שתף קטע נבחר

מדריך למפוטר הטרי למציאת עבודה במהירות

למעלה מ-16 אלף עובדים הצטרפו בעל כורחם למעגל האבטלה בחודש הקודם. במקום לשקוע בדכדוך וייאוש - נסו את המדריך הקצר למציאת עבודה חדשה במהירות שהכינו עבורכם מומחים. מקווים שיעזור

כותרות על התחלה של משבר כלכלי מופיעות בכותרות בעיתונים. חברות רבות כבר החלו בתהליכי פיטורים ואחרות כבר הכריזו על כוונתן לעשות זאת בעתיד הקרוב.

 

 

משמעות הדבר היא שמציאת עבודה תהפוך להיות משימה קשה פי כמה וכמה עבור רוב מחפשי העבודה בשוק.

 

מארגון לו"ז מסודר ועד לרענון הקשרים

על מנת להקל עליכם ולו במעט את התהליך הקשה ממילא, הכנו עבורכם מדריך קצר לחיפוש עבודה יעיל, חכם ומהיר.

 

צעד ראשון: שדרגו את קורות החיים שלכם

לכל משרה שמתפרסמת נשלחים עשרות קבצי קורות חיים. התוצאה: מגייס מקדיש בממוצע רק כ-30 שניות לכל מסמך שנוחת על שולחנו. לכן חיוני לשוב ולנסח את קורות החיים נכון.

 

ליאת בן תורה-שושן, מומחית לקורות חיים ב-AllJobs, מספקת כמה כללי אצבע:

 

הסתפקו בדף אחד: אף אחד לא יקרא יותר מזה, אז ותרו על היסטוריה רחוקה או תפקידים שעשיתם זמן קצר.

 

העניקו חשיבות לחלק העליון של הדף: רוב הפורמטים שתמצאו באינטרנט יבזבזו כ-30% מהעמוד על שורה ארוכה של פרטים ליצירת קשר. אין ספק שהפרטים הללו חשובים, אך די בשתי שורות שלא יגנבו לכם את ההצגה.

 

כתבו תמצית קורות חיים: לעתים מומלץ להוסיף כמה מילים בראש הדף על ההתאמה שלכם לדרישות המופיעות במשרה המבוקשת. רצוי לכתוב נקודות חשובות בכמה שורות בודדות ובאמצעות תבליטים, כדי להקל על הקריאה.

 

חלקו את המסמך לקטגוריות: ניסיון מקצועי, השכלה ושירות צבאי. מקמו את מה שחשוב בראש המסמך, לרוב העדיפות תהיה לניסיון מקצועי, אך אם הניסיון המקצועי שלכם לא רלוונטי, ויש בידיכם תואר מתאים - קטגוריית ההשכלה תבוא קודם.

 

הקפידו על הגהה שלמה: אסור שיהיו שגיאות כתיב! אפילו שגיאה אחת מקלקלת את הרושם הראשוני וקשה מאוד להתעלם מזה.

 

הפכו את תהליך החיפוש שלכם למסודר

חיפוש עבודה יעיל הוא חיפוש עבודה מתוכנן היטב. הכינו לעצמכם מראש לו"ז שיכלול את סדר הפעולות היומי אותו תבצעו לצורך חיפוש העבודה. קרן בן נח, מומחית לחיפוש עבודה ב-AllJobs, נותנת כמה טיפים לסדר יום מוצלח עבור מחפש העבודה:

 

החלו את הבוקר שלכם מוקדם: כדאי להקדים ולשלוח קורות חיים למשרות על הבוקר כדי להיות ראשונים בתור אצל המגייסים.

 

פזרו את זמני שליחת קורות החיים לאורך היום: מומלץ לעבור על מודעות הדרושים לפחות פעמיים ביום – פעם אחת בבוקר, ופעם אחת בסוף היום.

 

אל תשכחו להתאוורר בין לבין: הקימו את עצמכם מהמחשב מדי פעם וצאו להליכה, לים או למפגש עם חברים.

השתדלו לנהל מעקב מסודר אחרי הפעולות שלכם ולתעד למי פניתם - וכיצד.

 

בנוסף, הרבה יותר נעים וגם הרבה יותר אפקטיבי לעבוד בסביבה מסודרת. הכינו לעצמכם פינה קטנה וקבועה ממנה תנהלו את התהליך ברוגע.

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

 

הכינו עצמכם היטב לראיונות עבודה

ראיונות עבודה מגיעים אחרי שהשקעתם בקורות חיים ובראיון טלפוני, אתם לא יכולים להרשות לעצמכם, לפספס הזדמנות רק כי לא התכוננתם מראש.

