שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    צילום: shutterstock
    הקיבוצניקים החדשים: דירה משופצת לזוג צעיר
    איך הופכים דירת רכבת ישנה ומוזנחת באמצע הקיבוץ למקום שאפשר לגדל בו ילדים? קצת השראה, הרבה עבודה ומעט כסף שיצרו סגנון מודרני עם נגיעות של חפצים מבית סבא. צפו

    השנה האחרונה לא הייתה קלה: מצוקת הדיור ויוקר המחיה הובילו למגורים בדירות קטנות יותר ולשיפוצים נרחבים יותר - במקום קניית דירות חדשות. הדירה שבה ביקרנו הפעם בקיבוץ במרכז הארץ היא גם קטנה (אף שהייתה קטנה יותר לפני השיפוץ) - וגם שופצה מחדש בתקציב נמוך.

     

    עוד על עיצוב הבית בביקור בית :

     

    הדיירים בדירה, בני זוג וחתול, פנו לאדריכלית עדי ארונוב וביקשו ממנה ליצור להם בית נעים, שיענה על כל הצרכים שלהם, בסגנון מודרני עם נגיעות של חפצים מבית סבא - וכל זה בתקציב מצומצם. לפני השיפוץ גודלה של הדירה היה 25 מ"ר ולאחריו 43 מ"ר.

     

    הדירה היא חלק ממבנה רכבת המכיל ארבע דירות קטנות בנות חדר אחד, והדבר הראשון שבני הזוג רצו לעשות הוא להרחיב את הדירה לשני חדרים ולפתוח את הגינה הצמודה. בקשה נוספת שקיבלה התייחסות הייתה ליצור תחושת פרטיות ביחס לדירות הצמודות וביחס למיקום, משום שהדירה ממוקמת בצומת שבילים מרכזיים בקיבוץ.

     

    בית נעים בסגנון מודרני. הכניסה (צילום: אלעד גונן-שגב) (צילום: אלעד גונן-שגב)
    בית נעים בסגנון מודרני. הכניסה(צילום: אלעד גונן-שגב)

     

    בגלל שהמבנה הוא מראשוני המבנים בקיבוץ, התשתית הכללית של הדירה הייתה במצב ירוד מאוד. לפיכך היה צורך להשקיע בשיפוץ התשתית, בשיפוץ הדירה הקיימת וכן לבצע הרחבה נוספת.

     

    הרצון העיקרי של בני הזוג היה ליצור דירה שתרגיש עבורם כמו בית ולא כמו דירת נעורים סטנדרטית בקיבוץ. המטרה הושגה בעזרת חלוקה מחדש של החלל, יצירת פתחים חדשים וכן עיצוב שמתבסס על צבעים שקטים ומרגיעים בקו מודרני ופשוט. הגינה גודרה בעזרת צמחייה חיה, וכדי לחסוך בעלויות בני הזוג בנו בעצמם דק עץ ופרגולה, שמשמשים לאירוח והופכים את האזור החיצוני לפינה ששייכת רק להם.

     

    הגינה נתחמה בגדר חיה שתמשיך לגדול ולהתפתח עם הזמן והדק והפרגולה נבנו על ידי בני הזוג כדי לחסוך בעלויות (צילום: אלעד גונן-שגב) (צילום: אלעד גונן-שגב)
    הגינה נתחמה בגדר חיה שתמשיך לגדול ולהתפתח עם הזמן והדק והפרגולה נבנו על ידי בני הזוג כדי לחסוך בעלויות(צילום: אלעד גונן-שגב)

     

    בגלל שזו הדירה הראשונה של בני הזוג, הם היו צריכים לקנות את כל הרהיטים ואת מכשירי החשמל. השילוב עם התקציב המצומצם מלכתחילה דרש מהם לשלב פריטים שנקנו, לצד פריטים שאספו וקיבלו במתנה. לאחר סקרי שוק וחיפושים נרחבים נולד עיצוב מודרני עם נגיעות של רטרו שמשתלבים יחד.

     

    באזור הציבורי נשברו מחיצות שהפרידו בין המטבח לסלון וכך נוצר חלל פתוח. בסלון נפתחה ויטרינה גדולה לכיוון הגינה, שמאפשרת כניסה של אור טבעי ואוויר ומכניסה את הצמחייה לתוך הבית.

