שתף קטע נבחר

חג בבקבוק: 15 היינות המומלצים לראש השנה

מבקרת היין שלנו, ליבי שפרלינג, מכתירה את 15 היינות שאיתם הכי מומלץ לחגוג את ארוחת ראש השנה. החדשות הטובות: יש מציאות במחירים שווים לכל נפש

אחרי שבחרנו את היינות הזולים והמשתלמים של מבצעי החג שמחירם עומד על פחות מ-50 שקלים, אני שמחה להציג בפניכם את הקליברים הכבדים שמומלץ להביא לארוחת החג.

 

עוד בערוץ האוכל:

איילת מבשלת לראש השנה: מתכונים בצ'יק צ'ק

גלויה מיפו: ארוחת חג בבית השגריר הצרפתי

לכל כתבות היין והאלכוהול של ערוץ האוכל

 

ברשימת ה-15 אין הפעם מגבלת מחיר ועדיין - רוב היינות השווים עומדים על פחות מ-200 שקלים.

 

חלקם המכריע של היינות הוא אדום, כמתבקש מהמעמד.

 

עם זאת, אנחנו ממליצים לתת צ'אנס גם ליינות הלבנים הרעננים (ר' בהמשך).

 

הם, ברעננותם הקלילה, עדיין מתאימים בול על מזג האוויר החמים ששורר כאן.

 

חג שמח כבר אמרנו?

 

יינות אדומים

 

דלתון: D פטיט סירה 2010
יין ים תיכוני מובהק, שניחן בצבע כמעט שחור ואף מסקרן של לבנדר וטאסוס.

 

כבר עם הפתיחה הוא מפנק במרקם קטיפתי, שמחליק על הלשון. החוויה מתעצמת ככל שהוא שוהה בכוס, אז תפרגנו לו כוס עמוקה ורחבה. מתנה מעולה לחובבי יין

שכבר מזמן לא שותים ישראלי. 68 שקלים שווים. כשר. 

 

 (צילום: יגאל עמר) (צילום: יגאל עמר)
(צילום: יגאל עמר)

 

קינטה דה מורו: וינו דה מורו
באדגה (טשרניחובסקי 6, ת"א) טעמתי יין אדום מפורטוגל שהפתיע והסעיר. גוף בינוני אבל גם עם דבר מה קליל ונוכח כמו של רקדן, פרי עסיסי אבל מעל לכל, פיקנטיות נעימה ומאתגרת שמגלה רבדים חדשים עם כל טעימה. העומק המסקרן מאפשר ללגום ממנו משך כמה ימים ברציפות, בלי להתבאס. המחיר הכי הפתעה לטובה. 65 שקלים שיקנו לכם אושר גדול

 

 

יקב תבור: אדמה קברנה סוביניון מורבדר 2009
מורבדר הוא זן ספרדי פראי שצובע את היין בהרבה קסם ומככב גם ביינות דרום-מזרח צרפת. ביקב תבור מגדלים אותו ברמת סירין והטעימה שלו ריגשה אותנו ממש.

 

לעסנו בלנד חייתי, אדמתי ומתובלן שיפתיע אתכם במהלך הערב. סיומת מתוקה של קופסת סיגרים הכי עשתה לנו את זה. מומלץ בחום. 79 שקלים. כשר.

 

 

 

הרי גליל : אלה 2010
בלנד מקסים של הזנים מלאי האופי סירה, ברברה, פטי ורדו וקברנה פרנק מכרמים בהרי הגליל העליון. כהה ועמוק, חמאתי ונעים לשתייה. חסון ועירני הוא ליווה לנו ארוחה ירושלמית ארוכה וכולם הסכימו שמדובר בשיחוק ראוי ושהתמורה מצויינת למחיר. 70 שקלים. כשר.

 

טרזאס מלבק
בלי מלבק אורגינל מארץ המקור הרי אי אפשר. זהו מלבק אמיתי, סגול עמוק, פירותי להפליא וכמעט מבושם מרוב פרחוניות. יין רך ונוכח, בעל גוף קל, נגיש בטעמו ונעים מאד לשתייה.

 

צננו היטב והציעו קודם כל לדודות שלא שותות אף פעם. יין שמי שיטעם אותו יזכה בכרטיס כניסה להיכל התהילה ויבקש להכיר עוד מהאדום האדום הזה. 69 שקלים.

 

 

עמק האלה: מרלו 2007
יין מאתגר ומסקרן. כל מי שחושב שהוא מעדיף קברנה, שיטעם את הפרא הזה. בהתחלה תלעסו סיגליות ושזיפים, בסוף תקבלו מרירות נעימה של קפה ושוקולד טוב, אבל האמצע, הו האמצע, הוא עולם ומלואו, של רכות ועומק דווקא. 15 חודשים בחביות עץ אלון יאפשר ליהנות ממנו גם בשנים הקרובות. שיחוק במחיר הזה. 99 שקלים. כשר.

