שתף קטע נבחר

פעמיים כי טוב: מתכוני ביסקוטי

פריכותו של הביסקוטי מגיע מהאפייה הכפולה שהוא עובר - הקונדיטור אמיר פורת (קונדיטורית ביסקוטי) מלמד אתכם איך להכין ביסקוטי קלאסי, ביסקוטי שוקולד, קנטוצ'יני עשבי תיבול וגם ביסקוטי בריאות שמצריך רק אפייה אחת

תקראו להן ביסקוטי או קנטוצ'יני, כפי שהן מכונות בגרסתן הבסיסית, העוגיות האיטלקיות האלה הן פשוט להיט - הן אינן מכילות שומן (מלבד ביצים) ושומרות על טריות למשך זמן רב. תהליך האפייה הכפול שהן עוברות מקנה להן מרקם פריך וממכר. שווה לנסות ולהכין בבית

 

עוד בערוץ האוכל:

טעימה וקלילה: עוגת פאדג' שוקולד לייט

 

ביסקוטי קלאסי

המרכיבים

3 ביצים בינוניות

1 כוס פחות 2 כפות (180 גרם) סוכר

קליפה מגוררת מתפוז 1 

כפית תמצית וניל

3/4 1 כוסות (250 גרם) קמח

קורט מלח

1 כפית סודה לשתיה

1/2 כוס (50 גרם) שקדים שלמים

1/2 כוס (50 גרם) אגוזי מלך

1/2 כוס (50 גרם) חמוציות

1/2 כוס (50 גרם) אגוזי בונדוק  

 

ביסקוטי קלאסי (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
ביסקוטי קלאסי(צילום: ירון ברנר)

 

אופן ההכנה:

  1. מנפים לקערה את החומרים היבשים: קמח, סוכר, מלח וסודה לשתייה.
  2. בקערה נפרדת טורפים ביצים, תמצית וניל, וקליפת תפוז מגוררת.
  3. מאחדים את תכולת הקערות, מוסיפים את האגוזים, שקדים וחמוציות ולשים היטב למשך מספר דקות עד שמתקבל בצק אחיד
  4. בידיים רטובות יוצרים מהבצק נקניק ואופים למשך 10 דקות בתנור שחומם מראש לטמפ' של 170 מעלות.
  5. מוציאים מהתנור ומצננים היטב על מנת שניתן יהיה לפרוס את הבצק לרצועות דקות.
  6. פורסים את הבצק האפוי, באמצעות סכין פריסה, לפרוסות דקות בעובי של 1/2 ס"מ.
  7. מפזרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים שוב למשך 10-15 דקות בטמפ' 150 מעלות עד שהפרוסות יבשות לגמרי.

 

ביסקוטי שוקולד

המרכיבים

2 כוסות (280 גרם) קמח

2 כפות (30 גרם) קקאו

100 גרם חמאה, חתוכה לקוביות

כוס סוכר פחות כף (190 גרם) סוכר כוס

3 כפות ליקר קפה

2 ביצים

כף אבקת אפייה

קורט מלח

100 גרם שוקולד לבן גרוס/שוקולד צ'יפס

50 גרם פיסטוק קצוץ

קליפה מגוררת מתפוז 1

2 כפיות תמצית וניל

 

ביסקוטי שוקולד (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
ביסקוטי שוקולד(צילום: ירון ברנר)

 

אופן ההכנה:

  1. מנפים לקערה את החומרים היבשים: קמח, קקאו, אבקת אפייה.
  2. בקערה נפרדת מעבדים ביצים, תמצית וניל, ליקר קפה, סוכר, קליפת תפוז מגוררת וחמאה למרקם אחיד.
  3. מאחדים את תכולת הקערות, מוסיפים את השוקולד והפיסטוקים ולשים היטב למשך מספר דקות עד שמתקבל בצק אחיד.
  4. בידיים רטובות יוצרים מהבצק נקניק ואופים למשך 10 דקות בתנור שחומם מראש לטמפ' 170 מעלות.
  5. מוציאים מהתנור ומצננים היטב על מנת שניתן יהיה לפרוס את הבצק לרצועות דקות.
  6. פורסים את הבצק האפוי, באמצעות סכין פריסה, לפרוסות דקות בעובי של 1/2 ס"מ.
  7. מפזרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים שוב למשך 10-15 דקות בטמפ' של 150 מעלות עד שהפרוסות יבשות לגמרי.

 

ביסקוטי בריאות

המרכיבים

כוס (140 גרם) קמח שיפון 

1/4 1 כוסות (180 גרם) קמח רגיל

1/4 כוס (60 גרם) גרעיני פשתן

1/3 כוס (50 גרם) שיבולת שועל

3/4 כוס (120 גרם) שומשום מלא 

1/4 כוס (60 גרם) גרעיני חמניות 

1/4 כוס (60 גרם) גרעיני דלעת

2 כפיות (8 גרם) אבקת אפייה

כף מלאה מלח (10 גרם)

1/2 כוס (100 מ"ל) שמן זית 

כוס (200 מ"ל) מים קרים

 

 

ביסקוטי בריאות (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
ביסקוטי בריאות(צילום: ירון ברנר)

 

אופן ההכנה:
  1. לשים בקערה את כל החומרים יחד למשך דקות ספורות להטמעתם ולקבלת בצק אחיד.
  2. בידיים רטובות מחלקים את הבצק לשניים יוצרים מהבצק נקניקים ומעבירים למקפיא.
  3. פורסים את הבצק, באמצעות סכין פריסה, לפרוסות דקות בעובי של 1/2 ס"מ.
  4. אופים על תבנית מרופדת בנייר אפייה למשך 12 דקות בתנור שחומם מראש לטמפ' של 170 מעלות עד שהפרוסות יבשות לגמרי.

 

קנטוצ'יני עשבי תיבול

המרכיבים:

250 גרם חמאה, חתוכה לקוביות

1/2 1 כפות מלח

3 כוסות (420 גרם) קמח 

1/4 כוס שומשום

1 כף קצח

1 כף רוזמרין טרי, קצוץ

1 כף אורגנו טרי, קצוץ

2 שיני שום, קצוצות

1/4 כוס (50 מ"ל) מים

מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

1 כף פפריקה מתוקה

 

קנטוצ'יני עשבי תיבול (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
קנטוצ'יני עשבי תיבול(צילום: ירון ברנר)

 

אופן ההכנה:
  1. מערבבים בקערה את כל החומרים היבשים: קמח, מלח ותבלינים.
  2. בקערה נפרדת טורפים את הנוזלים עד שמתקבל מרקם אחיד.
  3. מאחדים את תכולת הקערות ולשים היטב למשך מספר דקות עד שמתקבל בצק אחיד.
  4. בידיים רטובות יוצרים מהבצק שני נקניקים ומעבירים להקפאה.
  5. פורסים את הבצק, באמצעות סכין פריסה, לפרוסות דקות בעובי 1/2 ס"מ.
  6. מפזרים את הקנטוצ'יני על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים למשך 12 דקות בתנור שחומם מראש לטמפ' של 170 מעלות עד שהפרוסות יבשות לגמרי.

 

  • המתכונים באדיבות אמיר פורת, קונדיטורית ביסקוטי, רח' הירקון 67 אזור התעשייה בני-ברק

 


 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
ביסקוטי שוקולד
צילום: ירון ברנר
צילום: ירון ברנר
קנטוצ'יני עשבי תיבול
צילום: ירון ברנר
צילום: ירון ברנר
ביסקוטי בריאות
צילום: ירון ברנר
צילום: ירון ברנר
ביסקוטי קלאסי
צילום: ירון ברנר
מומלצים