שתף קטע נבחר

'לכי הביתה': מרקל התקבלה באתונה בצלבי קרס

קנצלרית גרמניה הגיעה לביקור ראשון ביוון מאז פרוץ משבר החוב ב-2009. בשדה התעופה היא התקבלה בטקס ממלכתי ושטיח אדום, אולם אלפי המפגינים ברחובות לא רוצים לראות את פניה בשל זעמם על צעדי הצנע בעידודה: "מרקל החוצה, יוון היא לא מושבה של גרמניה". חפצים הושלכו לעבר מכוניתה

קנצלרית גרמניה אנגלה מרקל הגיעה היום (יום ג') ליוון לביקורה הראשון במדינה מאז פרוץ משבר החוב ב-2009. את פניה של מרקל קיבלו אלפי מפגינים ברחובות אתונה, שזועמים על צעדי הצנע בארצם שהובילו לקיצוצים בקצבאות ובמשכורות ומאשימים את מרקל - שהתעקשה על רפורמה זאת - במשבר הכלכלי והחברתי ביוון. ynet העביר שידור ישיר מרחובות אתונה.

 

עוד חדשות בעולם :

חתני נובל לפיזיקה: חוקרי קוונטים מצרפת וארה"ב

אחמדינג'אד ל"חבר" צ'אבס: ברכות על הניצחון

ברק אובמה: החולם

מיט רומני: הכלכליסט

 

חלק מהמפגינים נשאו כרזות ובהן תמונה של מרקל לצדו של הצורר הנאצי אדולף היטלר ולצדה הכיתוב: "הגרמנים באים". בכיכר סינטגמה שבאתונה, שני מפגינים לבשו מדים נאציים, הניפו דגל ובו צלב קרס אדום-שחור-לבן והצדיעו במועל יד.   

 

שלושה מפגינים התחפשו לחיילים נאצים (צילום: רויטרס) (צילום: רויטרס)
שלושה מפגינים התחפשו לחיילים נאצים(צילום: רויטרס)

 

כאמור, רבים ביוון מאשימים את מרקל כי אילצה את ממשלתם לבצע קיצוצים כואבים בתמורה לקבלת שתי חבילות חילוץ מהאיחוד האירופי וקרן המטבע העולמית בשווי של 200 מיליארד אירו.

 

"זה לא איחוד אירופי, זו עבדות"

יותר מ-6,000 שוטרים וכוחות מיוחדים ללוחמה בטרור פוזרו ברחבי אתונה כדי למנוע את שיבוש ביקורה של הקנצלרית הגרמנייה שיימשך שש שעות ובמהלכו תפגוש את ראש הממשלה היווני אנטוניו סמאראס. אתרים גרמניים בבירה היוונית, בהם שגרירות גרמניה ומכון גתה, זכו לאבטחה צמודה ביותר. המשטרה ירתה גז מדמיע ורימוני הלם לעבר מפגינים אלימים.

"הגרמנים באים". מרקל והיטלר על כרזה אחת באתונה (צילום: AP) (צילום: AP)
"הגרמנים באים". מרקל והיטלר על כרזה אחת באתונה(צילום: AP)

"לא רוצים אותך כאן". צלב קרס לכבוד ביקור הקנצלרית (צילום: AFP) (צילום: AFP)
"לא רוצים אותך כאן". צלב קרס לכבוד ביקור הקנצלרית(צילום: AFP)

יותר מ-6,000 שוטרים פוזרו ברחובות אתונה (צילום: AFP) (צילום: AFP)
יותר מ-6,000 שוטרים פוזרו ברחובות אתונה(צילום: AFP)

 

עם נחיתתה של מרקל בשדה התעופה של אתונה, היא זכתה לשטיח אדום ולטקס צבאי מלא והתקבלה על ידי ראש הממשלה היווני סמאראס. תזמורת מקומית ניגנה את המנוני שתי המדינות.

 

בחזרה לכיכר סינטגמה. המפגינים נשאו שלטים עם כתובות כמו "מרקל החוצה, יוון היא לא מושבה של גרמניה" ו"זה לא איחוד אירופי, זה עבדות". כמו כן, כמה מהמפגינים זרקו חפצים לעבר מכוניתה של מרקל.

 

באה להביע תמיכה בעמיתה השמרני. מרקל וראש ממשלת יוון סמאראס (צילום: EPA) (צילום: EPA)
באה להביע תמיכה בעמיתה השמרני. מרקל וראש ממשלת יוון סמאראס(צילום: EPA)

 

"אנחנו לא רוצים אותה כאן. מרקל לכי הביתה!", אמרה מריה דימיטריו, מובטלת בת 40 שהגיעה במיוחד מדרום יוון לאתונה כדי להשתתף במחאה נגד הקנצלרית הגרמנייה. "הפכת את החיים שלנו לגיהנום".

 

מרקל החליטה לבקר ביוון מכמה סיבות. היא רוצה להביע את תמיכתה בסמאראס, שמחזיק בעמדות שמרניות כמוה ונאבק להטיל צעדי קיצוץ נוספים על חברה מתפוררת שחיה על הקצה לאחר חמש שנות מיתון. הקנצלרית הגרמנייה קיימה פגישה עם סאמארס במעונו הרשמי ואחריה הם צפויים לקיים מסיבת עיתונאים.

מרקל צפויה לחזור על בקשתה לשמור על יוון בגוש האירו אחרי שכמה חברים בממשלה באתונה פלירטטו בתחילת השנה עם הרעיון של יציאה מהגוש.

 

כשנותרה עוד שנה בלבד לבחירות בגרמניה, מרקל גם מצפה לנטרל את הביקורת של האופוזיציה, לפיה היא הזניחה את יוון ותרמה לצרות שלה על ידי התעקשות בקיצוצי תקציב כואבים. "ביקורה של מרקל ביוון נערך בעיקר כדי למצב את עצמה מבחינה פוליטית והוא מהווה הזדמנות עבורה להבהיר את עמדתה בנוגע ליוון", אמר אלכס ווייט, אנליסט בתאגיד הבנקאי ג'יי פי מורגן.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לא רצויה ביוון. מרקל
צילום: AP
מומלצים