 

רקנאטי : ספיישל רזרב אדום 2009

בלנד של קברנה סוביניון, מרלו, סירה ופטיט סירה, אולי הטוב מכל קודמיו. הצבע אדום סגול כמעט אטום והיין כבד וסגור, שצריך להיפתח לאיטו, אבל ממש. על הלשון ירקרקות וטימין, אלא שכבר אפשר להרגיש לאן הוא הולך ומה יש לו לתת. ליהנות עכשיו בדקנטר רחב או להתאפק ולרחף עוד שלוש שנים. שווה עד מאוד את מחירו. 189 שקלים. כשר.

 

 (צילום: שלמה שוהם) (צילום: שלמה שוהם)
(צילום: שלמה שוהם)

 

יקבי רמת הגולן: ירדן סירה 2009
אלגנטי כמו שיודעים ברמת הגולן. בקבוק אפוף קסם אדמתי, עשן, דובדבנים שמנים ופטל שחור. יין כהה שיעשה טוב לבשר טלה, נתחים כבדים צלויים וקדרות. מרגש כבר עכשיו אבל משקיעים וסתם משקיענים, דעו לכם שהתיישן 18 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי קטנות ומי שישמור עליו בתנאים ראויים, יקבל פצצה ישראלית עוד 5-7 שנים. 110 שקלים. כשר.


 

טריו: סיקרט 2010
בעיקר קברנה ומעט מרלו שמגיעים מהרי ירושלים, התיישנו משך שנה בחביות אלון של חבתנים שונים. אולי זה הסוד. הגיוון מורגש וטעמנו יין ממזרי ומרוכז. עגול וטעים מאד. 110 שקלים.

 

 (צילום: קובי טל) (צילום: קובי טל)
(צילום: קובי טל)

 

סגל: קברנה סוביניון ללא סינון 2008
יין עוצמתי ומלא קסם, עוטף את הפה רבדים רבדים של שירה וברקים. מציף פירות שחורים אבל גם ירקרקות נעימה בקצוות ועוד הפתעות שמחכות על הלשון. שימו את הטלפיים שלכם על ארגז כבר עכשיו. בעצם שניים. אחד שישמח לכם את הרגע ואחד תשכיבו בצל. אם תצליחו להתאפק, תתחילו לחזור אליו שוב עוד 3 שנים. לא זול אבל שווה כל שקל, במיוחד אם תתייחסו אליו כהשקעה. 230 שקלים. כשר.


 

לוריא: רוסו 2010
איזה יופי של יין. בלנד מקומי מהגליל העליון שעושה שימוש דווקא בזנים האיטלקיים האהובים עליי : סנג'ובזה וברברה (אליהם חברו גם סירה וקברנה סוביניון). התיישן שנה וחצי בחביות עץ אלון צרפתיות אבל במפתיע, פירותי מאד ורק הקצוות מעושנים. עמוק ומהורהר. אהבנו. 99 שקלים. כשר.

 

בנימינה: שיראז רזרב 2010
כמו שומר סף עוטה קטיפה סגולה, כך הוא הולך ומתרכך. יין נוכח ואדמתי, בעל גוף שלאט לאט משתרע בחלל הפה והופך נינוח. הרבה פלפל, עץ וסיומת שהיא באמת חצי ליטוף של וניל ושוקולד. קסם מתעתע. 94 שקלים. כשר.

 

 (צילום: גבריאל בהרליה) (צילום: גבריאל בהרליה)
(צילום: גבריאל בהרליה)

 

יינות לבנים

יקב פונטנה קנדידה : פרסקאטי סופריורה טרה די גריפי

לבן פרחוני וחינני, נוטף ארומות של פרחים לבנים, דבש ושקדים. יין קליל וכיפי, שלא לוקח את עצמו ברצינות, אבל מפנק באיזו אלגנטיות בסוף כל לגימה. רענן וחגיגי. 48 שקלים.

 

ויתקין: ריזלינג 2011
ריזלינג ישראלי מרשים. סוף סוף לא רק עומס של פרי כורע תחת נטל השמש כמו שקורה לזן הזה בדרך כלל פה בארץ, אלא איפוק, אלגנטיות ורעננות בבקבוק. ירקרקות, תפוח וליים לצד קצוות של מינרליות מחמיאה. יין מהמם ששווה ליישן כראוי ולראות לאן הוא הולך בשלוש השנים שיבואו. מתנה נפלאה גם לחובבי אדומים. 85 שקלים.

 

 (צילום: אייל קרן) (צילום: אייל קרן)
(צילום: אייל קרן)

 

יקבי כרמל: ריזלינג כרם קאיומי 2011

מסדרת הדגל של היקב (סדרת כרם יחידני) מגיע הכוכב הזה, לבן חצי יבש שהופק מענבי יוהנסבורג ריזלינג מבציר לילי. צבע זהוב, גוף בינוני וטעמים של חבושים צלויים וסברס ורוד. אנחנו לגמנו אותו לצד שקדי עגל והשמחה הייתה רבה. המחיר מצויין. 75 שקלים. כשר.

 

 (צילום: יקיס קדרון) (צילום: יקיס קדרון)
(צילום: יקיס קדרון)

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
מגיע לכם את הטוב ביותר. יין
צילום: shutterstock
מומלצים