שתף קטע נבחר

אוכל של אחרי החגים: פרגית בלאפה ביתית

אחרי ימים שלמים של עמידה במטבח והכנת תבשילים לחגים, מיכל וקסמן מזמינה אתכם לעוד ארוחה משפחתית אחת, הפעם קלילה ומלאת הנאה, שבה כל אחד ממלא לעצמו לאפה מקמח אורז בפרגית וירקות ומוסיף מטבלים כאוות נפשו

חברים, החגים מאחורינו - תודו שאין חגיגיות גדולה מזו שאחרי החגים. פסק זמן מבורך מארוחות, טיולים, משפחה, חברים, שמש, גשם ומה שביניהם. כל הדברים הטובים כל כך, ובלבד שיבואו במינונים שניתן להכיל.

 

עוד בערוץ האוכל:

לאדות טורקי ולאכול

 

זכר השווארמה המשובחת של מורד כארם מכפר יאסיף (מבטיחה פרטים מלאים על הביקור הזה בשבועות הקרובים) נישא עדיין בקירבי. בשר צלוי וארומטי, עטוף בבטחה בפיתה רכה ועגולה, מלווה בנגיעה מדויקת של ירקות, רטיבות רבת טעמים של טחינה ושאר נוסחאות סודיות ומוקפדות, חתום בחריפות מעוררת. המנה המושלמת. יצירה שלמה ומוקפדת במסווה של אוכל רחוב.

 

תכינו אותה עם מה שמתחשק לכם - פרגית בלאפה (צילום: מיכל וקסמן) (צילום: מיכל וקסמן)
תכינו אותה עם מה שמתחשק לכם - פרגית בלאפה(צילום: מיכל וקסמן)

 

הצורך לצלות, לעטוף, להרטיב ולתבל, יחד עם דחף בלתי נשלט לסויה, ג'ינג'ר, צ'ילי ומי שמתחבר אליהם בשמחה, זורק אותי למטבח לערבב, להשרות, לצלות ולגלגל: פרגיות במשרים כהים, עזי טעמים. קרפים דקיקים מקמח אורז וחלב קוקוס שיעטפו את הבשר ברכות ויביאו אותו אל הפה בעסקת חבילה עם כל הנלווים, עלי חסה פריכים, נענע, כוסברה ובצל ירוק - שילוב של ריענון והמון טעמים, רטבים חריפים לטבול בהם את כל החבילה. ביסים גדולים שנוטפים על הסנטר ואף מילה על סכינים ומזלגות. שווארמה אסייתית אצלי במטבח. גם אצלכם אם תרצו. דרך נפלאה לקבל את אחרי-החגים.

 

פרגיות צלויות במשרה אסייתי

הפרגיות מגולגלות בקרפים מקמח אורז ומלוות במבחר רטבים לטבילה

 

המרכיבים

לפרגיות:

8 נתחים של פרגית (ירך עוף) ללא עור ועצמות, כל נתח מחולק לשני חלקים

 

למשרה של טריאקי ביתי:

1/2 כוס סויה

1/4 כוס סאקה

1/4 כוס מירין

2 כפות סוכר

 

למשרה של סויה כהה, למון גראס ורוטב דגים:

1/4 כוס סויה כהה (להשיג על מדפי המוצרים האסייתיים בסופרמרקטים או במכולות מתמחות)

1 כף שמן צמחי או שמן זית עדין (אני השתמשתי בשמן בוטנים)

2 כפיות רוטב דגים (להשיג על מדפי המוצרים האסייתיים בסופרמרקטים או במכולות מתמחות)

1 שן שום פרוסה

2 גבעולי למון גראס, החלק הלבן והפחות סיבי, פרוסים

2 כפות סוכר חום

 

לקרפים (10-12 גדולים ודקים):

2 כוסות קמח אורז

1/2 כפית מלח ים

1/2 כוס נוזל אגוזי קוקוס (להשיג בפחיות על מדפי המוצרים האסייתיים בסופרמרקטים או במכולות מתמחות. שימו לב שלא מתבלבלים עם קרם קוקוס שיעשה את הקרפ כבד יותר)

1/2 כוס מים

5 ביצים, עדיף אורגניות

 

למטבל בוטנים:

1/4 כוס חמאת בוטנים חלקה

3 כפיות סויה

מיץ מ-1/2 ליים או לימון סחוט טרי

1/2 כפית רוטב צ'ילי (עדיף סריראצ'ה) או 1/2 צ'ילי אדום ללא גרעינים

1 ס"מ ג'ינג'ר טרי מגורר

1 שן שום כתושה

1/4 כוס מים רותחים

1/2 כפית סוכר

 

למטבל סויה וחומץ:

1/4 כוס סויה

1/2 שן שום כתושה

1 ס"מ ג'ינג'ר טרי מגורר

1 כפית חומץ אורז

1 צ'ילי אדום פרוס דק

 

למטבל רוטב דגים וליים/לימון:

2 כפות רוטב דגים

מיץ מליים או מלימון סחוט טרי

1/2 שן שום כתושה

1 צ'ילי אדום פרוס דק

1 כפית סוכר דקלים או סוכר חום

 

ירקות וירוקים להגשה:

3-4 בצלים ירוקים, רק העלים, חתוכים למקטעים

עלים צעירים מליבה של חסה ערבית

גבעולי כוסברה טריה

עלים טריים של נענע

מקלות דקיקים של צ'ילי אדום

 

