שתף קטע נבחר

עוד בפריז - הנקודה היהודית

למעלה משליש מיליון יהודים חיים בפריז, ובאזורי מסחר מסוימים אולי תשכחו שאתם בחו"ל. מוזיאונים, בתי כנסת ומורשת – הזווית היהודית של עיר האורות

בפריז וסביבותיה חיים כ-350 אלף יהודים, המהווים את הקהילה היהודית הרביעית בגודלה בעולם. הרחוב "הכי יהודי" בפריז בכלל הוא רחוב רוזייה (Rue des Rosiers), שביקור בו עלול להשכיח לרגע שאתם בפריז. תמצאו בו אוכל שיזכיר לכם את ישראל (פלאפל או שווארמה), ובמעדניות ובמאפיות היהודיות תמצאו חלות לשבת, מאפים ודברי מתיקה בנוסח צפון אפריקה או אשכנז, וכמובן גפילטע פיש.

 

בסיורכם ברחוב רוזייה תשמעו, קרוב לוודאי, לא מעט עברית וגם מוזיקה ישראלית. גם ברובעים אחרים בעיר, חלקם מחוץ למסלולי התיירים, אפשר למצוא מכולות, אטליזים, מסעדות יהודיות כשרות ובתי-כנסת, המשרתים את הקהילה היהודית הגדולה שחיה בעיר. ריכוזים כאלה תמצאו ברבעים 9 ו-11 וגם ברובע ה-17, רובע יוקרתי ומטופח עם מסעדות כשרות ויקרות.

 

מוזיאון האמנות וההיסטוריה היהודית

Musée d'art et d'histoire du Judaïsme

המקום שנפתח ב-1998 מכיל תצוגה מכובדת ומאירת עיניים של ההיסטוריה היהודית בעיר,

ומקבץ מרשים של יצירות אמנות פרי מכחולם של יהודים תושבי העיר. בין היתר תוכלו ליהנות כאן מעבודות של חיים סוטין, מארק שאגאל וחיים ליפשיץ, ולידם אוסף של תשמישי קדושה וחפצי יודאיקה עתיקים. עוד תמצאו כאן יצירה חדשה של כריסטיאן בולטנסקי, המנציחה את דיירי הבית היהודים שנספו בשואה.

למידע נוסף על מוזיאון האמנות

 

שוטר צרפתי מחוץ לבית כנסת יהודי (צילום: AP) (צילום: AP)
שוטר צרפתי מחוץ לבית כנסת יהודי(צילום: AP)

 

המוזיאון לאמנות יהודית (Musée d'Art Juif)

המוזיאון נמצא במרכז היהודי של מונמרטר, במבנה צנוע יחסית שבחזיתו חרוט מגן דוד. המקום שנוסד ב-1949 מכיל אוספים של חפצי קודש, מיניאטורות של ירושלים, ספרים עתיקים ועוד.

למידע נוסף על המוזיאון לאמנות יהודית

 

עוד פרטים על טיול בפריז באתר שיחור .

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים