שתף קטע נבחר

באיראן לגלגו: חדירת המל"ט מעידה על חולשה

בטהרן לא התייחסו באופן רשמי לחדירת המל"ט לשמי ישראל, אך כלי התקשורת ניצלו את ההזדמנות לזלזל בישראל. באתר המזוהה עם משמרות המהפכה נכתב כי החדירה מעידה על "חולשתה של כיפת ברזל". באתר אחר התייחסו לזיהוי במכ"מ

אף שבצה"ל אמרו כי עקבו אחר המל"ט עם התקרבותו לשטח ישראל, באיראן מעודדים מכך שכלי הטיס טס בשטחה: באתרי החדשות באיראן דיווחו היום (א') על חדירת המל"ט לנגב וציטטו את הפרסומים בתקשורת בארץ כי ייתכן שהוא נשלח על ידי חיזבאללה בסיוע איראן. בדיווחים האיראנים הדגישו כי החדירה מצביעה על כישלון של מערך ההגנה האווירית של ישראל. גורמים רשמיים בטהרן לא התייחסו עדיין לחדירת המל"ט.

 

בחירות בארה"ב 2012 - כל הדיווחים ב-CNN ו-ynet

 

חדירת המל"ט לישראל - דיווחים קודמים ב-ynet:

ישראל בודקת: המל"ט היה בדרך לדימונה? 

הדיווח הראשוני על הפלת המל"ט

 

בידיעה, שכותרתה הייתה, "פרטים חדשים על חדירת המל"ט הריגול הבלתי מזוהה לעומק 60 ק"מ בישראל", טען האתר האיראני "ג׳וואן אונליין", שמזוהה עם משמרות המהפכה, כי החדירה מעידה על "חולשתה של כיפת ברזל", מערכת ההגנה מפני רקטות שמוצבת בדרך כלל באזור רצועת עזה. באתר הדגישו כי לנגב חשיבות רבה עבור ישראל, "שכן היא כורה שם אורניום באזור ערד וסדום". ככל הנראה הם מסתמכים על כך שראש המוסד לשעבר, מאיר דגן, מחפש את החומר המתכתי הרדיואקטיבי באזור שבין ערד לסדום.

 

גם האתר הפופולרי "תבנאק", שמזוהה עם מוחסן רזאי, מפקד משמרות המהפכה לשעבר, כתב כי פרטי האירוע "מעידים יותר מכל על חולשתם של מערכות המכ"ם של המשטר הציוני". באתר הדגישו כי הקשר לאיראן "הוא כרגע רק בגדר טענה ועדיין לא אושר על ידי הגורמים הרשמיים" בישראל.

 

"איראן תמיד הדגישה שאין בדוקטרינת ההגנה שלה מקום לפעולה מקדימה ורק אם היא תותקף היא תגיב בצורה מוחצת", הדגישו בדיווח של סוכנות הידיעות האיראנית איסנ"א, הרשמית למחצה.

 

אין נטילת אחריות

בינתיים אף גורם לא לקח באופן רשמי אחריות לשיגור המל"ט לעבר ישראל. עם זאת, ערוץ "אל-מיאדין", שמקורב לחיזבאללה, דיווח כי המל"ט שייך לחיזבאללה והוא "חדר לעומק של 100 קילומטרים ועורר מתיחות רבה בישראל".

 

הדמייה של מל"ט איראני (צילום: CC Aspahbod) (צילום: CC Aspahbod)
הדמייה של מל"ט איראני(צילום: CC Aspahbod)
 

 

במקביל, במערכת הביטחון מתחזקת ההערכה שהמזל"ט יצא מלבנון, כנראה למשימת איסוף מודיעין ובדיקת תגובת צה"ל. ייתכן כי כלי הטייס עשה את דרכו לכור בדימונה. הפעלה של מל"ט בטווחים שכאלה מצריכה אמצעים מתקדמים שעד כה לא היה ידוע שקיימים בידי חיזבאללה. אחת האפשרויות שייבדקו כעת על-פי

 שרידי המל"ט היא אם לא נשלט ממתקן בקרה בלבנון אלא הוכוון על-ידי GPS (ניווט לוויני) לפי נקודות ציון שנקבעו לו מראש. ייתכן שאז הוא ניווט את עצמו באופן אוטומטי והיה אמור לחזור למפעיליו בדרך זו או להשמיד את עצמו מעל הים.

 

בישראל עדיין מתלבטים כיצד להגיב לאירוע. ייתכן שישראל תחליט לנוכח היירוט המוצלח ולנוכח המצב הנפיץ באזור כולו לגלות איפוק ולא להגיב. בוודאי שלא תגובה מאסיבית שעלולה להצית התלקחות אזורית כוללת. גורם בכיר במערכת הביטחון אמר אמש: "ישראל מודעת ליכולות הטכנולוגיות של איראן וחיזבאללה. הדיון שמתנהל מאז האירוע הוא כיצד להתייחס ולהגיב לחדירה כזו של מל"ט, והאם להשוות אירוע כזה לאירוע של שיגור טיל או רקטה מלבנון, שזוכה לתגובה מיידית של ירי ארטילרי או מהאוויר למטרות בדרום לבנון".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פיצוץ המל"ט
צילום: באדיבות דובר צה"ל
האזור בו הוא התרסק
צילום: חיים הורנשטיין
מומלצים