שתף קטע נבחר

צילום: צביקה טישלר

חיים חדשים: ההקלות לסטודנטיות בהריון כבר כאן

בשנה האקדמית הקרובה נשים הרות ואמהות צעירות יזכו להקלה בנטל הבחינות, אישור להיעדר משיעורים רבים ואפילו חניה חינם. גם לאבות צעירים יש הטבות. "המבחן האמיתי - אכיפת הנהלים"

"בהריון הראשון זה היה ממש סיוט", מספרת אפרת, סטודנטית לתואר שני באוניברסיטת תל אביב. "הייתי בעיצומו של התואר הראשון כשהתחילו הבחילות הנוראות ואפילו שהרגשתי ממש גרוע, המרצים שלי במכללה לא הסכימו שאני איעדר משיעורים ונאלצתי להגיש את כל המטלות בזמן. הקושי הכי גדול היה לקראת סוף ההריון כשנאלצתי לתזז עם הבטן הענקית בין הכיתות ולא היה לי נעים לצאת לשירותים כל רגע מהשיעור כדי להתפנות".

 

 

כתבות נוספות בערוץ החדשות

 

בעוד כשבועיים תיפתח שנת הלימודים האקדמית ואיתה בשורה חשובה מאוד עבור אלפי הסטודנטיות ההרות: החל מהשנה, האמהות לעתיד יהיו זכאיות להקלות בנטל הבחינות ולהיעדרויות משיעורים, חדרי הנקה יהיו פזורים ברחבי הקמפוס ובחודשי ההריון המתקדמים הן אפילו ייהנו מחניה חינם.

 

 (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

תינוקות יבכו באמצע השיעור?

מדובר ברפורמה שעליה עמלו במשותף המועצה להשכלה גבוהה והתאחדות הסטודנטים בישראל ואשר תחייב את כלל המוסדות האקדמיים בישראל. "הגיע הזמן שבאקדמיה יבינו שאשה בחודש תשיעי לא יכולה לרוץ מבחינה לבחינה, שלא לדבר על זה שלפעמים היא נמצאת בשמירת הריון ואסור לה לצאת מהבית", אמרה ענבל, אם לשלושה ילדים וסטודנטית לתואר שני באוניברסיטת בר אילן.

 

לדבריה, "הנושא של חדרי ההנקה הוא ראוי ומכובד, אבל האמת שקשה לי להאמין שיש סטודנטיות שיגררו את התינוקות שלהן לכיתות הלימוד, מספיק שהמרצים עושים לנו כאב ראש, לא צריך שגם התינוקות יתחילו לבכות באמצע השיעור". על פי החלטת המועצה להשכלה גבוהה שהתקבלה בחודש פברואר השנה, כללי ה"זכאות" חלים על סטודנטיות בהריון ולאחר לידה, סטודנטים שעוברים טיפולי פוריות וכן סטודנטים שנמצאים בתהליכי אימוץ או קבלת ילד למשמורת.

 

במסגרת הטבות אלו הסטודנטיות הזכאיות יהיו רשאיות להיעדר לפחות 30% מכלל השיעורים בכל קורס שבו חלה חובת נוכחות וכן תינתן לסטודנטית האפשרות לבטל את הקורס ולחזור עליו בשנית ללא עלות.

 

בנוסף, סטודנטיות זכאיות שבשל מצבן הרפואי נבצר מהן להגיש מטלות במועדים שנקבעו על ידי המרצה יהיו זכאיות לדחייה של עד שבעה שבועות מתום תקופת "הזכאות" וכן הן יהיו זכאיות למועדים חלופיים בבחינות. עוד נקבע כי במסגרת הזכאות תתאפשר תוספת זמן חריגה של עד 25% מזמן הבחינה ואף ליציאה חריגה לשירותים במהלך כל בחינה.

 

"חלק אינטגרלי מדור החוקרות של מחר"

ההנחיות החדשות "מצ'פרות" גם את בני זוגן של הסטודנטיות ההרות שיהיו זכאים לחופשה בת שבוע מהלימודים וכן למועד בחינה נוסף - אם מועד הבחינה במהלך שלושה שבועות מיום הלידה.

 

איציק שמולי, יו"ר התאחדות הסטודנטים הארצית, אמר: "המצב שבו סטודנטיות הרות או יולדות נפגעו על ידי המוסדות האקדמיים הוא בלתי נסבל ואני שמח ששמנו לזה סוף. מדובר בבעיה קשה שממנה סבלו סטודנטיות רבות, ומובן שעם פתיחת שנת הלימודים נעמוד על המשמר כדי לוודא שההחלטות ימולאו עד תום ושכל סטודנטית תדע גם מה הזכויות שמגיעות לה".

 

שירה מלכה, נציבת מגדר והורות באגודת הסטודנטים של אוניברסיטת תל אביב, אמרה כי "שיפור התנאים האקדמיים בקמפוס משדר מסר חד וברור - שאותן סטודנטיות שמצויות בתהליכי הורות רצויות באוניברסיטה ומהוות חלק אינטגרלי מדור החוקרות של מחר".

 

היא הדגישה כי "עם זאת חשוב לציין שהמבחן האמיתי יהיה באכיפת הנהלים שגובשו ושהסגל האקדמי והמנהלי יכירו את הנהלים על בוריים ויהיו רגישים יותר לאוכלוסייה זו, שעושה את מה שלפעמים נדמה כבלתי אפשרי ומשלבת בין שני אתגרים שקשים גם כל אחד בפני עצמו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
סוף סוף קצת התחשבות
צילום: shutterstock
מומלצים