה, החרפת הסנקציות של המערב נגד איראן וקוצר רוח שמבטאת ההנהגה הישראלית לגבי התקדמות תוכנית הגרעין האיראנית.

 

הביקורים בארץ של בכירי הממשל, יועץ הנשיא לביטחון לאומי טום דונילון בתחילת השבוע ובעקבותיו מזכירת המדינה הילרי קלינטון ואיתה סגניתה וונדי שרמן, שהשתתפה בפגישות עם האיראנים, נועדו להרגיע את ישראל ולהציג קו פעולה אחיד לסתיו.

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נושאת מטוסים אמריקנית בים התיכון. ארכיון
צילום: AP
מומלצים