שתף קטע נבחר

חוות דעת: 'אין חובה להכניס את המתדפקים בגדר'

בהודעה שפרסם משרד הפנים נאמר כי ישראל לא חייבת לסייע לקבוצת מבקשי המקלט מאריתריאה שמנסה להיכנס לתחומי המדינה דרך הגבול המצרי: "מי שנמצא מעבר לגבול לא נמצא בשטח ישראל". ישי: "חובתי לדאוג קודם למדינה ולאזרחיה"

"אין כל חובה חוקית להכניס את הפליטים שנמצאים מעבר לגבול", כך נקבע בחוות דעת משפטית שפרסם היום (ד') משרד הפנים בהתייחסו לקבוצת מבקשי המקלט שמנסה זה כמה ימים להיכנס לישראל דרך מצרים. לפי הדיווחים, 20 מבקשי מקלט כלואים מעל חמישה ימים במכשול הגדר בגבול, ללא מזון.

 

בחירות בארה"ב 2012 - לכל הכתבות של CNN ו-ynet

 

בחוות הדעת נאמר עוד כי "לפי הפרקטיקה הבינלאומית והתקדימים המחייבים, הגדר היא הגבול בפועל ולכן מי שנמצא מעבר לגבול לא נמצא בשטח ישראל ולא זכאי לכניסה אוטומטית. אין קביעה של גורם בינלאומי שלפיה הסודנים או האריתריאים נרדפים במצרים ונמצאים שם בסכנת חיים. לפיכך, אין חובה חוקית להכניס את המתדפקים על הגדר לישראל".

 

שר הפנים אלי ישי התייחס אף הוא בצהריים לנושא ואמר כי "אינני אדיש לגורלם של המסתננים ליד גדר הגבול אך חובתי לדאוג קודם כול למדינה ולתושביה. מדינת ישראל הפכה ליעד עבור מסתננים ומהגרי עבודה, עד כי לעתים נראה כי חלקים רבים בה אינם עוד חלק מהמדינה הציונית יהודית".

 

"הצבא אוסר עלינו לעזור להם" (צילום: AP) (צילום: AP)
"הצבא אוסר עלינו לעזור להם"(צילום: AP)

 

ישי אמר עוד כי "מתוקף תפקידי כשר הפנים של המדינה היהודית, שאמון על נושא ההגירה והאוכלוסין, יש לי החובה לדאוג קודם למדינה ולאזרחיה, ואפשרות דאגה לאזרחי העולם איננה גוברת על כך. צר לי על מצבם של המסתננים בגבול ישראל ואינני נשאר אדיש לכך, כמו גם על מצבם של מיליונים אחרים

 בעולם והלוואי שהיה בכוחי להיות להם לעזר ומזור".

 

בתוך כך, מספר פעילי זכויות אדם הגיעו היום לאזור הגבול המצרים, שם שוהים הפליטים בין הגדרות וניסו להעביר להם מזון, אולם לדבריהם צה"ל אסר עליהם להתקרב למקום, תוך הצגת צו שמורה על "שטח צבאי סגור".

 

אחד הפעילים, קים יובל, סיפר כי "מדובר במבקשי מקלט שנמצאים שם למעלה משישה ימים. יש שם שתי נשים הרות וכ-20 פליטים. הם במצב קשה. החום מעיק והחיילים לא נותנים להם להיכנס לארץ. זה נראה לנו דבר בסיסי להציע להם אוכל, אבל למרבה הצער יש מחסום צבאי. הצבא מסרב לדבר איתנו ואנחנו מקווים שהם יעבירו את המזון".

 

במוקד לסיוע לעובדים זרים טענו כי התנהגות ישראל כלפי מבקשי המקלט מהווה הפרה של החוק הבינלאומי. "למרות שהם על אדמת מצרים, על פי החוק הבינלאומי ישראל מחויבת להכניס אותם כדי לבדוק את בקשת המקלט", נטען. "זוהי הפרה של עקרון האי החזרה של אדם למקום שצפויה סכנה לאדם או לחירותו. בית המשפט כבר קבע שאין לגרש אדם למקום שבו אין אנו יכולים להבטיח את שלומו, וידוע שמצרים מגרשת את מבקשי המקלט בחזרה לארצות מוצאם".

 

בהכנת הידיעה השתתפו אטילה שומפבי ואילנה קוריאל
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"הם לא בסכנת חיים". חיילים סמוך למבקשי המקלט
צילום: AP
מומלצים