     

    ספת שזלונג אפורה נבנתה בהזמנה כדי להתאים לממדי החלל. עוד בסלון שולחן עץ ומגוון אביזרים שנאספו מחברים ומשפחה (צילום: אלעד גונן-שגב) (צילום: אלעד גונן-שגב)
    ספת שזלונג אפורה נבנתה בהזמנה כדי להתאים לממדי החלל. עוד בסלון שולחן עץ ומגוון אביזרים שנאספו מחברים ומשפחה(צילום: אלעד גונן-שגב)

     

    המטבח נבנה בתקציב מצומצם של 5,000 שקל שכלל את ארונות המטבח, משטח עבודה, כיור וברז (צילום: אלעד גונן-שגב) (צילום: אלעד גונן-שגב)
    המטבח נבנה בתקציב מצומצם של 5,000 שקל שכלל את ארונות המטבח, משטח עבודה, כיור וברז(צילום: אלעד גונן-שגב)

     

    מזעזע. המטבח לפני (צילום: אלעד גונן-שגב) (צילום: אלעד גונן-שגב)
    מזעזע. המטבח לפני(צילום: אלעד גונן-שגב)

     

    מאוורר בצבע פיסטוק משנות ה-70 שנמצא בבוידעם (צילום: אלעד גונן-שגב) (צילום: אלעד גונן-שגב)
    מאוורר בצבע פיסטוק משנות ה-70 שנמצא בבוידעם(צילום: אלעד גונן-שגב)

     

    תהליך הבנייה עצמו ארך כחודשיים. תחילה שופצה הדירה עצמה בעלות של כ-15 אלף שקל, ולאחר מכן נבנתה ההרחבה בעלות נוספת של 40 אלף שקל. הפרקט הבהיר נבחר כמוטיב מרכזי בבית, בעיקר בגלל שהוא מתאים לחללים קטנים, משרה אווירה נינוחה ומשתלב עם כל אלמנט אחר בחלל.

     

    עם הפרקט שולבו קירות בהירים ליצירת המשך תחושת המרחב. בחדר השינה נצבע קיר אחד באפור ליצירת הבלטה, ונבנה ספסל עץ מתחת לחלון. בסלון, אחד ממדפי הגבס ממשיך לכיוון הקיר הסמוך ועליו ספרים רבים שאותם אספו הזוג במשך השנים.

     

    אביזרים שיוצרים אווירה חמימה כמו סולם תליית בגדים, מראה רחבה ומנורות קריאה שתלויות מהתקרה. חדר השינה (צילום: אלעד גונן-שגב) (צילום: אלעד גונן-שגב)
    אביזרים שיוצרים אווירה חמימה כמו סולם תליית בגדים, מראה רחבה ומנורות קריאה שתלויות מהתקרה. חדר השינה(צילום: אלעד גונן-שגב)

     

    חדר השינה נמצא בהרחבה החדשה שנבנתה, הקיר הראשי נצבע באפור כהה ליצירת הבלטה ונבנה ספסל עץ מתחת לחלון (צילום: אלעד גונן-שגב) (צילום: אלעד גונן-שגב)
    חדר השינה נמצא בהרחבה החדשה שנבנתה, הקיר הראשי נצבע באפור כהה ליצירת הבלטה ונבנה ספסל עץ מתחת לחלון(צילום: אלעד גונן-שגב)

     

    חדר הרחצה מבוסס על אותם מוטיבים כמו שאר הדירה, שילוב של אפור ולבן ומשחק עם טקסטורות עדינות (צילום: אלעד גונן-שגב) (צילום: אלעד גונן-שגב)
    חדר הרחצה מבוסס על אותם מוטיבים כמו שאר הדירה, שילוב של אפור ולבן ומשחק עם טקסטורות עדינות(צילום: אלעד גונן-שגב)

     

    הייתם יושבים כאן? המקלחת לפני (צילום: אלעד גונן-שגב) (צילום: אלעד גונן-שגב)
    הייתם יושבים כאן? המקלחת לפני(צילום: אלעד גונן-שגב)

     

    הזוג הצעיר שם מול עיניו כמטרה עיקרית ליצור לעצמו בית נוח שיבטא את האופי שלו. הדרך אמנם לא הייתה קלה, אבל התוצאה, בזה אין ספק, היא בית שאפילו זקני הקיבוץ עוד לא ראו.

     

    הכתבה באדיבות www.bvd.co.il - פורטל עיצוב הפנים מבית המגזין "בניין ודיור"

     


    פורסם לראשונה 03/09/2012 19:56

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: אלעד גונן-שגב
    הדירה בקיבוץ. הייתה קטנה - עכשיו גדולה
    צילום: אלעד גונן-שגב
    מומלצים