שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    טעימה אחרונה מהחופש: המסעדות של הקיץ

    בטברנה, בנמל, על הנהר, לחוף הים, בחצר תחת עץ עתיק, עם בריזה, עם מאזטים, עם חברים טובים, עם מזגן, בצל - המסעדות שהכי כיף להעביר בהן את הקיץ בישראל

    על נהר הירדן | על הנהר

    על גדות הירדן, ממש על אתר הירדנית הכה פופולרי לטבילה בקרב צלייני העולם, הקים עודד צפתי, בן דגניה במקור, את הביסטרו העברי הראשון בעמק. חורשת האקליפטוס בהחלט כאן, ממש בין דגניה לכנרת, ובערבים תוכלו להבחין בשפמנונים וברווזים המשייטים בנהר.

     

    המקום פתוח מדי יום מ‭,19:00-‬ אז הוא פופולרי מאוד בקרב משפחות שבאות לאכול ועל הדרך גם לתפוס בריזה. בשעות מאוחרות יותר משנה המסעדה את פניה והופכת לבר שוקק של בלייני ותיירי האזור.

     

    לאוכל של צפתי יש טעמים ברורים וחזקים. פרחי כרובית בשום ולימון ‭33)‬ ש‭,('‬ כנפיים ברוטב חריף ‭43)‬ ש‭,('‬ סלט עשבים חמצמץ ועז טעם ‭43)‬ ש‭,('‬ והמבורגרים מגוונים וטובים ‭61-49)‬ ש‭.('‬ יופי של מקום עם אוכל מצוין.

     

    על הנהר, אתר ירדנית, טל' ‭.04-6759690‬ כל השבוע ‭19:00‬ עד הלקוח האחרון.

     

    עוד בערוץ האוכל:

     

    אוכל בטעמים חזקים (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    אוכל בטעמים חזקים(צילום: ירון ברנר)

     

     

    בטברנה ביפו | שבתאי היפה

    מה שהחל לפני 50 שנה כדוכן קטן של דגים מטוגנים בסמטת החלפנים ביפו, התפתח לטברנה יוונית מדליקה שמצליחה לשרוד את כל תהפוכות האופנות והטרנדים הקולינריים שעברו עלינו במהלך עשרות שנים. בישראל אין מסורות ראויות לשמן של מסעדות הפועלות במשך שלושה דורות, אבל הנה, עובדה: הטברנה של שבתאי היפה הייתה להיט בקרב בוהמיינים של שנות ה‭60-‬ (דן בן אמוץ, חיים חפר, פשנל וחבריהם‭,(‬ ועד עצם היום הזה היא ממשיכה להגיש דגים מטוגנים ואוזו בסגנון יווני עם מקל קינמון בכוס.

     

    את מקומו של שבתאי סקנדריון, הבעלים, תפס לפני כמה שנים בנו, רובי, המתמיד במסורות שנקבעו פה לפני עשרות שנים: המון מאזטים טריים בסגנון טורקי-יווני המוגשים ברוחב לב, לצד דגים איכותיים שמכינים בפשטות וללא התחכמויות מיותרות. תמצאו פה פלפלים קלויים בסגנון סלוניקי, סלט שעועית, בצל ופטרוזיליה, צזיקי, חצילים קלויים, סלט יווני מסורתי עם פטה משובחת, חומץ יווני ואורגנו, ועוד. באגף הדגים, תמיד כדאי לשאול מה העלה היום הים: פרידה? לוקוס? מליטה? מרמור? כך או כך, עסקה של דג טרי, שנצלה על הגריל או טוגן, וערכת מאזטים נאה תעלה כ‭90-‬ שקל, ובאותו מחיר תזכו לאווירת טברנה יוונית בלי לעבור בדיוטי.

     

    שבתאי היפה, סמטת החלפנים 7 (פינת הצורפים) יפו העתיקה, טל' ‭.03-6832250‬ ב‭-'‬ה' בשעות ‭.24:00-12:00‬ ו' ‭11:00‬ עד כניסת השבת. שבת ‭.24:00-11:00‬

     

    שולחן עמוס מאזטים בשבתאי היפה (צילום: בן יגבס) (צילום: בן יגבס)
    שולחן עמוס מאזטים בשבתאי היפה(צילום: בן יגבס)

     

    בחצר בתחנה | ויקי כריסטינה

    לא שחסר לתל אביב סקס אפיל, אבל אם מישהו מחפש בה אווירה ברצלונאית - ויקי כריסטינה היא המקום המושלם עבורו. מתחת לעץ פיקוס עתיק ועצום ממדים, במתחם התחנה שליד נווה צדק, מלבלבת החצר הגועשת של ויקי כריסטינה. מדובר באחד המקומות הלוהטים במתחם, ובלוקיישן פופולרי במיוחד בקיץ, הממגנט אליו מאות אנשים מדי ערב.

