שתף קטע נבחר

החמישייה הפותחת בפריז - אוכל ושתייה

מאפיות, קונדיטוריות, ביסטרו, בראסרי, בישול עילי מודרני לצד שיטות מסורתיות – פריז מלאה בכל טוב ותשמח להעשיר את החוויה שלכם. מסעדות יוקרה לצד מקומות עממיים - ההמלצות

חובבי המזון המשובח ודאי יסכימו כי פריז היא גן עדן של ממש. כמו כל עיר גדולה – גם היא מרכזת אליה שלל מטבחים מרחבי העולם, אך ללא ספק - גאוות הפריזאים היא על המטבח הצרפתי המעודן שלהם.

 

השף הוא אמן בצרפת, ומלאכתו היא אמנות של ממש. הדור הצעיר של השפים שומר על קשר עם מסורות המטבח העתיקות, לצד נוסחאות מודרניות לבישול. גישה זו מכונה "המטבח החדש" - נובל קוויזין (Nouvelle cuisine).

 

כדי להתמצא בעושר הקולינרי – מוטב להכיר כמה מונחי יסוד בתרבות האוכל המקומית: הביסטרו (Bistrot) הוא בר או מסעדה שמציע מנות ויינות מקומיים במחירים נמוכים יחסית, באווירה בלתי-רשמית. בבראסרי (Brasserie) יגישו לכם ארוחות בסיסיות מתפריט מצומצם במשך כל שעות היום.

 

פסגת הקולינריה מתרחשת במסעדה (Restaurant) – זהו המוסד שבו מוגשות ארוחות בשעות מסוימות. ברוב המסעדות מוצע תפריט במחיר קבוע (Menu או Formule), בצד התפריט העשיר הרגיל (À la carte). על השולחנות פרושות מפות, וההגשה היא לפי כל גינוני הטקס. אם אתם מעוניינים לאכול באחת המסעדות – כדאי להזמין מקום מראש. בילוי ספונטני יותר אפשרי, אך עשוי לאלץ אתכם להמתין ליד הבאר, או להתאזר בסבלנות עד שיתפנה שולחן.

 

קסם פריזאי טעים  (צילום: אלן פוטיניון, משרד התיירות פריז) (צילום: אלן פוטיניון, משרד התיירות פריז)
קסם פריזאי טעים (צילום: אלן פוטיניון, משרד התיירות פריז)

 

פריז מצטיינת גם בדברי המאפה - הבאגטים, העוגות והקרואסונים. בבולנז'רי (Boulangerie) תמצאו תמיד לחם טרי, אך פינוק אמיתי תסב לכם הקונדיטוריה הצרפתית - הפטיסרי (Patisserie), שבה תוכלו להתענג בבוקר על מאפה טרי ונימוח בפה, לצד ספל קפה.

 

אחרי שעוררנו את בלוטות הרוק – הנה כמה המלצות קולינריות ברחבי העיר.

 

Salon de thé Angelina

מה: סלון תה ותיק ומפורסם שפועל מ-1903, ומצטיין בעיצוב מרשים וקינוחים מפנקים.

כמה: בינוני.

איפה: רובע 1, 226, rue de Rivoli

לפרטים נוספים: טל' 01-4260-8200 ; אתר המסעדה

 

Le Relais de Venise - l'Entrecôte

מה: רשת מסעדות ותיקה (עם סניפים גם בלונדון וניו יורק) המגישה מנה אחת בלבד: נתחי אנטריקוט עסיסיים, טובלים ברוטב סודי ונפלא, ומלווים בסלט ירוק וצ'יפסים דקיקים.

כמה: בינוני.

איפה: 271 Boulevard Pereire, Porte-Maillot

לפרטים נוספים: טל' 01-4574-2797; אתר המסעדה

 

L'Atelier de Joel Robuchon

מה: המסעדה של ג'ואל רובושון, אחד השפים הטובים בעולם. למסעדה סניפים בשבע מדינות נוספות.

כמה: יקר ביותר.

איפה: רובע 7,Rue de Montalembert 5

לפרטים נוספים: טל' 01-4222-5656; אתר המסעדה 

 

Passage Brady

מה: פסאז' של מסעדות הודיות מצוינות, עם מבחר מנות המתאימות לצמחונים.

כמה: זול.

איפה: ליד Blvd. strassbourg33. הפסאז' נמצא משני צידי הרחוב.

 

Osmose

מה: מסעדה טרנדית כשרה, המגישה מטבח פיוז'ן עם נגיעות מכל העולם. תוכלו למצוא פה גם מנות דיאטטיות, ובתפריט רשומה כמות הקלוריות המדויקת בכל מנה.

כמה: לא זול.

איפה: 31 Avenue de Versailles

לפרטים נוספים: אתר המסעדה

 

מסעדות נוספות בפריז באתר שיחור

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ביסטרו בפריז
צילום: ויז'ואל/פוטוס
מומלצים