שתף קטע נבחר

פיאד נגד עצמו: שיר מחאה בחשבון הפייסבוק

ראש הממשלה הפלסטיני, שסופג ביקורת חריפה על המשבר הכלכלי בגדה, השתמש בחשבונו הפרטי והפופולרי כדי לתת במה לזמר תוקפני במיוחד, תחת הכותרת "תתאפס על עצמך"

ביקורת עצמית. ראש הממשלה הפלסטיני, סלאם פיאד, משתמש באופן תדיר בחשבון הפייסבוק שלו כדי לשלוח מסרים לתומכיו ולמבקרים אחרים. בחודשים האחרונים, הוא מרבה לעסוק במסגרתו במשבר הכלכלי ברשות, ושלשום (שבת), הוא בחר בדרך מקורית במיוחד, ומשך אש ואהדה כאחד.

 

בחירות בארה"ב 2012 - לכל הכתבות של CNN ו-ynet

 

פיאד עמד בשבועיים האחרונים בעין הסערה הפלסטינית. על רקע המחאה החברתית, שהכתה גלים ברחבי הגדה המערבית והוציאה לרחובות אלפי מפגינים שהביעו זעם על יוקר המחיה, הוא נקרא להתפטר מתפקידו, ונכנע לבסוף ללחץ, עם ההודעה על הפחתת המע"מ ועל צעדים נוספים להורדת המחירים.

 

עם זאת, נראה שפיאד לא הסתפק בכך, והחליט להביע בחשבון - שזוכה לפופולריות רבה וליותר מ-200 אלף אוהדים - הזדהות סמלית עם דרישות האזרחים. הוא העלה לחשבון שיר מחאה שכתב האומן הפלסטיני קאסם נג'אר, ובו הוא קורא לראש הממשלה להתפטר.

 

שיר המחאה שפירסם פיאד: 

 

השיר, תחת הכותרת "תתאפס על עצמך, פיאד", הפך ללהיט ברשתות החברתיות ובטלפונים הניידים ברשות. בין היתר, הוא קורא לפיאד להקשיב לעמו. "הוא לא רוצה הלוואות, אם הפתרון הוא שאתה צריך ללכת, אז קדימה, תעזוב ואל תישאר. תרחם על העם שלך, פיאד".

 

בהמשך, שר נג'אר: "קרטון ביצים בעשרים, מחירי הבנזין רק עולים ובעם שלך כולם מסכנים. תרחם על העם שלך, פיאד". שורה אחרת בשיר חורזת: "משכורת מלאה או כלום. חצי ממנה לא מספיק והמצב לא מביא תועלת".

 

השחתת כרזות של פיאד בחברון (צילום: AP) (צילום: AP)
השחתת כרזות של פיאד בחברון(צילום: AP)
 

התגובות לפוסט של ראש הממשלה הפלסטיני לא איחרו לבוא ואופיינו במאות "לייקים" ודברי ביקורת. מצד אחד, תהו רבים אם פיאד באמת התאפס על עצמו, כפי שנאמר בשיר, ומצד שני, הודו אחרים לפיאד על רוחב לבו. בנוסף, טענו אזרחים כי "מדובר בחלק מהמשחק שמוליך שולל את האנשים". פעיל הנוער הפלסטיני, מוחמד זריר, אמר לעיתון "א-שרק אל-אווסט" כי "פיאד צוחק על האנשים. את ההתייחסות הטובה למפגינים אין לזקוף לזכותו, אלא לזכות יו"ר הרשות, אבו מאזן, שהורה שלא לפגוע בהם".

 

מערכת העיתון בחרה, עם זאת, להחמיא לפיאד על ההימנעות משליחת כוחות הביטחון לדכא את המפגינים, וציינה במקביל כי ראש הממשלה הפלסטיני הפך למטרת הביקורת העיקרית בהתייחס למשבר הכלכלי, ובמקביל - גם לגורם שיוכל להביא לפתרון.

 

עלי קראקע, אחד מפעילי קבוצת הפייסבוק הפלסטינית "תתעורר, יא רדום", שהחלה בהפגנות העממיות נגד פיאד וממשלתו, הסביר לעיתון "א-שרק אל-אווסט" כי "פיאד טיפל במשבר בחוכמה ובערמומיות". לדבריו, "פיאד לא נושא בכל האחריות, אבל עליו לומר מי כן נושאים באחריות. אני חושב שהוא לקח את הזמן שלו ולדעתי הוא צריך ללכת או להפנות אצבע מאשימה לאלה שצריכים ללכת".

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
סלאם פיאד
צילום: נועם מושקוביץ
מומלצים