שתף קטע נבחר

המשפטן שנבחר לוועדת האו"ם: "לא טריוויאלי"

משלחת ישראל לניו יורק חגגה עם פרופ' יובל שני שנבחר לוועדת זכויות האדם של האו"ם את ההישג הדיפלומטי הגדול. לא פחות מ-122 מדינות תמכו במועמד הישראלי שאמר: "מקווה שאעזור להבין את האתגרים של ישראל"

פרופסור יובל שני, דיקן הפקולטה למשפטים באוניברסיטה העברית, שנבחר לייצג את ישראל בוועדה לזכויות האדם של האו"ם, חגג הלילה (יום ו') את ההישג. בדבריו שיבח את משרד החוץ ואת משלחת ישראל באו"ם שהצליחו להעביר את ההחלטה. "אין זה עניין טריוויאלי שישראל נבחרה בגוף שיש בו הרבה מדינות עוינות ואחרות, שבעיניהן ישראל מפרה זכויות אדם", אמר שני בשיחה עם ynet.

 

  • בחירות בארה"ב 2012 - לכל הכתבות של CNN ו-ynet

     

    המשפטן הישראלי בן ה-43, ש-122 מדינות בחרו בו, היה אחד מתשעה שנבחרו לכהונה בת ארבע שנים בידי 167 המדינות באו"ם, החתומות על האמנה הבינלאומית לזכויות אדם ולזכויות פוליטיות. הוועדה מונה 18 משפטנים, והם משמשים גוף שיפוטי הבוחן את העמידה של כל אחת מהמדינות בחוקים הבינלאומיים של זכויות אדם.

     

    ישראל והאו"ם - הדיווחים האחרונים:

     

    הגוף מבקר את פעילות המדינות, אבל אין לו סמכות להוציא פסקי דין. זו הפעם השניה שמשפטן ישראלי נבחר לכהן בגוף הזה. קדם לו פרופסור דוד קרצמר בשנת 1995. בניגוד למועצת זכויות האדם היושבת בז'נבה שהיא גוף פוליטי, ועדת זכויות האדם של האו"ם היא גוף משפטי של מומחים.

     

    הבכירים דנים באו"ם בהפרות זכויות האדם בסוריה (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
    הבכירים דנים באו"ם בהפרות זכויות האדם בסוריה(צילום: רויטרס)

     

    חבריה מכהנים בלא שכר ונפגשים שלוש פעמים בשנה - בכל פעם לשלושה שבועות, כדי לפקח על יישום האמנה ברחבי העולם. תפקיד הוועדה הוא לוודא שהמדינות החתומות על האמנה אכן מעניקות לאזרחיהן חרויות בסיסיות כמו חופש הביטוי, חופשה התנועה וחופש ההתקהלות וההתאגדות.

     

    "אני שמח שנבחרתי. יש יוקרה שנלווית לתפקיד, אבל העבודה עצמה מעניינת", סיפר פרופסור שני, "ישראל מדינה המוצאת עצמה הרבה תחת הביקורת הבינלאומית. יש לי עניין לבחון את העשייה של מדינות אחרות. כל המדינות חייבות לדווח באופן סדיר על המתרחש אצלן, וכחבר ועדה יש לי השפעה על החלטות הוועדה המתקבלות בהסכמה".

     

    לדבריו, "כחבר ועדה ישראלי לא אוכל לשבת בדיוני הוועדה בנושא ישראל, אבל אני מקווה שתהיה לי תרומה לעזור לחברים האחרים להבין את האתגרים המיוחדים של מדינה כמו ישראל. יש גם מקום לביקורת, אבל בהחלט אפשר לציין נקודות אור".

     

    הבחירה של נציג ישראלי התקבלה בתום מאמץ דיפלומטי של משלחת ישראל לאו"ם שנמשך שנה. השגריר רון פרושאור ששם דגש על המאמץ לצרף ישראלים לתפקידי מפתח במסגרת הארגון, חגג הלילה הישג דיפלומטי גדול: "בחירתו של פרופסור שני, משפטן ישראלי בעל שם בינלאומי, היא הישג למשלחת לאו"ם וסיבה לגאווה לאומית. זוהי עדות להערכה הרבה שישראל זוכה לה, והוכחה לכך שבעבודה מאומצת אנו משיגים תוצאות מרשימות למרות תנאי פתיחה קשים מאוד".
  •  

    Read this article in English

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    נציג בוועדת זכויות האדם של האו"ם
    צילום: דנה צימרמן
    הנציג השני בוועידה. פרופ' שני
    הישג דיפלומטי. השגריר פרושאור
    צילום: AP
    מומלצים