שתף קטע נבחר

הנסיכה הכתומה: מתכונים עם דלעת

יש כאלה שמעדיפים שלא להתעסק איתה כי היא נראית קשה לפיצוח, אבל מרב ברזילי חושב שהדלעת היא הדבר הכי טוב שקרה לנו ומכינה סלט צ'ירשי דלעת, אנטיפסטי דלועים ודלעת ערמונים צלויה וממולאת בבורגול

דלעת היא ירק מרגש - עברו הימים שאנשים הכירו רק את הדלעת המכובסת לה וצפה בתוך מרק עוף וירקות, עכשיו היא כבר נחשבת לסקסית, מגניבה מרגשת צבעונית ומגיעה לחנויות בכל מיני גדלים, בכל מיני צבעים ובכל מיני צורות. כל סוג שלה יותר משעשע וטעים מהאחר ומגוון דברים שאפשר לעשות עם הדלעת הוא אין סופי

 

עוד בערוץ האוכל:

המוסקה היוונית שלי

מייקאובר לפיתה: מתכונים ערביים

טוחנים עבודה: מתכוני בשר טחון

 

יש המון דברים שאפשר לעשות איתה: אפשר למרק אותה, לפשטד אותה, לצלות אותה על האש, לאפות אותה בתנור, לשלב אותה בצלחת אנטי פסטי מרגשת, למעוך אותה לפירה למלא את הדלועים במילוי משמח ואפילו להפוך אותה לעוגה ולממתק. בקיצור הכל.

 

גם ליופי וגם לאוכל - דלועים בכל מיני צורות וצבעים (צילום: דניאל לילה) (צילום: דניאל לילה)
גם ליופי וגם לאוכל - דלועים בכל מיני צורות וצבעים(צילום: דניאל לילה)

 

חוץ מלאכול, אפשר להשתמש בה כקישוט: למלא קערה יפה במגוון דלועים ולהניח במקום בולט, להשתמש בהן לפיסול סביבתי, עיצובי ועוד. המדהים הוא שאפשר לקנות מגוון דלועים, ליהנות מהיופי שלהן תקופה ארוכה ואז, בערב קיץ ארוך ועצבני, להחליט להירגע בעזרת ארוחת ערב מזינה ודיאטטית של דלעת אפויה בתנור ועליה מעט טחינה גולמית. 

 

כל-כך הרבה הפתעות עד ששכחתי לכתוב שהיא גם מאוד מזינה, מאוד בריאה. הכתום והצהוב שלה הופכים אצלנו לויטמין A, הקליפות שלה מלאות סיבים תזונתים שמועילים לעיכול והיא קלה לעיכול, נעימה ודלת קלוריות. בכל פעם שאתם חושבים על תפוח אדמה, תחליפו לדלעת ותצליחו להגיע למאכלים מרגשים טעימים, כתומים יותר ועם מעט קלוריות. תנסו. זה מצליח. נשבעת.

 

במקום תפוח אדמה, קחו דלעת (צילום: דניאל לילה) (צילום: דניאל לילה)
במקום תפוח אדמה, קחו דלעת(צילום: דניאל לילה)

 

סלט צ'ירשי דלעת

זוהי גרסה קלילה שמתאימה כממרח טבעוני פנטסטי לסנדוויץ קייצי

 

המרכיבים:

1 ק"ג דלעת טריפוליטאית (הגדולה המסורתית או דלורית לגיוון)

2 כפות שמן זית

4 שיני שום

מיץ מלימון 1

כף כמון

כף פפריקה מתוקה

כפית צ'ילי

מלח, סוכר

 

אופן ההכנה:

  1. מגררים את הדלעת עם הקליפה בפומפייה או מעבד מזון.
  2. מחממיםבסיר את השמן, מוסיפים את שיני השום ומטגנים עד שהם משחימות קלות.
  3. מוסיפים את הדלעת והתבלינים ומבשלים עד שהדלעת מתרככת.
  4. מתקנים תיבול עם מלח וסוכר לפי הטעם. מוסיפים את מיץ הלימון, מצננים ומגישים.

 

סלט צ'ירשי דלעת (צילום: דניאל לילה) (צילום: דניאל לילה)
סלט צ'ירשי דלעת(צילום: דניאל לילה)

 

אנטיפסטי דלועים

המרכיבים:

דלועים מסוגים שונים, לא קלופות

3 כפות שמן זית

מלח ,פלפל

3 כפות עשבים קצוצים (מרווה, תימין, רוזמרין)

2 כפות פיסטוקים קלופים

 

אופן ההכנה:

  1. פורסים את הדלועים לפרוסות, עם הקליפה.
  2. מסדרים את פרוסות הדלעת בתבנית, מזלפים שמן זית, מפזרים מעל את עשבי התיבול, המלח והפלפל.
  3. אופים בתנור שחומם מראש לחום גבוה למשך כ-20 דקות עד שהדלועים מתרככות.
  4. מפזרים מעל את הפיסטוקים ואופים 5 דקות נוספות.

 

אנטיפסטי דלועים עם פיסטוקים (צילום: דניאל לילה) (צילום: דניאל לילה)
אנטיפסטי דלועים עם פיסטוקים(צילום: דניאל לילה)

 

דלעת ערמונים צלויה וממולאת

המרכיבים:

4 דלעת ערמונים

1 כוס בורגול

1/2 1 כוסות מים

כוס עשבי תיבול קצוצים (פטרוזיליה, שמיר, נענע, בזיליקום)

בצל סגול, קצוץ דק

1/3 כוס שמן זית + שמן זית לזילוף על הדלועים

מיץ מ-2 לימונים

מלח, פלפל

3 כפות רכז רימונים

 

אופן ההכנה:
  1. חוצים את הדלועים, מרוקנים, מסדרים בתבנית, מזלפים מעל שמן זית ואופים כ-20 דקות בטמפ' של 180 מעלות עד שהן מתרככות.
  2. מבשלים את הבורגול עם כוס וחצי מים, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-5 דקות נוספות על אש קטנה.
  3. מעבירים את הבורגול לקערה, מוסיפים 1/3 כוס שמן זית, מיץ לימון, רכז רימונים ועשבים קצוצים, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
  4. ממלאים את הדלועים בתערובת הבורגול ואופים כ-10 דקות בטמפ' של 180 מעלות.
  5. מומלץ להגיש עם יוגורט או טחינה.

 

דלעת ערמונים צלויה וממולאת (צילום: דניאל לילה) (צילום: דניאל לילה)
דלעת ערמונים צלויה וממולאת(צילום: דניאל לילה)

 

  • מרב ברזילי היא בעלת משק ברזילי - מסעדה צמחונית אורגנית במושב ירקונה

 


 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דניאל לילה
תחשבו דלעת
צילום: דניאל לילה
מומלצים