שתף קטע נבחר

שלזינגר הודחה מלונדון אחרי הפסד לאמאן. צפו

ג'ודו: הישראלית נכנעה לזולניר הסלובנית ברבע הגמר ופיספסה הזדמנות לארד דרך בית הניחומים כשהפסידה לצרפתייה

עדיין אין מדליה. אליס שלזינגר, הג'ודוקא הישראלית, סיימה אחה"צ (ג') את הופעותיה באולם הג'ודו עם המקום השביעי (במשקל עד 63 ק"ג). אחרי שהגיעה בבית הניחומים לניקוד זהב מול אלופת העולם הצרפתייה גבריס אמאן, היא קיבלה עונש על פסיביות והודחה מהמשך התחרות.

 

  

אליס שלזינגר הייתה מאוד מאוכזבת בסיום. ל-ynet ספורט היא אמרה: "אני מבואסת מאוד. רציתי לזכות במדליה היום. בקרב הראשון עשיתי כל מה שצריך, אבל בקרב השני הייתי טקטית מדי. ברבע הגמר מול זולניר נפצעתי וקיבלתי זריקה לקראת הקרב מול אמאן הצרפתיה, זה היקשה עליי מאוד אבל עשיתי כל מה שיכולתי. אמאן מנוסה מאוד ויודעת מה היא עושה, היא סגרה אותי מצוין, היה לי קרב לא רע בכלל והוא יכול היה ללכת לשני הכיוונים". 

 

אליס שלזינגר מאבדת הזדמנות למדליה בבית הניחומים (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
אליס שלזינגר מאבדת הזדמנות למדליה בבית הניחומים(צילום: אורן אהרוני)

 

"כשעליתי למזרן שכחתי את הפציעה ונתתי הכל. יכולתי להשיג פה מדליה, אבל מצד שני הפסדתי למדורגות 2 ו-3 בעולם. זו האולימפיאדה, לא הפסדתי לאף יריבה שהיא פחות טובה ממני. הייתה לי חוויה טובה, במיוחד עם הקהל הנפלא הזה שהגיע לעודד אותי. התנצלתי בפני פאבל (המאמן) על הקרב".

 

למרות שעברו דקות מהרגע של אובדן המדליה, הג'ודוקא כבר הסתכלה לעבר העתיד: "מפה אני ממשיכה לריו, נקווה שהפציעה לא טורדנית מדי".

 

גבריס אמאן תוקפת את שלזינגר, שחוזרת הביתה בידיים ריקות (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
גבריס אמאן תוקפת את שלזינגר, שחוזרת הביתה בידיים ריקות(צילום: אורן אהרוני)

 

אבדה התקווה למדליה דרך בית הניחומים

שלזינגר עלתה לקרב הראשון בבית התנחומים להתמודדות ישירה מול אלופת העולם, גבריס אמאן מצרפת. אמאן נוצחה ברבע הגמר שלה מול יריבה ממונגוליה, אחרי החלטת השופטים. שלזינגר נפצעה בקרב מול זולניר הסלובנית ונאלצה לקבל זריקה לשיכוך כאבים לפני העליה למזרן.

 

שחר פאר ועמית עברי הגיעו מהכפר האולימפי לעודד את שלזינגר, שנראתה תוקפנית במיוחד בפתיחת הקרב. לקראת היא התעייפה וקיבלה אזהרה על פסיביות. בתום חמש דקות הגיעו השתיים לניקוד זהב, כלומר הראשונה שזוכה בניקוד בשלוש הדקות הבאות - מנצחת.

 

נפרדות כידידות. אליס ואמאן בסיום הקרב (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
נפרדות כידידות. אליס ואמאן בסיום הקרב(צילום: אורן אהרוני)

 

1:27 לסיום הקרב, שופטי הצד סימנו על אזהרת פסיביות נוספת לשלזינגר, אמאן זכתה ביוקו ושלזינגר רק במקום השביעי. בקרב הראשון בבית התנחומים ניצחה היפנית אואנו את ההולנדית וילבורדס ממש בשניה האחרונה וזכתה במדליית הארד יחד עם אמאן. אואנו גברה בקרב המכריע על המדליה על המונגולית מונקיזיה טסדבסורן והצרפתיה ניצחה את הדרום קוריאנית יו דא וון.

