שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    שוק בניחוח של חו"ל: סיור בנמל יפו

    בהאנגר ממוזג ששימש לאיחסון סחורות בתקופת המנדט, נפתח השוק המקורה בנמל יפו. בתפריט: טאפאס בר ספרדי, דוכן נקניקיות, פיצה יפואית, גאדג'טים וכלים ייחודיים למטבח, וגם כנאפה מתוקה

    השוק המקורה של נמל יפו מנסה לכוון גבוה, לשוק הבוקרייה בברצלונה, ומזכיר מאוד את מודל השוק בנמל תל-אביב, בהבדל בולט אחד: ירקות ופירות כמעט לא תמצאו כאן. במתחם מקורה, ששימש לאחסון סחורות בתקופת המנדט, הקימו היזמיות ליאורה גנור ועירית קסלמן, שוק מעוצב בסגנון אורבני, לא גדול במיוחד ‭600 -‬ מ"ר - מפותל מעט בהשוואה לעמיתו התל אביבי וגם פחות "שוקי" ממנו.

     

    עוד בערוץ האוכל:

     

    אם בנמל תל אביב יש שפע של פירות וירקות, פה פועל רק דוכן אחד כזה - "ירוק‭,"‬ המוכר תוצרת אורגנית. שאר הדוכנים מציעים בעיקר אוכל וכלים. ואם השתדלו לשוות למקום מעין אופי יפואי, התוצאה דווקא אקלקטית: פיצות ופסטות, נקניקיות, נקניקים ודוכן טאפאס ואלכוהול, שכבר עובד יפה.

     

    בעתיד מתכננים למכור תוצרת חקלאית במתחם בחוץ, ואף להביא בשלנים ביתיים מיפו שיציעו את מרכולתם. בינתיים, במהלך השבועות הקרובים ייפתחו מאפיית קמחים של האופה גולי פנחסוב, דוכן הפיצה והפסטה של מרגוזה ודוכן כנאפה בטעמים. עוד חידוש: כמה חנויות פופ אפ, בעיקר של כלים לבית, שיתחלפו בכל שלושה חודשים. הצטרפו אלינו להצצה ראשונה לשוק החדש:

     

    ז'ילבר דלי בר - קפיצה לחו"ל בשוק נמל יפו (צילום: בועז לביא ) (צילום: בועז לביא )
    ז'ילבר דלי בר - קפיצה לחו"ל בשוק נמל יפו(צילום: בועז לביא )

     

    רוקח ים

    העוגן החזק ביותר בשוק הוא בר הטאפאס של השף אייל לביא, שיותר מכל מזכיר את אחד הדוכנים המוצלחים ביותר בשוק לה-בוקרייה שבברצלונה. הדמיון אינו מקרי: לביא וצוותו שאבו מהדוכן הספרדי השראה עיצובית ותפעולית. הבר, שהוקם יחד עם החברה הסקוטית, מציע תפריט של מטבחי אגן הים התיכון עם השפעות ספרדיות, יווניות ודרום צרפתיות. בין מנות הטאפאס, שמכינים בזריזות מול הקהל ומגישים לצד אלכוהול: פירות-ים עם עגבניות, פלפלים, פטה ואוזו, פאייה, קובה נייה טלה עם פלפלים קצוצים, קלמארי על הפלאנצ'ה וגם הבויאבז המפורסם של לביא, רק בגרסת מיני. בהתאם לגודל המנות, גם המחירים מתונים.

     

    המעדנים של איל לביא (צילום: בועז לביא ) (צילום: בועז לביא )
    המעדנים של איל לביא(צילום: בועז לביא )

     

    דוכן הנקניקיות של אלן טלמור

    הנקניקיות של טלמור מסתובבות כבר שנים במסעדות, אבל לראשונה יש להן מקום משל עצמן. אפשר לקנות מהן הביתה או לאכול במקום, בתוך לחמנייה עם חרדל וכרוב כבוש בבירה ‭29)‬ שקל‭.(‬ לכבוד החנות החדשה פיתח טלמור נקניקייה מעושנת ומפולפלת, עם טעמים חזקים במיוחד, ונקניקייה בשם ברוקלין קנאקרס, שעשויה מבשר עגל ומתובלת בסגנון גרמני.

      

    ‭Jo!e‬

    גאדג'טים וכלים צבעוניים למטבח, המצטיינים בעיצוב הומוריסטי. בין השאר יש כלים חמודים לביצים, תבניות אישיות לעוגות, כלים לפונדו, לקפה ולתה וקערות מלמין בעיצוב רטרו.

     

    ירוק

    דוכן חקלאי עם תוצרת אורגנית של פירות, ירקות ועשבים מהמושב נטעים והסביבה.

     

    המזווה

    חנות קטנה וריחנית של תבלינים, חליטות ופירות יבשים. בין השאר יש דבש מרשפון, מיני אגוזים וגרנולה, פטריות מיובשות, חלבה ערבית, ליקריץ, לימון פרסי ועוד. מי שרוצה להסתובב עם נשנוש, יכול לקנות קונוס של קשיו מקורמל או שקדים מסוכרים. בהמשך יהיו גם קונוסים של תורמוס ופול.

