שתף קטע נבחר

מצבו של דגן השתפר והתייצב: "איש נחוש וחזק"

מכרים וחברים של ראש המוסד לשעבר הביעו תקווה להחלמתו לאחר השתלת הכבד שעבר בבלרוס. דני יתום: "מקווה שיחזור אלינו כמה שיותר מהר"

מצבו של מאיר דגן, ראש המוסד לשעבר שנאבק על חייו בבלרוס, השתפר והתייצב. תהליך ההחלמה מתנהל כראוי וגוברת ההערכה שיחלים. במקביל, הביעו הערב (יום ד') חבריו תקווה להחלמתו והחזיקו אצבעות לשובו המהיר לזירה הציבורית. דני יתום, ראש המוסד בעבר, אמר ל-ynet כי הוא "מחזיק אצבעות ומקווה שיחזור אלינו כמה שיותר מהר".

 

בחירות בארה"ב 2012 - לכל הכתבות של CNN ו-ynet

 

נשיא בלרוס, אלכסנדר לוקשנקו, חשף אמש במסיבת עיתונאים כי ראש המוסד לשעבר, בן 67, עבר השתלת כבד בארצו. דגן, נשוי ואב לשלושה ילדים, שוהה בבידוד בשל חשש לזיהום ובני משפחתו מקווים כי הכבד ייקלט בגופו. לדברי הנשיא הבלרוסי, ההשתלה התרחשה לפני עשרה ימים והסתיימה בהצלחה. לוקשנקו אמר כי בלרוס הסכימה כי הניתוח ייערך בתחומה לאחר שארצות הברית, גרמניה ושבדיה סירבו.

 

דגן מבקר ב"מאהל הפראיירים" (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
דגן מבקר ב"מאהל הפראיירים"(צילום: גיל יוחנן)

 

מקורביו של דגן דחו את הטענות ואמרו כי השבדים והאמריקנים לא סירבו לנתח אותו. אל השבדים כלל לא בוצעה פנייה, ואילו בארצות הברית הוא לא עמד בקריטריונים להשתלה. לכן הוא הופנה לבצע את ההשתלה בבלרוס, כדבריהם.

 

רפי איתן, מי ששירת אף הוא במוסד ונחשב לאחד מחבריו של דגן, הצטרף לתקוות ואמר כי "הוא איש חזק ונחוש. כולי תקווה שהוא ייצא מזה". בנוסף, הביע איתן צער על כך שהחוק בישראל לא איפשר לדגן לעבור ניתוח מהסוג הזה בארץ בשל גילו. "להערכתי, לא הייתה לו ברירה אלא לבצע את הניתוח שם. ידעתי על מצבו, אבל לא אני אתן לו עצות מהסוג הזה, אלו הרופאים שייעצו לו".

 

שלמה בוחבוט, יו"ר השלטון המקומי וחבר בתנועת "יש סיכוי" בראשותו של דגן, סיפר כי לאחרונה קיים קשר טלפוני בלבד עמו. "הוא לא שיתף מה הוא מרגיש או מה יש לו וגם לא סיפר שהוא הולך לעבור ניתוח. אני מאמין שהוא סיפר את כל זה רק למעגל הקרוב אליו ביותר", אמר בוחבוט.

 

לדבריו, "כל עם ישראל צריך להתפלל לשלומו של דגן. אנו זקוקים לאיש הזה ולאישיות הזו בכל המובנים ובעזרת השם נראה אותו חוזר בגדול ואף מצליח לשנות פה את שיטת הממשל".

 

מהסיירת והמוסד לחיים הציבוריים

דגן נולד ב-1945 בחארסון שבאוקראינה להורים ניצולי שואה. הוא עלה לישראל ב-1950, למעברת "מחנה ישראל" ששכנה ליד לוד. ב-1963 החל את שירותו הצבאי בחטיבת הצנחנים. במלחמת ששת הימים פיקד על פלוגה בקרבות בסיני.

 

ב-1970, תחת אלוף פיקוד הדרום אריאל שרון, הקים דגן את "סיירת רימון". הייתה זו יחידת מסתערבים שפעלה ברצועת עזה ועסקה באיתור מחבלים, מעצרם וחיסולם. לפעילות היחידה מיוחסת השפעה ניכרת על דיכוי גל הטרור בראשית שנות

ה-70 בעזה.

 

דגן פרש מצה"ל ב-1995 בדרגת אלוף. בשנת 2002 מונה לראש המוסד למודיעין ותפקידים מיוחדים על ידי רה"מ דאז אריאל שרון. במהלך כהונתו פורסם כי פעל לקידום פעילות מבצעית לא פחות מאשר פעילות דיפלומטית ומודיעינית.

 

מאז סיים את תפקידו במוסד בינואר ב-2011 התבלט דגן בקריאותיו הנחרצות להנהגת המדינה להימנע מתקיפה באיראן והזהיר, בין היתר, כי "צריך לקחת בחשבון תסריט שמרבית הישראלים ייהרגו, אם איראן תשתמש בנשק גרעיני נגד ישראל".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מאיר דגן
צילום: יוסי זליגר, ShiloPro
דני יתום
צילום: גיל יוחנן
רפי איתן
צילום: AP
שלמה בוחבוט
צילום: ירון ברנר
מומלצים