 

אליס נכנעת ברבע הגמר

שלזינגר עלתה לקרב מול זולניר הסלובנית, אותה היא ניצחה באליפות אירופה האחרונה, אך משמונה הקרבות בין השתיים, ניצחה הסלובנית שש פעמים, כולל במשחקים האולימפיים בבייג'ינג. זולניר פתחה את הקרב טוב יותר והתקיפה, במיוחד בעבודת קרקע מצוינת. שתי דקות לסיום זולניר הטילה את שלזינגר וקיבלה וזארי. בריח, חצי דקה לסיום, סגר עניין. זולניר המשיכה עד הגמר וזכתה במדליית הזהב אחרי שגברה על הסינית לילי שו.

 

שלזינגר בהפסד ברבע הגמר. בריח של זולניר הכריע את הקרב (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
שלזינגר בהפסד ברבע הגמר. בריח של זולניר הכריע את הקרב(צילום: אורן אהרוני)

 

הדרום קוריאני ג'ה בום קים זכה במדליית הזהב בתחרות לגברים עד 81 קילוגרם. הוא ניצח בגמר את הגרמני אולה בישוף. במדליות הארד זכו איוואן ניפונטוב מרוסיה והקנדי אנטואן ולואה פורטייה.

 

מוקדם יותר - ניצחון בשמינית

דקות לפני פתיחת הקרב הראשון היה, לשם שינוי, אולם הג'ודו "אקסל" מלא עד אפס מקום, זאת למרות שהוא קטן יחסית למתקנים אחרים. באולם פזורים היו לא פחות מ-200 ישראלים, כולל אימא של שלזינגר, כשכמה מהם התקבצו יחדיו, הניפו דגלים וצעקו "אל אל ישראל". בין הצופים ניתן היה גם למצוא את אהוד אולמרט ואריה זייף.

 

שלזינגר עלתה לקרב הראשון שלה בלונדון מול דרקסלר, שניצחה לפני כן את זואק ביוקו, כשהיא זוכרת שאת הקרב האחרון שלה מול האוסטרית היא ניצחה. דרקסלר קיבלה אזהרה לפני קבלת עונש בשל עבודה פאסיבית, ואחרי 2:30 דקות השתיים קיבלו שוב אזהרה על פסיביות, מה שזיכה את אליס בעליה ליתרון בשל יוקו, עליו היא שמרה עד לסיום.

 

הקהל ביציעי האקסל. אל אל ישראל (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
הקהל ביציעי האקסל. אל אל ישראל(צילום: אורן אהרוני)

 

אליס, בדרך להפסד. ועכשיו - בית הניחומים (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
אליס, בדרך להפסד. ועכשיו - בית הניחומים(צילום: אורן אהרוני)

 

מגיל שבע ועד ללונדון

כבר כשהייתה בת שבע עלתה שלזינגר על המזרן, ובגיל 14 עברה לפנימיית המחוננים של מכון וינגייט. ב-2004 החלו להגיע האיפונים בתחרויות בינלאומיות גדולות, כאשר זכתה באליפות אירופה לקדטיות. שלזינגר ומאמנה פאבל מוסין המשיכו לצבור הישגים כבר באותה שנה, ובאליפות העולם עד גיל 20 בהונגריה הוסיפה למאזנה את מדליית הארד.  

 

כאן היא עוד למטה, אך בסיום שלזינגר היתה למעלה (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
כאן היא עוד למטה, אך בסיום שלזינגר היתה למעלה(צילום: אורן אהרוני)

 

שלזינגר, רגע לפני הניצחון (צילום: אורן אהרוני) (צילום: אורן אהרוני)
שלזינגר, רגע לפני הניצחון(צילום: אורן אהרוני)

  

חגיגה אולימפית ב-ynet ספורט

 

בתחרות הבוגרים זכתה שנתיים ברציפות (2008, 2009) במדליית הארד באליפות אירופה, ולהישגה הטוב ביותר הגיעה באליפות העולם בהולנד 2009, כשזכתה במדליית הארד. כחלק מאליפות אירופה הסופר מוצלחת של המשלחת הישראלית שנערכה בחודש אפריל השנה ברוסיה, זכתה שלזינגר בארד והוכיחה שהיא בין המתמודדות המובילות ביישורת האחרונה לקראת לונדון.


פורסם לראשונה 31/07/2012 13:36

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אורן אהרוני
אליס שלזינגר
צילום: אורן אהרוני
מומלצים