שתף קטע נבחר

3 דרכים ליהנות ממתוקים - בלי לשלם את המחיר

אכלנו ושבענו בארוחה דשנה, אבל זה ממש לא יפריע לנו למצוא מקום בבטן לקינוח. איך אפשר להיפטר מהדחף המותנה למתוק ולהפסיק לנשנש בין הארוחות? נסו את העצות הבאות

רבים מאיתנו מכירים את הדחף למתוק בתום הארוחה, ואפילו הקמנו לכבודו מחלקה בפני עצמה בעלת השם האלגנטי "קינוח". גם בין הארוחות אנו עלולים לחוש חשק כזה, והפעם מכנים זאת בשם החיבה "נשנושים".

 

למרבה הצער, הקינוחים הם בדרך כלל תוספת של קלוריות מיותרות מבחינת הצריכה האנרגטית שלנו, שכבר באה על סיפוקה בארוחה עצמה, ולכן הן יתווספו ברוב המקרים לעודפי השומן.

 

התחלתם דיאטה ? קראו עוד:

 

נשנושים בין הארוחות על בסיס פחמימות פשוטות (סוכרים וקמח לבן) גם תורמים לעלייה חדה ברמת האנרגיה ולאחר 20 דקות לירידה חדה - זוהי ה"נפילה" המוכרת בחיוניות והעייפות הכבדה שגורמת לנו לשוב ולהשתוקק למתוק. הדפוס ההתמכרותי  הזה חוזר על עצמו שוב ושוב, הנזק מצטבר וכך גם התוספת הקלורית המיותרת מבלי להעניק לנו סיפוק ארוך טווח ומשמעותי.

 

הבשורות הטובות הן שבקרה וניהול נבון של הדחף הטבעי יאפשרו לנו ליהנות ממזון שעושה טוב לנשמה מבלי לשלם את המחיר של יציאה מאיזון והגזמה. אז מה צריך לעשות כשהדחף למתוק מתעורר?

 

1. בחרו נשנושים מתוקים בריאים

מומלץ להמיר נשנושים על בסיס סוכר וקמח לבן, כמו ממתקים וחטיפים, לנשנושים מתוקים שהם גם מועילים בריאותית ומפיקים אנרגיה לטווח ארוך יותר. נסו למשל פירות יבשים, מקלוני גזר, ארטיקים דלי קלוריות, אייס קפה מוקצף על בסיס חלב, שקדים או אגוזים בדבש, יוגורט טבעי עם מעט ממתיק טבעי כמו מולסה, אגבה, סטיביה וכדומה. 

 

2. הקפידו על חמש ארוחות ביום

להמלצה הכללית לפריסת המזון לחמש ארוחות ביום, שלוש עיקריות ושתי ארוחות ביניים, יש תועלת לא רק בשמירה על קצב חילוף חומרים מוגבר, אלא היא גם מאפשרת להיעזר בארוחות הביניים לשמירה על רמות סוכר מאוזנות ומניעת הדחף למתוק. ארוחות הביניים, למרות כמות המזון הקטנה שבהן, צריכות לכלול את כל אבות המזון. נסו למשל מנת פרי עם יוגורט טבעי, מעט אגוזים או שקדים, או חטיף אנרגיה.

 

הנזק מצטבר וכך גם התוספת הקלורית המיותרת (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
הנזק מצטבר וכך גם התוספת הקלורית המיותרת(צילום: shutterstock)
  

 

3. נקטו בשיטת "שלושת הביסים"

"שיטת שלושת הביסים", או "שיטת שלוש על שלוש", מסתמכת על העובדה שאם איננו מגיבים על חשקים שמתעוררים הם ילכו ויימוגו כלעומת שבאו, עד הפעם הבאה. השיטה אינה מתאימה לכולם ומצריכה שליטה עצמית, כך שאם ניסיתם פעם-פעמיים ללא הצלחה, ותרו והיצמדו לסעיפים 1 ו-2.

 

אז מה עושים? לוקחים ביס אחד מהקינוח, רגיל ולא מוגזם, לועסים לאט ומתענגים בריכוז רב על כל הטעמים. לאחר מכן מרחיקים את המנה או מפנים אותה מהשולחן כליל, וממתינים שלוש דקות שבהן נשארים עם הטעם בפה אך מעסיקים את עצמנו בשיחה או בדברים אחרים. בתום שלוש הדקות מחזירים את המנה וטועמים ביס שני - וחוזרים שוב על התהליך.

 

המנסים את השיטה מופתעים בדרך כלל לגלות שבתום שלושת הביסים, וייתכן שעוד קודם לכן, הם כבר אינם רוצים להמשיך לאכול מהקינוח. הדבר מלמד שלמרות הדחף הטבעי שלנו למתוק, אנו בהחלט יכולים לתרגל שיטות לניהול הדחף הזה ולהצליח לאזן אותו. כך נוכל להישאר בריאים ולשמור על הגזרה וגם ליהנות מהחיים.

 

הכותב הוא מומחה לכושר גופני ובריאות, מאמן אישי וקבוצתי לאורח חיים בריא, מייסד "טוב לי בגופי " ומחבר הספר "התרופה המודרנית". לעמוד הפייסבוק שלו לחצו כאן




 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
להישאר בריאים ולשמור על הגזרה וגם ליהנות מהחיים
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מומלצים