שתף קטע נבחר

הבוקר: הצלם ספנסר טוניק שב לים המלח

שנה לאחר סדרת הצילומים המפורסמת בערום - הצלם שב למקום הנמוך בעולם כדי לערוך ציפה המונית נוספת למען הצלתו, הפעם עם בגדים. "זה הקו האדום האמיתי"

ספנסר טוניק שב הבוקר (ו') לים המלח  כדי להשתתף בציפה המונית שנערכה למען הצלתו. לפני שנה ערך במקום את הציפה ההמונית בערום, שנועדה להעלות את המודעות למצבו. "אם אכפת לכם מהמקום הזה, דעו שהגיע הקו האדום האמיתי", פנה טוניק לממשלה בדברים שנשא טרם הציפה. האירוע הועבר בשידור חי ב-ynet. 

 

 

סדרת צילומי העירום שערך טוניק בשנה שעברה, והסערה שבאה בעקבותיה, תרמו להעלאת המודעות לתנאים המדרדרים של ים המלח. בעקבות התגובות הרבות, נאות טוניק להירתם השנה לאירוע המחאה, שנועד להעלות את המודעות להיעלמותו של אוצר הטבע הייחודי. בציפה לקחו חלק עשרות פעילים סביבתיים וחברתיים מהארץ ומהעולם, ביניהם דפני ליף.

 

"מה יותר חשוב, בננות או ים המלח?"

בדבריו התריע טוניק כי יש לנקוט בפעולות דחופות כדי לעצור את ההרס השיטתי של ים המלח. "למה מגדלים פה בננות כשהים נהרס? מה יותר חשוב לישראלים בננות או ים המלח?" אמר. "ים המלח מתרחק, בעוד 50 עד 100 שנה יהיה קשה להגיע למים ויהיו בורות בכל מקום".

 

 

בהמשך אמר כי גורלו של ים המלח נתון בידיו של כל אזרחי ישראל וקראלנקוט בפעולות, כמו צעדה המונית ברחובות תל אביב למען הצלתו. "שימו לב כמה נפלא הים ההיסטורי הזה", אמר. "רק זכרו שהוא יכול להעלם יום אחד".

 

 

"די לשדוד לנו את הים". ציפת מחאה בים המלח (צילום: מגלי סקידלסקי) (צילום: מגלי סקידלסקי)
"די לשדוד לנו את הים". ציפת מחאה בים המלח(צילום: מגלי סקידלסקי)

  

לפני שנכנס בעצמו למים, טוניק צילם את הארוע והורה לצפים לעשות צורות שונות במים, שנועדו להמחיש כיצד הוא מתכווץ. ל-ynet הוא הסביר כי השנה בחר שלא לעשות את הארוע בערום אמנם, אך הגוף האנושי מהווה מוקד חשוב בעבודתו.  בהמשך הבטיח לחזור גם בשנה הבאה, כדי לעשות מיצג נוסף ומעניין שטרם נראה פה. 

 

מיצג שנועד להמחיש כיצד הים מתכווץ (צילום: מגלי סקידלסקי) (צילום: מגלי סקידלסקי)
מיצג שנועד להמחיש כיצד הים מתכווץ(צילום: מגלי סקידלסקי)

 

מוקדם יותר השבוע (ד') העניקו ארגוני הסביבה לטוניק אות "הגלובוס הירוק" אות הוקרה בעבור פועלו בנושא.

 

המטרה: העלאת המודעות

הציפה נערכה הפעם בחוף מלון אואזיס שבחלקו הדרומי של ים המלח, שמשמש את מפעלי התעשיה באזור. פעילי ארגוני הסביבה שהיו במקום הזכירו כי חלק זה כבר אינו טבעי וכי בינו לבין החלק הצפוני, שמתייבש בקצב מהיר, מפרידה רצועה שהתייבשה לחלוטין.

 

גם במקום בו ערך טוניק את הצילומים בשנה שעברה, בחלקו הצפוני של ים המלח, קו החוף התרחק עשרות מטרים וכבר אין ים.

 

"יבאנו להעלות את המודעות למצב של ים המלח", אמר נציג ארגון מגמה ירוקה, שפעיליו התחפשו לשודדי ים ונשאו כרזות דוגמת 'די לשדוד לנו את הים'. "יש פה שוד שיטתי של הים, הוא מנוצל הרבה מעבר ליכולות שלו ולכן המפלס הולך ויורד", הוסיף.

 

אירוע הציפה ההמוני למען הצלת ים המלח מתקיים זו השנה השלישית ברציפות על ידי קבוצת "Save Our Sea", בשיתוף ארגוני סביבה. הוא נועד להזכיר כי ים המלח אינו רק אוצר טבע, אלא מקור מזור להמון חולים בעולם ולאיש אין זכות להחריב אותו. 

 

קבוצת "Save Our Sea" מורכבת מפעילים החולים במחלות שונות, כגון פסוריאזיס, ומסתמכת על אקלימו הייחודי של אזור ים המלח ותכונות המרפא המאפיינות אותו לטיפול במחלת העור. מצבו החמור של ים המלח מדאיג את החולים שאיכות חייהם תיפגע קשות אם הנזקים יימשכו.

  

האירוע מתקיים בחסות רשת מלונות פרימה ובשיתוף הארגונים חיים וסביבה, מגמה ירוקה, ידידי כדור הארץ, מכון ערבה ובית הספר לצילום גליץ. בשעה 5:00 החלו הופעות ומעגלי דיון סביבתיים, ובשעה 6:00 החלה הציפה, שהועברה בשידור חי ב-ynet.


פורסם לראשונה 14/09/2012 00:12

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: PR
טוניק. נרתם לארוע מחאה
צילום: PR
צילום: מגלי סקידלסקי
צלמים מכל העולם מתעדים את הארוע
צילום: מגלי סקידלסקי
מומלצים