שתף קטע נבחר

עיירה בגרמניה לברלין: שלמו חוב של 450 שנה

בשנת 1562 הלוותה העיירה מיטנוולד 400 מטבעות זהב לבירת גרמניה, בריבית של שישה אחוזים לשנה - ומעולם לא קיבלה את התשלום על ההלוואה. בחישובי הריבית והאינפלציה של מאות שנים הוא תפח לכמה טריליוני אירו. כיצד הוחזר החוב?

העיירה הגרמנית הקטנה מיטנוולד שבמזרח גרמניה הייתה הופכת לאחד היישובים העשירים בעולם אם בירת גרמניה, ברלין, הייתה משלמת לה חוב כספי אדיר שנגרר כבר 450 שנה. כך דיווחו אתמול (ג') כלי התקשורת בגרמניה.

 

לפי הדיווחים בגרמניה, בארכיון האזורי של העיירה שבמדינת ברנדנבורג נמצאה באחרונה תעודת חוב לפיה מיטנוולד הלוותה לברלין סכום פעוט של 400 גילדר (מטבעות זהב) ב-28 במאי 1562, בריבית של שישה אחוזים לשנה.

 

עוד חדשות מהעולם:

צבא סוריה למורדים בדמשק: "רגע האמת מגיע"

איראן נגד "פורנו" ברשת: רוצה לעבוד עם פייסבוק

 

לפי החישובים הראשוניים שערכו הגרמנים, החוב והריבית הצטברו ל-11,200 גילדר, שבימינו מוערכים בכ-112 מיליון אירו. עם זאת, בחישובי הריבית והאינפלציה, עם השנים החוב המצטבר עומד על כמה טריליוני אירו.

 

ההיסטוריונית תושבת מיטנוולד ורה שמידט, שמצאה את תעודת החוב בארכיון המקומי, אמרה כי על התעודה חסר חותם המסיר כל ספק לגבי תוקף התעודה, אך להערכתה לא ניתן לערער עליה. לדבריה, בשנת 1893 נערך דיון משפטי ובו נבדקה התעודה ונקבע כי היא מקורית ואמיתית.

 

ראש עיריית מיטנוולד, אווי פייפר, החליט לדרוש מברלין שתחזיר את ההלוואה,

כפי שעשתה עירו אחת לכל 50 שנה בערך מאז שנת 1820. פייפר וההיסטוריונית שמידט נפגשו עם הסנטור הברלינאי אולריך נוסבאום, האחראי על כלכלת הבירה הגרמנית, והוא העניק להם בתמורה כמחווה סמלית מטבע זהב - גילדר - משנת 1539, אשר הוצב בתצוגה במוזיאון של מיטנוולד.

 

"המקרה הזה מראה שהחובות תמיד ירדפו אותך, לא משנה כמה הם עתיקים", אמר נוסבאום לעיתון "ברלינר צייטונג". לו מיטנוולד הייתה מתעקשת על תשלום החוב, לא הייתה מצליחה ברלין לעמוד בתשלומים, שכן לפי הסנאט בברלין, הגירעון של בירת גרמניה עומד נכון לחודש יוני על כ-63 מיליארד אירו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: Index open
החוב תפח לטריליוני אירו. אילוסטרציה
צילום: Index open
מומלצים