אופן ההכנה: 

  1. מכינים משרה של טריאקי: בסיר או במחבת קטנים מערבבים את כל החומרים.
  2. מביאים לרתיחה. מערבבים עד להמסת הסוכר.
  3. מבשלים ברתיחה 6-7 דקות עד שמצטמצם ומסמיך.
  4. מקררים לטמפרטורת החדר.
  5. משרים את נתחי הפרגית בטריאקי 1/2 שעה עד שעה. אם אין זמן ו/או סבלנות צולים מיד.
  6. מכינים משרה של סויה כהה: במעבד מזון קטן או בעזרת מקל טחינה טוחנים את כל חומרי המשרה עד לקבלת רוטב סמיך ואחיד.
  7. משרים את נתחי הפרגית בטריאקי 1/2 שעה עד שעה. אם אין זמן ו/או סבלנות צולים מיד.

 

תבחרו את המשרה שלכם (צילום: מיכל וקסמן) (צילום: מיכל וקסמן)
תבחרו את המשרה שלכם(צילום: מיכל וקסמן)

 

  1. מכינים קרפים מקמח אורז: מערבבים בקערה את כל החומרים לקרפים. טורפים בעזרת מטרף לקבלת בלילה חלקה.
  2. מחממים מחבת לקרפים או מחבת טפלון בקוטר 15-20 ס"מ.
  3. משמנים אותו בעזרת נייר מטבח ספוג בשמן.
  4. כשהמחבת חם מאוד יוצקים לתוכו מעט מהבלילה ומגלגלים את המחבת לכיסוי מושלם ודק ביותר של בלילה. אם נשארת בלילה עודפת, שופכים אותה חזרה לקערה לפני שתתייצב במחבת.
  5. מטגנים את הקרפ עד שצידו העליון מתייצב, הופכים בעדינות ומטגנים כמה שניות מצידו השני. הקרפים לא צריכים להשחים.
  6. מוציאים את הקרפ המוכן לצלחת ויוצקים בלילה נוספת למחבת.
  7. שומרים את הקרפים המוכנים בערימה מכוסה בצד.

 

 (צילום: מיכל וקסמן) (צילום: מיכל וקסמן)

קרפים מקמח אורז (צילום: מיכל וקסמן) (צילום: מיכל וקסמן)
קרפים מקמח אורז(צילום: מיכל וקסמן)

 

  1. מכינים את המטבלים: את מטבל חמאת הבוטנים מכינים על ידי ערבוב כל החומרים וטחינתם בעזרת מקל טחינה.
  2. את שני המטבלים האחרים מכינים על ידי ערבוב מרכיביהם בקערית.
  3. מסדרים את הירקות והירוקים בצלחת גדולה.

 

מכינים את המטבלים (צילום: מיכל וקסמן) (צילום: מיכל וקסמן)
מכינים את המטבלים(צילום: מיכל וקסמן)

 

  1. צולים את הפרגיות: על אש גדולה מחממים מחבת טפלון כבדה או מחבת פסים מברזל.
  2. מוציאים את נתחי הפרגית מהמשרה.
  3. משמנים קלות את מחבת הצלייה.
  4. צולים את נתחי הפרגית כ-4 דקות מכל צד, עד שהן שחומות מאוד ופריכות מבחוץ ועשויות לגמרי מבפנים (אפשר לחתוך נתח אחד ולבדוק אם לא בטוחים).
  5. כשהפרגיות מוכנות פורסים אותן לרוחב לפרוסות דקות ומסדרים בצלחת.

 

צולים את הפרגיות (צילום: מיכל וקסמן) (צילום: מיכל וקסמן)
צולים את הפרגיות(צילום: מיכל וקסמן)

 

  1. מרכיבים את המנה: מניחים קרפ בצלחת. מורחים אותו במעט מטבל חמאת בוטנים (לא חובה). מניחים במרכז הקרפ עלה חסה, כמה עלי בצל ירוק, עלי נענע וגבעולי כוסברה. מוסיפים רצועה או שתיים של צ'ילי ומפזרים על הכל פרוסות של עוף צלוי. מגלגלים לרול מהודק וטובלים באיזה מטבל שבוחרים. זוללים בשמחה ומסתערים על הקרפ הבא.
  2. אפשר גם לוותר על הקרפ ולגלגל את הבשר והירוקים בתוך עלה של חסה.

 

 (צילום: מיכל וקסמן) (צילום: מיכל וקסמן)

 (צילום: מיכל וקסמן) (צילום: מיכל וקסמן)

 (צילום: מיכל וקסמן) (צילום: מיכל וקסמן)

פרגית בלאפה מקמח אורז עם מטבלים לבחירתכם (צילום: מיכל וקסמן) (צילום: מיכל וקסמן)
פרגית בלאפה מקמח אורז עם מטבלים לבחירתכם(צילום: מיכל וקסמן)

 

  • לכל הטורים של מיכל וקסמן
  • לבלוג האוכל של מיכל וקסמן, מחברת רבי המכר "ארוחת ילדים" ו"טעמים ראשונים"  

     


     


  •  

     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: מיכל וקסמן
    פרגית בלאפה
    צילום: מיכל וקסמן
    צילום: מיכל וקסמן
    עם כל מה שאתם אוהבים בפנים
    צילום: מיכל וקסמן
    מומלצים