שתף קטע נבחר

משפחות הרוגי המרמרה תובעות פיצוי מישראל

33 תובעים, בהם קרוביהם של שלושה מתשעת ההרוגים הטורקים בפעולת ההשתלטות על האונייה "מאווי מרמרה", הגישו תביעת נזיקין בסך 21 מיליון שקל לבית משפט במדינה

התביעות הטורקיות נגד ישראל מצטברות: משפחותיהם של שלושה מתשעת הטורקים שנהרגו במהלך ההשתלטות הישראלית על האונייה "מאווי מרמרה" במשט לעזה ב-2010 הגישו תביעת נזיקין נגד ישראל לבית משפט במדינה, כך דיווח היום (שבת) העיתון הטורקי "הורייט".

 

בחירות בארה"ב 2012 - לכל הכתבות של CNN ו-ynet

 

משפחותיהם של פורקאן דואן, ג'בדט קיליצ'אר ונג'דט יילדירים, שנהרגו בפעולת השייטת, הגישו את התביעה יחד עם עוד 30 בני אדם שנפגעו. בסך הכול, דורשים התובעים פיצוי של 10 מיליון לירות טורקיות - כ-21 מיליון שקל.

 

הפגנה טורקית לציון שנה למשט (צילום: EPA) (צילום: EPA)
הפגנה טורקית לציון שנה למשט(צילום: EPA)

 

בסוף חודש מאי, קיבל בית המשפט הפלילי באיסטנבול פה אחד את כתב האישום החמור שהוגש על ידי התביעה במדינה נגד ארבעה בכירים לשעבר בצה"ל, שהיו מעורבים בפעולה. מלבד הדרישה למאסרי עולם, התביעה דורשת

גם שארבעת המפקדים ייאסרו לתקופות של עד 18 אלף שנים בסך הכול, בגין עבירות נוספות. בישראל סירבו להגיב.

 

התביעה קוראת להטלת 10 מאסרי עולם על הרמטכ"ל לשעבר גבי אשכנזי, מפקד חיל הים לשעבר אלי מרום, ראש להק אוויר לשעבר אבישי לוי וראש אמ"ן לשעבר עמוס ידלין. האישום שהוגש מתפרס על פני 144 עמודים, ומייחס לארבעה סעיפי אישום כגון הרג של תשעה מנוסעי הספינה הטורקית וכן פגיעה בכוונה תחילה ועינוי 114 פעילים פרו-פלסטינים.

 

התקרית האלימה, שדירדרה לשפל חסר תקדים את היחסים בין ירושלים ואנקרה, אירעה כאשר פעילי הספינה ביקשו לשבור את הסגר הימי על רצועת עזה. ועדת טירקל, שמונתה על ידי ממשלת ישראל לבדוק את התקרית, זימנה לעדויות בין היתר את ראש הממשלה בנימין נתניהו, שר הביטחון אהוד ברק והרמטכ"ל דאז אשכנזי, וקבעה לבסוף כי הצבא פעל כראוי.

 

טורקיה הקימה גם היא ועדת חקירה, שקבעה כי הסגר הישראלי על רצועת עזה אינו חוקי וכי ישראל הפרה את החוק הבינלאומי כאשר השתלטה על הספינה. באנקרה אף טענו כי הרג הפעילים הטורקים הוא "טרור בחסות המדינה".

 

ועדת פאלמר, שחקרה את התקרית מטעם האו"ם, קבעה בספטמבר 2011 כי הסגר על עזה חוקי, אך האשימה את ישראל בהפעלת כוח מוגזם. הטורקים לא הסכימו לוותר על דרישתם להתנצלות ופיצוי, מגעים בנושא נמשכו זמן רב, אולם טרם הניבו הסדר.

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הפגנה בטורקיה לציון יום השנה למשט
צילום: AFP
מומלצים