שתף קטע נבחר

בגלל החופש הגדול: התשלום לוועד הבית מזנק

מבדיקה שערך האיגוד הישראלי לניהול בתים ומבנים עולה כי במהלך החופש גרמו בני הנוער נזקים בסך כ-175 מיליון שקל למגדלי מגורים משותפים ברחבי הארץ. מדובר בכ-1,620 שקל בממוצע לבניין. ומה נפגע בעיקר? הגינות, הלובי והאינטרקום

הכינו את הארנקים: בעלי דירות בבתים המשותפים צפויים להיחשף בקרוב לעלות נוספת בתשלומי ועד הבית. הסיבה: תיקון הנזקים שגרמו בני הנוער לרכוש הציבורי בבתים המשותפים בתקופת החופש הגדול.

 

כתבות נוספות על ועד הבית בערוץ הנדל"ן :

 

מבדיקה שערך האיגוד לניהול בתים ומבנים בישראל בקרב מגדלי מגורים משותפים ברחבי הארץ עולה כי הנזק הממוצע מוערך ב-1,620 שקל לבניין והנזק הכולל מוערך בכ-175 מיליון שקל.

 

לדברי תמיר מינץ, יו"ר האיגוד ומנכ"ל קבוצת מ.מ.מ אחזקות וניהול מבנים, הנזקים הכבדים ביותר נגרמו לגינות בבתים המשותפים וכן לצמחים, לדשא, לממטרות ולמערכות ההשקיה היקרות הסלולות בהן. אזור אחר בבניין שנפגע הוא אזור הכניסה והלובי, מערכת האינטרקום, המעליות, ודלתות הכניסה. הגינה והלובי, לדברי מינץ, מהווים בדרך כלל אזור משחקים פופולרי לילדים ולבני נוער.

 

אפשר לדחות את התיקונים לאחרי החגים

"בבניינים רבים לא יהיה מנוס מגבייה מיוחדת", אומר מינץ, אך מסייג ומוסיף שאת השיפוצים והתיקונים שאינם דחופים עדיף לבצע לאחר תקופת החגים. זאת משום שגם תקופה זו מועדת לפורענות בשל החופש מבית הספר.

 

יצוין כי על מנת לממן הוצאות בלתי מתוכננות לרכוש המשותף, יש צורך לבצע לרוב גבייה מיוחדת, כאשר גובה הסכום נקבע בהתאם להוצאה המתוכננת. זאת, מעבר לדמי ועד הבית הנגבים מדי חודש.

 

מינץ מסביר שגובה דמי ועד הבית נקבע בהתאם למפרט השירותים בבניין: ככל שהבניין יוקרתי יותר מבחינת מפרט השירותים, כך גובה התקציב החודשי של הוצאות ועד הבית יהיו גבוהות יותר. זאת, כאשר עלות דמי ועד הבית עשויה לנוע בין 200 שקל לדייר ועד לכ-4,000 שקל.

 

לדבריו, אם מתוכנן שיפוץ עקב נזקי חופשת הקיץ, כדאי כבר כעת לקחת בחשבון את הצורך בבדיקות והכנות שגרתיות לקראת החורף המתקרב ובא. "האטימה והניקוז הם חיוניים ביותר במהלך החורף, אז אמנם מדובר בעלויות נוספות - אך משום שבכל מקרה מתבצע שיפוץ, העלות משמעותית פחות", הוא אומר.

 

גם תושבי החוץ משפיעים על התשתית המשותפת

יואב לוי, מנכ"ל משותף בחברת איזי האוס ניהול נכסים תל-אביב, המתמחה בבניינים משותפים המכילים עד 20 דיירים, מבהיר כי הבדיקה של איגוד המבנים מתייחסת למגדלי מגורים עם מספר רב יותר של של דיירים.

 

לדבריו, בבתים משותפים קטנים יותר משלמים בדרך כלל הדיירים סכום ממוצע של 150 שקל בחודש, אולם בחודשי הקיץ יכולה להירשם עלייה בתשלום דמי ועד הבית - מאחר שנרשמת עלייה ניכרת בתלונות הדיירים באשר למקרים של ונדליזם.

 

"הקריאות שאנו מקבלים על ונדליזם עלו בחודשים יולי-אוגוסט, מסביר לוי. "מדובר, בין השאר, בתלונות על דלתות כניסה שנשברו, כפתורים במעלית שיצאו מהמקום, כתובות גרפיטי שרוססו על צדי בניינים והשחתה של הגינות המשותפות. בחלק גדול מהמקרים הוסיפו הדיירים כי הבחינו בעצמם בבני נוער שגרמו נזקים אלו".

 

לוי מוסיף כי "ישנה תופעה של תושבי חוץ שמגיעים לארץ במיוחד בחודשים יולי-אוגוסט, ומהווים סיבה נוספת למעמסה שנוצרת על התשתית המשותפת בבניין, מעבר לנזק שגורמים בני הנוער בחופש. בתקופה זו, כאשר בניין ש-50% מהדירות שלו היו ריקות נכנס ל-100% תפוקה - נוצרת השפעה על נראות הבניין ועל הצורך לתחזק אותו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בני נוער בחופשה. אוהבים בעיקר את הגינה בבית המשותף
צילום: סרג'יו ליברמן
תמיר מינץ, יו"ר האיגוד לניהול בתים ומבנים
צילום: רון שלום
מומלצים