שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות
    זירת הקניות
    צילום: shutterstock
    ביקור בית באורנית: כשהפנים והחוץ משתלבים
    זוג צעיר שעבר להתגורר בבית רחב ידיים באורנית, הצופה לנוף הררי, החליט לשפץ אותו כך שיצליח לשלב בין נוחות לאסתטיקה. התוצאה: בית מואר ששולטת בו ההמשכיות בין הפנים לחוץ. צפו

    הבית בו אנו מבקרים הפעם התברך בנתוני פתיחה מרשימים: שטח נרחב בגודל 150 מ"ר עם מרפסת בגודל 80 מ"ר, שחלקו העורפי נושק לנוף הררי מדהים, אשר היווה נקודת פתיחה מוצלחת עבור משפחה צעירה. המעצבות גלי סילס וענת זמורה גויסו כדי לתכנן שיפוץ מקיף וליצור בית חם עבור המשפחה.

     

    עוד על עיצוב הבית בביקור בית :

     

    נקודה עיקרית בתכנון נבעה מהעצמת היתרונות של הבית, והדגשת הציר שנוצר בין שתי מרפסות - קדמית ועורפית, כאשר המרפסת העורפית פתוחה לנוף פנורמי. בתכנון הודגשה המשכיות בין החוץ לפנים על ידי יצירת חללי אירוח המשכיים המתקשרים זה עם זה.

     

    חללי אירוח המשכיים המתקשרים זה עם זה (צילום: יניב בן יהודה) (צילום: יניב בן יהודה)
    חללי אירוח המשכיים המתקשרים זה עם זה(צילום: יניב בן יהודה)

     

    קומת הקרקע משמשת לאירוח ולחיי החברה של המשפחה, וכוללת חדר מגורים, פינת אוכל, מטבח וחדר משחקים. בחזית האחורית, הגובלת בין המטבח ופינת האוכל לבין הנוף, נפתחו פתחים גדולים ללא תריסים ווילונות, על מנת לשטוף את הבית באור טבעי נעים.

     

    כדי לשמור על פתיחות וזרימה בין חללי האירוח, צומצמה נישה קיימת בחלל המרכזי לגודל מינימלי שהוגבל על ידי עמוד קונסטרוקטיבי, והודגשה באמצעות בריקים כהים היוצרים אווירה חמימה וביתית. החלל כולו חופה באריחי גרניט פורצלן בגודל 60X60 במראה מודרני, אותם המעצבות בחרו להמשיך גם אל המרפסת העורפית על מנת ליצור המשכיות בין חללי האירוח.

     

    המרפסת העורפית. המשכיות בין חללי האירוח (צילום: יניב בן יהודה) (צילום: יניב בן יהודה)
    המרפסת העורפית. המשכיות בין חללי האירוח(צילום: יניב בן יהודה)
     

     

    קיר מדיה שחופה בבריקים כהים (צילום: יניב בן יהודה) (צילום: יניב בן יהודה)
    קיר מדיה שחופה בבריקים כהים(צילום: יניב בן יהודה)

     

    החללים המרכזיים בקומת הקרקע הותאמו לאהבת האירוח של בעלי הבית. המטבח בוצע על ידי נגר פרטי, כמו שאר פרטי הנגרות בבית, ותוכנן על ידי המעצבות כדי ליצור נוחות מקסימלית עבור הזוג. נבחר מראה מודרני ונקי בצבע לבן מבריק עם ידיות אינטגרליות.

     

    עבור פינת האוכל נבחר שולחן אוכל מעץ אלון צרפתי באורך מרשים של 2.5 מטר, שיחד עם דלפק יומיום שגם הוא עשוי עץ, מאזן את גווני הלבן והאפור. לשולחן הותאמו כסאות עץ עם עור לבן וספסל מחופה בבד פרחוני המוסיף צבע לחלל. חדר המגורים מוסיף גם הוא תחושה ביתית לחלל בעזרת קיר מדיה שחופה בבריקים כהים וארונית צפה עשויה גם היא אלון צרפתי.

