שתף קטע נבחר

תפסיקו להתעצבן: מדריך פנג שואי לסעודת החג

שנה חדשה עומדת בפתח ואיתה ארוחות משפחתיות, מפגשים עם קרובים רחוקים וגם המון מתיחות בין חמות לכלות וכדומה. מה עושים כדי להסתדר סביב לשולחן? שלומית שטיינברג מסבירה איך הפנג שואי יכול לסייע

החגים הם זמנים בהם אנחנו נהנים מחופשות מהעבודה ומהלימודים, יוצאים לטייל בחיק הטבע, נפגשים עם חברים ומבלים בזמן הפנוי הרב שלנו. לכבוד השנה החדשה, להלן מספר טיפים כיצד להביא הרמוניה ושגשוג בחייכם, כבר מארוחת החג. לפני שכל הדודים מגיעים, ולפני סידור שולחן החג, חשוב לעשות סדר וארגון בבית ולא רק במובן של ניקיון. לפי שיטת הפנג שוואי החשוב הוא להוציא החוצה דברים שכבר לא משמשים אותנו יותר, החל מחפצים שבורים, חפצים שמעלים אבק, ניירת שנערמת בחדר העבודה וליד דלת הכניסה, חפצים שאינם שמישים עבורנו, חפצים שאנו לא אוהבים וחפצים של אדם שאינו חלק מחיינו (גרוש, אקס).

 

אחרי שהתאמצנו ועשינו סדר בבלאגן, הגיע הזמן להכניס דברים חדשים לחיינו, דברים חדשים הם הרבה מעבר לשמלה או חצאית, אלא חפצים חדשים שישרתו את המטרות שלנו כבר בשנה החדשה. למשל, אם אתם רווקים או גרושים, ורוצים בזוגיות חדשה, זה הזמן לרכוש לעצמכם תמונה של זוגיות שאותה הייתם רוצים להכניס לחייכם ולתלות את התמונה בחדר השינה.

 

שנה של שפע, כמו גרעיני הרימונים (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
שנה של שפע, כמו גרעיני הרימונים(צילום: ירון ברנר)

 

רוצים ילדים? זה הזמן לרכוש פסלון של רימון ולהציבו בחדר השינה עבור פוריות טובה בשנה החדשה. העיקרון הוא להוציא את הישן והלא טוב עבורכם ולהכניס את החדש שישרת את מטרותיכם.

 

טיפ לשנה טובה למשפחה: בסיום הארוחה אני עושה זאת תמיד עם המשפחה שלי וכל בן משפחה רושם את מה שהיה רוצה לקבל בשנה החדשה - את הפתקים מניחים בכד ואותו מציבים בפינה הצפון מזרחית בסלון.צפון מזרח מתייחסת לפינת המשאלות בפנג שוואי- נצלו אותה בחוכמה.

 

שולחן החג בראי המשפחה

אחד העקרונות החשובים בסידור שולחן החג, הוא מיקום אב המשפחה או המפרנס העיקרי של הבית. למעשה, זהו האדם החשוב ביותר בבית והוא זה שצריך להיות בשליטה על הנעשה בארוחת החג. בעבר, בסין העתיקה, החשוב מכולם היה הקיסר, ומיקומו היה כך שיוכל לראות כל מי שנכנס ויוצא מלשכתו. מכאן שמומלץ שאב המשפחה או המפרנס הראשי של הבית ישב כך שתהיה לו שליטה על דלת הכניסה לבית. בנוסף, חשוב לשמור על גבו, ומכאן שמאחורי כסאו חייבת להיות מחיצה או קיר. ברגע שאב המשפחה או המפרנס הראשי של הבית בעמדת יתרון, הבית יכול להיות בטוח ויציב.

 

צבעים, ילדים והרבה שמחה בשולחן החג (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
צבעים, ילדים והרבה שמחה בשולחן החג(צילום: shutterstock)

 

עכשיו נותר לעצב ולסדר את שולחן החג: תמיד מומלץ להשתמש בצבעים שמעוררים שמחה, יצירתיות וביטחון בקרב בני הבית. צבעים אלו הם האדום, אותו ניתן לראות בכל מקום בסין, צבע זה מסמל הצלחה מהירה, שפע ושגשוג. עם זאת, לא כדאי להשתמש בהרבה אדום, משום שהוא עלול לעורר אלימות.

 

עוד צבע טוב הוא הכתום שמעורר שמחת חיים ויצירתיות, מתאים במיוחד לסובלים מימי החורף ודיכאונות, טוב להשתמש בו בבתים שאין הרבה אנשים שמגיעים לארוחת החג, ולצערי הרבה אנשים חווים קושי בחגים מכאן שצבע הכתום יכול לעודד ולעורר אנרגיות חיוביות.

 

במידה וכמות האנשים בחג היא גדולה, ואתם רוצים קצת שקט בין סיר לסיר, כדאי להשתמש בצבעי הירוק או הכחול המרגיעים.

בנוסף, מי שרוצה לעשות דיאטה, צבעים אלו מצוינים היות והם מנקים את הגוף והנפש.

 

אחרון חביב הוא הסגול, צבע פופולרי בעיצוב הבית בשנה האחרונה, ולפי עקרונות הפנג שואי הוא מעורר ביטחון עצמי וטוב בבתים עם ילדים ובני נוער, לאנשים רוחניים או אנשי דת ומסורת, הצבע מצוין להתפתחות רוחנית, במיוחד בחג.

 

לפי התרבות הסינית בראש השנה נהוג להציב את המילה אושר הפוכה על דלת הכניסה לבית, וכשהאורח מגיע ושואל מדוע תלית את המילה אושר הפוך, צלילי המילים נשמעים כברכה "אני מברך אותך ובני משפחתך באושר". 

 

בברכת המון אושר, בריאות, אהבה, שגשוג ושפע (רוחני וגשמי).

 

  • שלומית שטיינברג , מעצבת פנים ויועצת בכירה לפנג שואי. משלבת בין עיצוב הבית לדייריו, לפי תאריך הלידה (אסטרולוגיה סינית) לחיזוק והעצמה אישית

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
בראש השולחן יישב המפרנס הראשי
צילום: shutterstock
מומלצים