שתף קטע נבחר

מטען שלילי: איך להתמודד עם חברים דכאוניים?

הם חיים בתוכנו ומשרים אווירה של דיכאון, עצב וייאוש. מה הופך את האנשים הללו למדוכאים כל כך ומדוע השפעתם על הסביבה כה חזקה?

כולנו מכירים את אותם האנשים שמסתובבים בסביבתנו ומשרים אווירה של דיכאון וייאוש, אנשים שרק ההימצאות בסביבתם יכולה לגרום לנו לראות את העולם בצבעים שחורים וחסרי תקווה. זו הסיבה שאנו מנסים לרוב להתרחק מאנשים כאלה, ונמנעים מלהישאר איתם בסיטואציה של אחד על אחד. מה הופך את אותם האנשים לרואי שחורות, ומדוע השפעתם על הסביבה כה חזקה?

 

עוד בנושא:

10 סיבות לצאת מהדיכאון ולהתגבר על לב שבור

בתי היקרה, לא סיפרתי לך שאמא חולה בדיכאון

חברה שלי הציעה אורגיה ואני חטפתי דיכאון

 

אפשר בהחלט להגיד שפסימיזם הוא מנגנון הגנה שאנשים מפתחים על סמך ניסיונות העבר. בעקבות אובדן, סכנה או טעות שחווה האדם, נותרת התחושה שחובה בכל מחיר, למנוע חוויה עתידית דומה. ההימנעות מחוויה חוזרת היא חיובית, אך רגשות חרטה חריפים, ביקורת עצמית בלתי פוסקת והאשמות של הסביבה, יכולים להוביל למצב הפתולוגי שהוא חרדה וחוסר תקווה.

 

כאשר נימצא בסביבת אדם פסימי לא נוכל לדבר איתו על שום נושא אחר מלבד זה שמטריד אותו. כך, הוא ידע לספר לנו בפירוט על כל הסכנות הבריאותיות, על כך שמערכות יחסים זוגיות נועדו לכישלון, שהכלכלה מובילה לאבדון ושבישראל מוקפת האויבים - נחיה תמיד על החרב. לא מפתיע אם כך שמספר דקות שיחה עם אדם פסימי, יכולות להשאיר רושם כל-כך עז. אז מה עושים בכל זאת על מנת להתמודד בהצלחה עם אנשים שליליים?

 

 

1. מנסים להבין מה מקור השליליות שלהם

אין טעם לנסות לשכנע אותם שההרגשה שלהם לא מבוססת, שהחיים הם לא שחור ולבן ושישנם גם גוונים של אפור. עימות עם שליליות רק יגביר אותה וילבה אותה עוד יותר. זה לא אומר שעליכם להסכים עם הדעה אותה הם מציגים, אבל אם ניתן להם את ההרגשה שאנחנו מבינים אותם, נוכל לעזור להם בהפחתת הסטרס בו הם נתונים, ונאפשר להם להרגיש שהם לא לבד בהתמודדות הזו.

 

2. נקודות הסכמה

ניתן למצוא נקודת הסכמה עם כל אדם, כך שגם האנשים השליליים מציגים בגישתם את הפחדים של כולנו. ביו אם זה הפחד לחלות, הפחד לאבד אדם אהוב, הפחד להינטש וכדומה. גם אם אנחנו אופטימיסטים גמורים, לא נוכל להתעלם מאמירה כמו: "כל מערכות היחסים הזוגיות נועדו לכישלון בעולם המודרני רווי הפיתויים".

 

נוכל להראות לאדם שמאמין באמירה זו, שאנו חושבים ממש כמוהו, שאכן קשה לנהל מערכת יחסים זוגית ארוכת טווח, שזהו אתגר הדורש מאמץ ונכונות משני הצדדים ושהאתגר לא פשוט כלל. אנחנו לא חייבים להסכים איתו על כך שזו משימה בלתי אפשרית, אבל בהחלט נסכים שמערכת היחסים טומנת בחובה קשיים כפי שהוא חושב, כלומר נמצא מכנה משותף שכולנו מסכימים עליו.

 

3. אל תיקחו את זה אישית

חשוב לזכור שאנשים שליליים מציגים עמדות שליליות לכל אדם שהם פוגשים. גם אם הם פונים אליכם באופן אישי ומשתמשים בנקודות התורפה שלכם, אל תשכחו שהם מנסים לקבל חיזוק מהסביבה לתחושת האין אונים שהם חשים, ולהרגיש שזוהי בעיה כללית ושלא רק הם מתמודדים איתה, כי יחד "הייאוש נעשה יותר נוח".

 

 

4. הראו שיש פיתרון לחוסר התקווה

כשאדם פסימי אומר לכם שאין מה לעשות ומראה לכם כיצד כל מעשה שעשה לא הוביל לפיתרון המיוחל, הראו לו נקודות מבט נוספות שעליהן עדיין לא חשב. אין הכוונה להטפה או חשיבה חיובית אלא לפיתרון ממשי לבעיה הספציפית אותה הציג. פיתרון זה ישמוט את הקרקע מטיעוניו שאין מה לעשות, וייאלץ אותו לפחות לנסות ליישם את ההצעות שלכם.

 

אין ספק ששליליות ותסכול הן תכונות מדבקות, אך גם אופטימיות היא תכונה מדבקת. אחרי מפגש עם אדם שלילי נסו להמשיך את היום במפגשים עם אנשים חיוביים.

 

תעריכו את הדברים החיוביים בחייכם וקבלו את העובדה שאין לכם השפעה על כל מה שקורה סביבכם ושפחדים מכל סוג, הם עדיין טבעיים. החיים מורכבים מעליות ומורדות, ומה שמבדיל בין אדם אופטימי לפסימי בסופו של יום, זו נקודת המבט על המתרחש.

 

בואו להיות חברים של ערוץ יחסים בפייסבוק

 

 

הכותבת היא מטפלת זוגית

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
הדברים נראים שחורים כרגע אבל זה לא אומר שהם יישארו כך לנצח
צילום: shutterstock
הכרויות
כתבו לנו
מומלצים