שתף קטע נבחר

56% מהאמהות לא מממשות את הקריירה

מסקר שנערך עבור תכנית המנהיגות "נעמת הצעירה" עולה כי 52% מהאמהות מבצעות את רוב עבודות הבית. רק 2% מהנשים ענו כי המטפל העיקרי בילדים הוא הבעל

56% מהנשים מרגישות כי הן אינן מממשות את שאיפותיהן בתחום המקצועי, או שחיי המשפחה שלהן מתנהלים בשונה מהציפיות שלהן - כך עולה מסקר שנערך על ידי מכון שריד – שירותי מחקר והדרכה עבור תכנית המנהיגות "נעמת הצעירה" ואשר כלל מדגם של 500 נשים בקרב האוכלוסיה הכללית, להן לפחות ילד אחד.

 

 

שוויון? לא בישראל. מהסקר עולה כי 54% מהנשים שינו את היקף העסקתן לפני הלידה או עם תום חופשת הלידה - זאת לעומת 12% מהגברים ששינו את היקף העסקתם עם לידת הילדים.

 

18% מהנשים צמצמו את היקף המשרה, בעקבות הלידה, 11% הפסיקו לעבוד באופן זמני, 7% הפסיקו לעבוד באופן קבוע, 7% נוספים החליפו מקום עבודה לכזה שיהיה מותאם יותר להורות, ו-6% בחרו עוד טרם הלידה מקום עבודה שמותאם להורות. 

 

עו"ד אורלי ביטי, חברת הנהלת נעמת ומייסדת תוכנית המנהיגות "נעמת הצעירה" מסבירה כי "אף על פי שנשים רבות יצאו לעבודה מחוץ לבית, בפועל אנחנו רחוקים משוויון. הנשים עודן המטפלות העיקריות הן בבית והן בילדים, והן חשות כי הן נאלצות להתפשר הן באופן בו מתנהלת משפחתן והן על שאיפותיהן המקצועיות".

 

קורלציה בין השכלה לעבודות הבית

52% מהנשים בסקר העידו, כי הן מבצעות את רוב עבודות הבית, בעוד ש-44% העידו, כי עבודות הבית מתחלקות שווה בשווה בין בני הזוג.

 

הגורם המשפיע ביותר על חלוקת נטל שוויונית בעבודות הבית הוא רמת ההשכלה. בסקר נמצא, כי חלוקת הנטל בין נשים לבני זוגן שוויונית יותר בקרב נשים אקדמאיות, ככל הנראה בגלל המודעות הרבה יותר לנושא השוויון בין המינים, או בגלל צורך המציאות – לשני בני הזוג יש קריירה.

 

בשאלה בנוגע לחלוקת הנטל בטיפול בילדים, ענו 54% מהנשים בסקר, כי הן המטפלות העיקריות בילדים, ואילו 41% מהנשים ענו כי שני בני הזוג מתחלקים שווה בשווה בטיפול בילדים.

 

רק 2% מהנשים ענו, כי הגבר הוא המטפל העיקרי בילדים. הגורם המשפיע ביותר על שוויון בטיפול בילדים הוא רמת ההכנסה. ככל שרמת ההכנסה של משק הבית הייתה גבוהה יותר, כך התברר שישנו שוויון רב יותר בין בני הזוג בטיפול בילדים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים