שתף קטע נבחר

קהיר: כתבת צרפתייה הותקפה בשידור חי

סוניה דרידי, כתבת "פרנס 24", הותקפה בידי קבוצת גברים שעטה עליה למול המצלמה בעת שדיווחה מכיכר תחריר. "מיששו אותי ותפסו אותי בכל מקום. חמקתי מהגרוע מכול כי יש לי חגורה טובה"

תקיפה מינית נוספת לעיני המצלמה בכיכר תחריר. כתבת של ערוץ הטלוויזיה הצרפתי "פרנס 24", סוניה דרידי, הותקפה ביום שישי בידי קבוצת גברים בעת שדיווחה מהכיכר שהפכה לסמל המהפכה במצרים. תחילת ההתקהלות סביבה תועדה במצלמה. לדבריה, הגברים, ברובם צעירים, מיששו אותה ופתחו את חולצתה. האירוע נמשך מספר דקות, עד שעמיתה הצליח לחלץ אותה מההמון.

 

בחירות בארה"ב 2012 - לכל הכתבות של CNN ו-ynet

 

תקיפות מיניות בכיכר שהפכה לסמל החופש:

מפגינות נגד תקיפות מיניות הותקפו מינית

"עיתונאים ללא גבולות": לא לשלוח לשם נשים

לארה לוגן: "חשבתי שאמות"

 

"מיששו אותי ותפסו אותי בכל מקום", סיפרה דרידי לסוכנות הידיעות הצרפתית, "אחר כך, כשמישהו כפתר את החולצה שלי, הבנתי שהיא הייתה פתוחה, אבל לא קרעו אותה". היא אמרה כי "חמקתי מהגרוע מכול כי יש לי חגורה טובה" והוסיפה כי העיתונאי שאיתו עבדה עזר לה. בסופו של דבר, היא מצאה מקלט במסעדה סמוכה.

 

תחילת התקיפה, בשידור חי

 

מערוץ "פראנס 24" נמסר: "בזמן שהיא דיווחה בשידור חי מהבירה המצרית, היא הותקפה באלימות ובפראות על ידי הקהל". בהודעה נכתב כי עמיתה של דרידי, אשרף חליל, המועסק ככתב בשפה האנגלית, חילץ אותה, בסיוע עוברי אורח. הערוץ הוסיף כי העיתונאים "המומים" ובכוונתם להגיש תלונה. הוא עושה מאמצים להטיס את דרידי בחזרה לצרפת בהקדם האפשרי.

 

אף שסיפוריהן של עיתונאיות שהותקפו, כמו כתבת CBS לארה לוגן, הם שבולטים בדרך כלל בכותרות, תקיפה מינית אינה נחלתן של נשות תקשורת בלבד, והיא סוגיה שזוכה לאחרונה לתשומת לב במצרים עצמה. נשים במצרים לקחו חלק פעיל במהפכה שהביאה להדחתו של חוסני מובארק, יצאו להפגין ברחובות ואף ישנו באוהלים בכיכר תחריר. בתקופה האחרונה נשמעים יותר ויותר קולותיהם של נשים שמדווחות על תקיפות ומוחות נגדן.

 

נער תוקף מינית אישה בקהיר. 83% מהמצריות דיווחו על הטרדה מינית, לפחות פעם אחת בחייהן (צילום: AP) (צילום: AP)
נער תוקף מינית אישה בקהיר. 83% מהמצריות דיווחו על הטרדה מינית, לפחות פעם אחת בחייהן(צילום: AP)

גברים מטרידים צעירות בקהיר. בקרוב: מצלמות מעקב ובושה (צילום: AP) (צילום: AP)
גברים מטרידים צעירות בקהיר. בקרוב: מצלמות מעקב ובושה(צילום: AP)

לוגן, ברגע לפני שהותקפה. ארגון "עיתונאים ללא גבולות" קרא להפסיק לשלוח עיתונאיות למדינה (צילום: cbs) (צילום: cbs)
לוגן, ברגע לפני שהותקפה. ארגון "עיתונאים ללא גבולות" קרא להפסיק לשלוח עיתונאיות למדינה(צילום: cbs)

 

תושבים מדווחים על תקיפות בכיכר ואפילו על מקרי אונס, שאינם מטופלים על ידי הרשויות. ביוני הותקפה קבוצת מפגינות שהגיעו לכיכר כדי למחות על ההטרדה המינית של נשים. בשבוע שעבר הודיע משרד הפנים כי בכוונתו להציב מצלמות מעקב ברחובות קהיר ובכיכרות כדי לאתר תקיפות. נציג המשרד הסביר כי הצילום נועד להציג את תצלומיהם בפומבי, בטלוויזיה ובאינטרנט, וכך לאתרם.

 

על פי סקר שערכה "מועצת הנשים הלאומית" ב-2008 ושפורסם באתר העיתון "אל-אהראם", 83% מהנשים המצריות ו-98% מהנשים הזרות במדינה היו קורבן להטרדה מינית, לפחות פעם אחת.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
דרידי, רגע לפני. "הבנתי שפתחו לי את החולצה, אבל לא קרעו אותה"
לוגן. תקיפתה העלתה לכותרות את הנושא
צילום: gettyimages imagebank
מומלצים