 

יעל פרימק, מומחית להצלחה בראיונות עבודה ב-AllJobs מייעצת: 

 

קבעתם כמה ראיונות ליום אחד? התנהלו בהתאם. חשבו טוב האם אתם מסוגלים להיות במיטבכם בראיון אחר ראיון. אם לא, עדיף להסתפק בראיון אחד ביום. אם החלטתם להגיע לכמה ראיונות, קבעו את הפגישות במרווחים סבירים. אל תחכו להפתעות בלתי צפויות: תכננו מראש את הזמן שלכם והיו ריאליים. חשבו זמן נסיעה, זמן להפסקה וקחו בחשבון עיכובים. חשוב מאוד – לא לאחר לראיונות עבודה וגם לא להגיע בקוצר נשימה.

 

ערכו הכרות מקדימה עם החברה: עוד בראיון הטלפוני הקפידו לברר את שם החברה אליה אתם מתראיינים. בצעו חיפוש בגוגל וקראו בעיון את אתר החברה ואתרים נוספים שכותבים עליה. טיפ נוסף: רשמו לעצמכם נקודות שמלהיבות אתכם. מעסיקים רוצים להעסיק עובדים שרוצים לעבוד אצלם וזה יוסיף להתלהבות שתביאו אתכם לראיון.

 

ערכו הכרות מקדימה גם עם התפקיד: עד כמה שאפשר לברר בראיון הטלפוני ועל סמך מידע נוסף שיש לכם, הבינו את מאפייני התפקיד שאתם ניגשים אליו. "למה לקחת דווקא אותך לתפקיד?" זו שאלת מתנה, אם מתכוננים אליה כמו שצריך. הכינו מראש 3 תכונות שיש לכם ושיהפכו אתכם למצטיינים בתפקיד עליו אתם מתמודדים.

 

רעננו את הקשרים החברתיים – והשתמשו בהם

העבודה הבאה שלכם יכולה להגיע ממקומות בלתי צפויים – מאנשים שאתם מכירים, למשל. קרן בן נח מכוונת:

 

ספרו לאנשים שאתם מחפשים עבודה: הגישה הטובה ביותר עבורכם היא להיות פתוח בנוגע לכך שאתם מחפשים עבודה, בלי להתבייש בכך. אם תספרו על כך בלי שמץ של שליליות לנושא, האדם מולכם יקלוט זאת כעובדה וייזכר בכם ברגע המתאים.

 

השתמשו בקשרים מעבודות קודמות: עולם התעסוקה הוא עגול ואנשים שעבדו איתכם בעבר עשויים לעבוד מולכם שוב. שמרו על הקשרים האלה וברגע האמת אל תתביישו ליצור קשר ולברר אם ידוע להם על משרה פנויה שיכולה להתאים לכם.

 

שמרו על נוכחות ברשת: רשתות חברתיות הן מרחב יעיל לא רק עבור מחפשי העבודה אלא גם עבור המגייסים. דעו להיות במקום בו יחפשו אתכם - והיו שם במיטבכם.

 

נצלו את הזמן להתפתחות אישית והישארו מעודכנים

גם אם מאוד מפתה להשתמש בימי האבטלה לבטלה ומנוחה, עדיף לנצל אותם כדי לשדרג את קורות החיים לקראת העבודה – והפעם מהפן המקצועי. בן נח ממליצה לא לשקוט על השמרים:

 

שדרגו את ההכשרה המקצועית שלכם: אנחנו חיים במציאות עסקית המשתנה מרגע לרגע ולכן ייתכן שתצטרכו להשלים פערים לקראת העבודה הבאה שלכם. הירשמו לקורס בתחום שלכם או להכשרה מקצועית.

 

היו מעודכנים באירועים עסקיים רלוונטיים לתחומכם: חשוב מאוד להיות מעודכנים בכל האירועים העסקיים בהם אפשר לפגוש את האנשים הנכונים.

 

הישארו עם האצבע על הדופק בכל הקשור לתחום העיסוק שלכם: אתרי אינטרנט, פורומים מקצועיים, רשתות חברתיות, ניוזלטרים, מגזינים מקצועיים, ספרים ואפילו תכניות טלוויזיה רלוונטיות הן דרך מצוינת לעשות זאת.

 

המשיכו לחפש עבודה עד שתמצאו - ולא שנייה קודם. זומנתם לראיון שני? מתחילים לדבר איתכם על תנאים? ברכות! אתם בדרך הנכונה לעבודה החדשה. אך אל תטעו לחשוב שהגעתם בוודאות אל המנוחה והנחלה ושאפשר להפסיק את תהליך החיפוש. המשיכו במאמצי החיפוש עד שתקבלו מהמעסיק תשובה חיובית סופית והסכם עבודה מוכן.

 

פוטרתם? יש לכם שאלות לגבי הזכויות שלכם? עו"ד עמית גורביץ' עונה לשאלות שלכם היום (ד'), בפורום חי , החל מהשעה 11:00

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
לא הכל אבוד
צילום: shutterstock
צילום: אילן בשור
יעל פרימק
צילום: אילן בשור
צילום: אילן בשור
ליאת בן תורה-שושן
צילום: אילן בשור
צילום: אילן בשור
קרן בן נח
צילום: אילן בשור
מומלצים