     

    המקום נחלק לשניים: ויקי היא מסעדת הטאפאס שמוביל השף המוכשר דודי בן דוד. כריסטינה הוא בר היין הצמוד לה, עם יותר מ‭120-‬ סוגי יינות, ובו יושבים בכיסאות גבוהים סביב שולחנות פסיפס ייחודיים. אם אתם מוצאים בשולחנות הללו קריצה לפארק גואל של גאודי, לא טעיתם. זאת בהחלט הייתה הכוונה.

     

    כדי לזרום עם האווירה הספרדית עד הסוף נסעו אנשי המסעדה לא מכבר לברצלונה, לקבל השראה. הם ביקרו באינספור טאפאסיות, מסעדות מסורתיות לצד מקומות טרנדיים ומעודכנים, וחזרו עם שפע של רעיונות ליישום אצלם בתל אביב.

     

    בתפריט החדש שבנו בעקבות הביקור בספרד תוכלו למצוא מנות כמו צ'יפס נוסח ברצלונה, שהם ז'וליינים דקיקים של תפוחי אדמה, מטוגנים עם ביצת עין ופרמז'ן ‭28)‬ ש‭.('‬ יש גם מיני המבורגסה: המבורגר עסיסי בלחמניית ביס, עם איולי שום, בצל מקורמל וגבינת פרמז'ן ‭14)‬ ש‭.('‬ ואם אתם רוצים להרגיש ספרדים עד הסוף - גם פאייה פירות ים ‭44)‬ ש‭.('‬ את מחבת הפאייה יביאו לשולחנכם ברוב טקס.

     

    האוכל קליל, שמח ולא יקר, האווירה בחצר הגדולה והיפה שוקקת, ובערבים שבהם החום מרפה מאכזריותו אפשר אפילו להרגיש את הבריזה הנושבת מהים.

     

    ויקי כריסטינה, קויפמן ‭,1‬ מבנה 17 במתחם התחנה ת"א, טל' ‭.03-7367272‬ כל השבוע ‭12:00‬ עד הלקוח האחרון.

     

    כמו בברצלנה - פאייה פירות ים (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    כמו בברצלנה - פאייה פירות ים(צילום: ירון ברנר)

     

    במרינה בהרצליה | נאמוס

    נאמוס הוא חוף באי מיקונוס שביוון. זה גם החוף האהוב על מרינה קבישר מ"הישרדות‭."‬ על שמו היא פתחה הקיץ מסעדה חדשה במועדון היאכטות של המרינה בהרצליה. אל מול הים והיאכטות של שועי הארץ תוכלו לטעום את האוכל המוקפד של השף רובי פורטנוי, איש קייטרינג "פרי הארץ‭,"‬ שכבר בישל בעבר לשועי עולם כמו קלינטון וסרקוזי.

     

    בתפריט: סביצ'ה לוקוס בזרעי כוסברה, בצל אדום, כרשה צלויה וקרם חזרת ‭59)‬ ש‭,('‬ סלט סלק צלוי המשלב גם חציל קלוי, רוקט, בצל סגול וארנצ'יני פריכים ‭48)‬ ש‭,('‬ ושלישיית קלמארי - כבוש בבצל אדום ולימון, צרוב עם סלט כרובית, ומטוגן עם קוביות זוקיני ‭69)‬ ש‭.('‬ לחובבי הרולים יש גם תפריט נרחב של סושי ברמה גבוהה.

     

    נאמוס, הצדף ‭,1‬ מועדון היאכטות, מרינה הרצליה פיתוח, טל' ‭.09-9511555‬ כל השבוע ‭.01:00-19:00‬

     

    בנמל קיסריה | הלנה

    אחד האתרים הכי קסומים ומיוחדים בארץ מצוי בנמל קיסריה. העיר העתיקה, שעברה אינספור גלגולים ותהפוכות, מלבלבת עכשיו. מה חבל שהמבקרים באתר נדרשים לשלם דמי כניסה די גבוהים. אם כבר הגעתם, סורו למסעדת הלנה המשקיפה אל הים, שם מגישים בימים אלה תפריט ממטבחי הים האגאי בסגנון יוון, קפריסין וטורקיה. אפשר להזמין כל מנה בנפרד, ואפשר ארוחת הכל כלול שתעלה 195 שקל לאדם.