     

    תבלינים ריחניים (צילום: בועז לביא ) (צילום: בועז לביא )
    תבלינים ריחניים(צילום: בועז לביא )

     

    המזווה - חוויה קולינרית (צילום: עמית מגל) (צילום: עמית מגל)
    המזווה - חוויה קולינרית(צילום: עמית מגל)

     

    זילבר דלי בר

    מפעל חיפאי ותיק, מ‭,1938-‬ של נקניקים ובשרים מעושנים. אנשי המפעל מספקים כבר שנים מוצרי בשר למסעדות ולמעדניות, ועכשיו החליטו לפתוח דלי משל עצמם. הכריכים בסגנון אמריקאי: הרבה בשר, מעט לחם. בתוך בריוש או לחם איטלקי מוטמנת ערימה נאה של פרוסות בשר דקות: קורנדביף חם, רוסטביף, סלמי, סרוולט וגם חזה עוף עסיסי שהוכן בטמפרטורה נמוכה. בבוקר, רחמנא ליצלן, יש קרואסון עם שינקן וגבינת שמנת או צהובה.

     

    כריכים חמים טעימים (צילום: בועז לביא ) (צילום: בועז לביא )
    כריכים חמים טעימים(צילום: בועז לביא )

     

    OAKY

    חנות פופ-אפ שמציעה אביזרים וחפצים מעוצבים לבית, המיובאים בעיקר מדנמרק - עששיות, קערות, צנצנות, קנקנים, מגשי מתכת גדולים ועוד פריטים נאים.

     

    חומוס אבו איסמעיל

    בעלי חומוסיית יונס מאבן גבירול בתל אביב, פאריד ומוחמד ברבח, פתחו חומוסייה גם בשוק היפואי והעניקו לה שם שונה. חומוס לסוגיו, פלאפל, סלט וחמוצים אפשר לאכול פה בפיתה או בצלחת, ואפשר לקנות הביתה.

     

    Lia

    שוקולד שוקולד עבודת יד, תוצרת מפעל בפתח תקווה המעסיק בעלי צרכים מיוחדים. בין השאר, תמצאו פה שוקולד מ‭100-‬ אחוזי קקאו, שוקולד אורגני, שוקולד מתובל במלח וגם כזה ללא סוכר. יש גם מוצרי שוקולד המיועדים לבישול ואפייה. אגב, החנות בשוק היא הסניף הראשון בארץ שהוקם בשיטה האמריקאית: Crowdfunding (מימון חברתי‭.(‬ הבעלים, ארז פישלר, פנה לעזרת משקיעים פרטיים, שתרמו כספים, ובהמשך יקבלו אחוזים מהפדיון.

      

    מרגוזה

    המאפייה היפואית הסמוכה לשוק, תפתח דוכן פיצות ופסטות. בתפריט: פיצות לבנות ללא עגבניות, פיצות עם קרמים (ארטישוק, פטריות) ואפילו פיצות קינוח עם פירות וחומץ בלסמי.

     

    קמחים

    גולי פנחסוב האופה המוכשר שמפעיל בולנז'רי מקסים בגני תקווה, יפתח בשוק מאפייה עם מגוון לחמים, פוקאצ'ות, בורקס, עוגות ועוד פחמימות שוות.

     

    כנאפה בנמל

    דני פיליפס, עולה חדש מלונדון ובן לאם ישראלית ואב בריטי, יפתח באוגוסט יחד עם הישראלי מתי צדוק דוכן מעניין של בקלאוות וכנאפה בטעמים. השניים מתכננים להגיש כנאפה מגבינות עיזים ובקר, כנאפה מלאבי מחלב קוקוס, כנאפה חלבה, כנאפה עם קליפת לימון מגוררת ועוד. לבעלי צרכים קולינריים מיוחדים יוצעו כנאפה ללא לקטוז, ללא סוכר, ובעתיד גם ללא גלוטן. הכנאפה תוגש בצלחות אישיות, זוגיות או משפחתיות, ותוכלו גם לקנות גרסה קפואה להכנה בבית.

     

    • נמל יפו, רציף העלייה השנייה ‭,101‬ מחסן ‭.1‬ פתוח: שני-שבת מ‭9:00-‬ עד ‭.23:00‬ רוקח ים פתוח עד אחרון הסועדים.
    • הכתבה פורסמה במוסף "24" של "ידיעות אחרונות"

     

     

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: עמית מגל
    תבלינים, חליטות ועוד המון דברים טובים בדוכן המזווה
    צילום: עמית מגל
    צילום: בועז לביא
    חומוס אבו איסמעיל
    צילום: בועז לביא
    צילום: בועז לביא
    חוויה של אוכל
    צילום: בועז לביא
    מומלצים