שתף קטע נבחר

עשרת הדיברות לאוכלי הבשר

אל גאוצ'ו מביאים את עשרת הדיברות לאוכלי הבשר. מדוע חשוב להשתמש בבשר מיושן ואיכותי? מדוע כל שניה בצליה היא קריטית לנתח הבשר ואיך להיזהר מהתוספות לפני המנה העיקרית

לעמוד הפייסבוק של אל גאוצ'ו

 

  • השתמשו בבשר דרום אמריקאי משויש מיושן ומשובח

    כל חובב בשר יודע שאחד הדברים החשובים ביותר שגורמים לבשר להיות טעים, הוא ארץ המקור, היישון, השיוש והאיכות שלו. בשר לא איכותי שאינו מהזן הנכון ולא גדל בתנאי הגידול הנכונים, לא יושן כראוי, יפגום בהנאה של הסועדים וחבל.

 

  • לא תשרוף את הנתח

    נתח עסיסי על האש זה נפלא, אבל אם נשכח אותו שנייה אחת מעבר לזמן הרצוי, נקבל נתח סולייתי ובלתי ניתן לאכילה.

 

  • מדיום זה המקסימום

    כשצולים סטייק אנטריקוט, פילה או סינטה על האש, חשוב לזכור להביא אותו למידת העשייה המתאימה. אם נצלה אותו יותר מדי הוא יאבד מעסיסיותו ומטעמו המושלם.

 

  • עוף זה לא בשר

    עוף על כל סוגיו לרבות שניצל יכול להיות טעים ביותר, אך זכרו תמיד שהוא לא באמת בשר. כשמדברים על בשר אמיתי מתכוונים לסטייקים, אנטריקוט, סינטה, פילה, אסאדו וכו'.

 

השאירו מקום בבטן לבשר (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
השאירו מקום בבטן לבשר(צילום: ירון ברנר)

 

  • השאירו תמיד מקום למנה העיקרית

    כשארוחה בשרית אמיתית על הפרק, אל תתמלאו מהמנות הראשונות. סיגרים, פסטלים, נקניקיות, כנפיים ודומיהם יכולים להיות טעימים ונעימים לחיך, אבל כשיגיע נתח שמן של 300 גרם אנטריקוט, לא יהיה לכם מספיק מקום בקיבה...

 

  • היזהרו גם מהתוספות

    כמו הדיבר הקודם, היזהרו מהאורז, תפוחי האדמה או הצ'יפסים שמוגשים יחד עם הבשר, שלא יקרה מצב שאחרי 150 גרם מהסינטה תגיע סופה של הארוחה מבחינתכם.

 

  • קינוחים

    תמיד זכרו שיש בסופה של הארוחה קינוח. לא שזה ממש משנה, כי מי שמכיר את התיאוריה שלי יודע שיש לכל אדם קיבה נפרדת לקינוחים.

 

  • מי שאוכל לבד מת לבד

    כשאתם עושים על האש, או הולכים לאכול באחת ממסעדות אל גאוצ'ו, זכרו תמיד את המשפט מי שאוכל לבד מת לבד והזמינו לפחות זוג חברים שייהנה איתכם. חבל למות לבד, אפילו שזה על קיבה מלאה, ולא לשכוח כוס יין ואולי גם כוסית גרפה אין כמו ארוחה שמחה .

 

  • לא חייבים פיתות

    בשר אצל רבים תמיד מתקשר לפיתה וסלטים, אך עדיף בלי, ככה נהנים מטעמו העסיסי והייחודי של הבשר בלי כל מיני טעמים נלווים.

 

  • כושר, כושר, כושר

    אחרי שבלסתם ואכלתם בשר בלי הכרה, אל תשכחו לשמור קצת על הבריאות ולעשות קצת כושר. תמיד כדאי לשמור על גוף חטוב, כדי שנוכל להאריך ימים וליהנות מבשר משובח ועסיסי למשך שנים ארוכות.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
כל שנייה קובעת
צילום: shutterstock
מומלצים