     

     

    שולחן אוכל מעץ אלון צרפתי באורך מרשים של 2.5 מטר (צילום: יניב בן יהודה) (צילום: יניב בן יהודה)
    שולחן אוכל מעץ אלון צרפתי באורך מרשים של 2.5 מטר(צילום: יניב בן יהודה)

     

    כסאות עץ עם עור לבן וספסל מחופה בבד פרחוני המוסיף צבע והומור (צילום: יניב בן יהודה) (צילום: יניב בן יהודה)
    כסאות עץ עם עור לבן וספסל מחופה בבד פרחוני המוסיף צבע והומור(צילום: יניב בן יהודה)

     

     

    שתי המרפסות, שהיוו נקודת מוצא עבור התכנון, קיבלו כל אחת טיפול ספציפי באופן המאפשר סוגי אירוח שונים. המרפסת הקדמית חופתה בדק ונשתלו בה צמחי תבלין וצמחים נוספים. נבחרה עבורה מערכת ישיבה נמוכה המשלבת ריפוד לבן ועץ, כשמעליה סוככת שמשיה לבנה גדולה, והיא כוללת מקום מכובד עבור משחקי הילדים. המרפסת האחורית תוכננה בסגנון שונה הממשיך את הקו העיצובי של קומת הקרקע, ועבורה נבחרה מערכת ישיבה גבוהה מאלומיניום אפור וריפוד לבן.

     

    קיבלה טיפול ספציפי. אחת המרפסות (צילום: יניב בן יהודה) (צילום: יניב בן יהודה)
    קיבלה טיפול ספציפי. אחת המרפסות(צילום: יניב בן יהודה)

     

    עם העלייה לקומה השנייה, בה מוקמו הפונקציות הפרטיות והשקטות יותר, אנו נחשפים לשינוי משמעותי נוסף שבוצע בבית - שיפוץ חדר השינה של הזוג. הלקוחות הדגישו את הטיפול בחדר השינה והתוצאה רומנטית ונינוחה.

     

    רומנטי, בהיר ונינוח. חדר השינה (צילום: יניב בן יהודה) (צילום: יניב בן יהודה)
    רומנטי, בהיר ונינוח. חדר השינה(צילום: יניב בן יהודה)
     

     

    חדר הארונות שהיה צמוד לחדר השינה הפך לחדר מקלחת מפנק, וכך פונה שטח לריווח חדר השינה והוספת ארון קיר שבחלקו האמצעי הותקנה טלוויזיה. על פי בקשת הזוג, תוכננה מיטה נמוכה עם זוג שידות בגדלים שונים. החלל כולו קיבל מראה נקי ורך באמצעות הדגשת הצבע הלבן אליו הותאם פרקט בהיר.

     

    חדר מקלחת מפנק (צילום: יניב בן יהודה) (צילום: יניב בן יהודה)
    חדר מקלחת מפנק(צילום: יניב בן יהודה)

     

    חדר הילדים (צילום: יניב בן יהודה) (צילום: יניב בן יהודה)
    חדר הילדים(צילום: יניב בן יהודה)

     

    ההמשכיות בין הפנים לחוץ והחומריות המחברת בין החללים השונים יוצרות בית נעים, המשלב בין נוחות לאסתטיקה. הבית מותאם לחיי היומיום של המשפחה הצעירה, ומשלב קווים נקיים ועל זמניים עם חומרים נעימים שיכולים ללוות אותם יחד עם התבגרות המשפחה.

     

    הכתבה באדיבות www.bvd.co.il - פורטל עיצוב הפנים מבית המגזין "בניין ודיור"

     


    פורסם לראשונה 12/09/2012 22:20

     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: יניב בן יהודה
    הבית באורנית. נתוני פתיחה מרשימים
    צילום: יניב בן יהודה
    מומלצים