     

    בין המנות שתמצאו בפריט האגאי: סלט עשבי תיבול ודובדבנים, עם חלומי קפריסאית, סומאק ולימון ‭38)‬ ש‭.('‬ או שרימפס בחמאת עגבניות, ראקי ובמיה ‭90)‬ ש‭,('‬ פיצה בעג'ון עם עגבניות, פלפל חריף, טלה וחציל ‭48)‬ ש‭,('‬ ולקינוח: כנאפה תאנים עם גבינת כבשים מלוחה ‭42)‬ ש‭.('‬

     

    הלנה, נמל קיסריה, טל' ‭.04-6101018‬ כל השבוע ‭.23:00-12:00‬

     

    בחוף אשדוד | אידי בחוף

    אל תתבלבלו עם מסעדת אידי המכובדת וצחורת המפות, שבה מוגש כבר שנים רבות תפריט דגים רחב ומצוין. אידי בחוף, המצויה במרינה החדשה של אשדוד, היא האחות הפשוטה, הבלתי מחייבת והבלתי מתיימרת של המסעדה הוותיקה. אין פה שום כוונה להיות משהו אחר מלבד מסעדת חוף.

     

    אפשר לשבת בפנים או בחוץ, אך בכל מקום שבו תבחרו תראו את הים התכול והיפהפה של אשדוד. בתפריט: איקרה ‭24)‬ ש‭,('‬ הרינג ‭24)‬ ש‭,('‬ שיפוד שרימפס בגריל ‭29)‬ ש‭,('‬ והכי-הכי- הטונה של אידי, שהוא משמר בעצמו, מוגשת במין גרסת הצלחת של סנדביץ' טוניסאי ‭32)‬ ש‭.('‬ לקינוח: המנה הקיצית האולטימטיבית - אבטיח עם בולגרית. תענוג.

     

    אידי בחוף, אוניון 5 אשדוד, טל' ‭.08-9107661‬ כל השבוע ‭9:00‬ עד אחרון הלקוחות.

     

    ליהנות מהאוויר ומהאוכל (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
    ליהנות מהאוויר ומהאוכל(צילום: דודו אזולאי)

     

     

    על המזח באילת | בר ביץ'

    יפה פה השכם בבוקר, כשהשמש עוד לא מכה באכזריות ומסתפקת בקרניים ראשונות והססניות, ומקסים פה גם בלילה, כשהמים והשמיים מוארים באור כסוף. מסעדת בר ביץ' מצויה בחוף אלמוג הדרומי, ליד מועדון צלילה, ונראית כמו צילום פרסומת לאתרי קיט בארצות רחוקות ואקזוטיות. פינות הישיבה, ספות הצ'יל אאוט ושמשיות הקש מפוזרות על המזח, אשר מגיע עמוק אל תוך המים התכולים של ים סוף. אפשר לרדת עם הבירה ישר לתוך המים.

     

    קחו את הזמן בעצלתיים: ארוחות הבוקר מוגשות פה עד ‭.14:00‬ המנות חביבות, אם כי לא מקוריות במיוחד: שקשוקה, בייגל, ארוחת בוקר ישראלית, ובשבתות - ג'חנון. בצהריים ובערב יש המון מאזטים - צזיקי, עלי גפן, חצילים - וגם פירות ים, דגים בגריל ממש כמו בסיני השכנה, ולמי שיש כוח לאכול בחום הזה, גם מגוון סוגי בשר.

     

    בר ביץ‭,'‬ חוף אלמוג אילת, טל' ‭.08-64967718‬ א‭-'‬ד' ‭,21:00-8:30‬ ה‭-'‬ש' עד ‭.24:00 ‬

     

    • הכתבה פורסמה במוסף "24" של "ידיעות אחרונות"

     

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: ירון ברנר
    לאכול ליד הים ומתנובת הים
    צילום: ירון ברנר
    צילום: בן יגבס
    סלטים אצל שבתאי היפה
    צילום: בן יגבס
    מומלצים