שתף קטע נבחר
צילום: shutterstock

תופסים אמריקה: מנות דיינר למתחילים

זה התחיל בעגלת אוכל שרתומה לסוסה והפך לתופעה כלל-אמריקאית של מסעדות שבכולן מגישים את אותן המנות. מישל דור בודק עם רועי ירושלמי אילו מנות אוכלים בדיינר, מתי מוסיפים מייפל, לצד מה אוכלים פרנץ' טוסט ומה לעזאזל זה צ'יז דוג

כשאומרים "אוכל אמריקאי", אנחנו מיד חושבים על המבורגר, כנפי עוף, פנקייקים עם המון רוטב מייפל וגם נקניקיות בלחמניה. איפה תוכלו למצוא את כל המאכלים האלה יחד? בדיינר כמובן. תרבות הדיינר התחילה כשנוצר צורך באוכל מהיר וזמין, וכמובן משביע, ושמחירו יתאים לפועל הפשוט, שאוכל את ארוחת הצהריים שלו על הדרך, בין בניית גורד שחקים אחד למשנהו.

 

עוד בערוץ האוכל:

למי קראת חלש? אספרסו וקפוצי'נו למתחילים

הפנקייק של חיים כהן: מתכוני דיינר - אוכל

לכל כתבות קולינריה למתחילים

  

 

מאז הפך הדיינר האמריקני לסמל תרבות והוא מככב בסרטים, בתכניות בישול ואפילו בספרי בישול המציגים "אוכל של דיינרים". כמובן שגם האוכל עבר שינוי, אמנם השמות נשארו כשהיו, אבל גרסאות שונות ומגוונות של המבורגרים, כנפי עוף ומנות נוספות עבור שדרוג והפכו למנות דגל בדיינרים השונים.

 

מתכוני דיינר מומלצים מעמוד המתכונים של ynet אוכל :

מה אתם מזמינים בדיינר? (צילום: אבישי זיגמן) (צילום: אבישי זיגמן)
מה אתם מזמינים בדיינר?(צילום: אבישי זיגמן)

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אבישי זיגמן
אל תשכחו את סירופ המייפל על הפנקייקס
צילום: אבישי זיגמן
צילום: אבישי זיגמן
ביס אחד גדול - קלאב סנדוויץ'
צילום: אבישי זיגמן
צילום: אבישי זיגמן
באפלו ווינגס
צילום: אבישי זיגמן
מומלצים