שתף קטע נבחר

צילום: עופר עמרם, אוהד צויגנברג, חיים צח, עידו ארז

תקציב בחירות 2013: 246,781,000 שקל

מחיר הדמוקרטיה: ועדת הבחירות המרכזית התכנסה לראשונה ואישרה את התקציב שגבוה בכמעט 40 מיליון שקל מזה של הבחירות הקודמות. מחלוקת כספית בין הוועדה לכנסת

מגישים את החשבון: מליאת ועדת הבחירות המרכזית התכנסה בצהריים (יום א') לראשונה ואישרה את תקציב הבחירות הרשמי. הבחירות הקרובות יעלו 246,781,000 שקל - זינוק של כמעט 40 מיליון שקל מהבחירות הקודמות.

 

 

בחירות בכותרות - כתבות נוספות

 

גורמים בסביבת הוועדה הסבירו כי הגידול בתקציב נובע, בין היתר, עקב הגידול הטבעי של האוכלוסייה ועלייה בהוצאות. הזינוק בהוצאות עומד במוקד של מחלוקת שפרצה בין הוועדה לבין הכנסת, שדורשת מהוועדה תשלום עבור שירותים מיוחדים שניתנים לה. גורמים בוועדה התרעמו על המצב ואמרו כי "הכנסת מנסה לשנות מנהגים שהיו נהוגים לאורך שנים בעבודת הוועדה".

 

דמוקרטיה - עסק יקר (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
דמוקרטיה - עסק יקר(צילום: גיל יוחנן)

 

החיכוך בין הוועדה ובין הכנסת נעוץ בעובדה כי עד היום, כפי הנראה, עובדי הכנסת היו מספקים לוועדה שירותים, ובמהלך תקופת הבחירות הם היו כפופים לפעילותה של הוועדה. הפעם החליטו בכנסת שהנוהל ישתנה והעובדים יספקו לוועדה שירותים בתשלום. כלומר, הכנסת תגבה "תשלום" מהוועדה עבור שירותים כאלו ואחרים.

 

יו"ר הוועדה ביקש לחסוך. מישהו יקשיב?

בכנסת הסבירו כי "לוועדת הבחירות ניתנים שירותים שונים כמו בכל מערכת בחירות. ההידברות בין ועדת הבחירות לכנסת נעשית באופן מקצועי, ענייני ושוטף, אך גם תוך כדי שמירה על כללי מנהל תקין והפקת לקחים מביקורות שנערכו בעבר על ידי מבקר המדינה".

 

עלות השירותים שאושרה על ידי ועדת הבחירות וישולמו לכנסת עצמה תעמוד על כ-5 מיליון שקל, במקום 1.4 מיליון שקל שקיבלה הכנסת בבחירות הקודמות. בין היתר, כך טוען מקור שמעורה בפרטים, הכנסת דורשת תשלום אפילו על שימוש בשרתי המחשוב שלה.

 

כמו כן, כ-58 מיליון שקל מעלות תקציב ועדת הבחירות המרכזית יעמוד על תשלומי שכר לפעילים, כגון מזכירי ועדות, נהגים, עובדי קבלה, סופרי קולות ועוד. התקציב הכללי הוצמד למדד המחירים לצרכן שעלה גם הוא בשלוש השנים האחרונות מאז בחירות 2009.

 

יו"ר ועדת הבחירות המרכזית, שופט העליון אליקים רובינשטיין, פנה לחברי נשיאות ועדת הבחירות והדגיש כי הוא מצפה מהם לחסוך בהוצאות ולא להגיע לתקרת התקציב שעומדת, כאמור, על יותר מ-246 מיליון שקל.

 

השופט רובינשטיין ביקש מכל הגורמים לחסוך כפי האפשר בתקציב ולהשאיר "עודף" משמעותי בקופה לאחר הבחירות. עם חברי נשיאות הוועדה נמנים בין השאר ח"כ יואל חסון (קדימה), ח"כ אופיר אקוניס (ליכוד), ח"כ דודו רותם (ישראל ביתנו) ויהודה אבידן נציג תנועת ש"ס.

 

עד סוף השבוע אמורה וועדת הכספים של הכנסת לאשר באופן סופי את התקציב שאישרה הוועדה. בוועדת הבחירות מעריכים כי השנה ייפרסו ברחבי הארץ 12 אלף קלפיות, כ-1,500 קלפיות יותר מאשר בבחירות הקודמות, שישמשו 5.65 מיליון בעלי זכות בחירה.

 

מוועדת הבחירות המרכזית נמסר בתגובה כי "תקציב הוועדה כולל, בין היתר, סעיף תקציבי בגין השירותים הניתנים לוועדה על ידי הכנסת שגדל משמעותית ביחס לבחירות הקודמות בשל התנאים החדשים שנקבעו על ידי הכנסת. אולם מנגד חלה הפחתה בעלויות העסקת העובדים בסעיף תקציבי אחר. מכל מקום, הכנסת כמובן טרם הגישה לוועדה דרישת תשלום כלשהי והתשלום יבוצע על פי ההוצאה בפועל".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ועדת הבחירות, היום
צילום: גיל יוחנן
מומלצים