שתף קטע נבחר

אנטיביוטיקה ותוסף סידן: 14 סיבות מפתיעות להתקף לב

גם חיים בעיר צפופה ורועשת, דיכאון וגם דלקות חניכיים הם גורמי סיכון בלתי צפויים ללקות בהתקף לב. איזה גורמים נוספים עלולים להעמיד אתכם בסכנה בריאותית ומה תוכלו לעשות כדי לשמור על הבריאות שלכם?

על מה אתם חושבים כשאתם חושבים על גורמי סיכון להתקף לב? רוב האנשים חושבים באופן מיידי על דיאטה קבועה או אוכל לא בריא וחיים נטולי פעילות גופנית שאחראיים לכך. אבל זו לא התשובה. מחקרים מראים שיש סיבות נוספות שעלולות לגרום לנו ללקות בהתקף לב (מעבר לסיכון הגנטי של המחלה).

 

עוד על הסיכונים במחלות לב

 

1. השכונה בה אתם גרים

מחקר מ-2001 שפורסם בניו אינגלנד ג'ורנל אוף מדיסין מצא כי אנשים שמתגוררים בשכונות ישנות יחסית נמצאים בסיכון של פי 3 ללקות בהתקף לב מאשר אנשים בעלי אותה הכנסה והשכלה, אבל שגרים בשכונות טובות יותר.

 

החוקרים בדקו אירועי התקף לב בתקופה של 9 שנים בקרב אנשים בני 45 עד 64. החוקרים אומרים כי לעתים אין אפשרות לעבור למקום מגורים אחר בגלל אילוצים שונים אבל כדאי לנסות ולשהות במקומות בהם איכות האוויר טובה יותר.

   

2. נטילת אנטיביוטיקה

מחקר שפורסם השנה קישר נטילת אנטיביוטיקה נפוצה בשם אזניל לבין סיכון גבוה יותר ללקות בהתקף לב, בעיקר בקרב אנשים עם בעיות לב. לדברי החוקרים, בכל מקרה תמיד כדאי לדון עם הרופא המטפל על טיפול משלים בזמן לקיחת האנטיביוטיקה, במיוחד אם אתם סובלים מבעיות לב.

 

להתייעץ עם הרופא בכל מקרה  (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
להתייעץ עם הרופא בכל מקרה (צילום: shutterstock)

 

3. נטילת תוספי סידן

מחקר מהשנה האחרונה שנערך על 23 אלף איש מצא כי אלה שנטלו תוספי סידן היו בסיכון גבוה יותר ללקות בהתקף לב מאשר אלה שלא נטלו את התוספים. בכל מקרה, לדברי החוקרים מומלץ להתייעץ עם הרופאים, כי יש מקרים בהם נטילת סידן יכולה דווקא להגן על הלב."יש מטופלים שאני ממליץ להם לשלב את הסידן לתוך הדיאטה היומית שלהם ולצאת החוצה כדי לקבל ויטמין די".

 

לפעמים חלב לא בריא (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
לפעמים חלב לא בריא(צילום: shutterstock)

 

4. דלקת

מחקרים מראים ששפעת או דלקת בדרכי הנשימה עלולה לגרום לסיכון של פי 5 ללקות בהתקף לב במהלך 3 ימים מתחילת המחלה, מאשר בתקופה אחרת. הסיבה לכך היא שהשפעת או הדלקת עלולים לגרום לתגובה דלקתית שתגרום להתקף לב או אפילו לשבץ. כך שלמרות שבחורף רבים חולים בשפעת, רצוי להיות זהירים.

 

לא לזלזל בשפעת (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
לא לזלזל בשפעת(צילום: shutterstock)

 

5. פסוריאזיס

לדברי חוקרים, חולי פסוריאזיס במצב קשה שנדרשים לטיפול רפואי קבוע, מועדים לסבול מעודף משקל, לחץ דם גבוה ולפעתים רבות גם מעשנים. כל הפקטורים הללו לא מסייעים להם לשמור על בריאות טובה. אולם החוקרים טוענים שהשילוב של עודף משקל, עישון ולחץ דם גבוה שעלול להוביל להתקף לב בקרב כלל האוכלוסייה, בחולי פסוריאזיס, המחלה היא זו שמהווה את גורם הסיכון הגבוה ביותר.

 

לדברי החוקרים, הפסוריאזיס היא מחלה אוטואימונית שעלולה לגרום לתגובה דלקתית שעלולה לגרום להתקף לב. ככלל לדברי החוקרים, מחלות אוטואימוניות מהוות גורם סיכון להתקף לב. כך למשל בקרב חולי זאבת, התקף לב הוא גורם המוות הראשון.

 

להקפיד על טיפול מתאים (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
להקפיד על טיפול מתאים(צילום: shutterstock)

 

5. בעיות במערכת היחסים

מערכת יחסים לא בריאה עלולה לפגוע בלב שלכם, באופן מעשי לגמרי. מחקר אפידמיולוגי שנערך באנגליה מצא כי בעיות ביחסים עם בן הזוג מעלות את הסיכון ללקות בהתקף לב ב-34%.

 

הזוגיות משפיעה על הלב (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
הזוגיות משפיעה על הלב(צילום: shutterstock)

 

6. רמה נמוכה של כולסטרול "טוב" ( HDL)

 מחקר אמריקני של 7000 איש בדק את היחסים בין כולסטרול "טוב" ואירועי לב בקרב הנבדקים. על פי הממצאים עולה כי רמה נמוכה של כולסטרול "טוב" היווה את הגורם השלישי לאירועי לב שונים, אחרי מחלות לב וגיל.

 

אחד החוקרים אמר כי אם אדם צעיר לוקה בהתקף לב, פעמים רבים זה בגלל רמה נמוכה של הכולסטרול ה"טוב". לדבריו שתי השיטות הבטוןחות להעלות את רמתו הן פעילות גופנית קבועה ושמירה על משקל תקין.

  

7. בעיות בכליות

 מחקר שנערך באוניברסיטת רוטרדם בהולנד גילה כי אנשים הסובלים מבעיות בכליות, גם אם הם לא סובלים ממחלת כליות, עלולים להיות בסיכון גבוה ללקות בהתקף לב.

 

מחקר נוסף שבדק 10000 גברים עם בעיות כרוניות בכלית, מצא ממצאים דומים כי למי שסבל מהכליות היה בסיכון רב יותר ללקות בהתקף לב לעומת מי שלא סבל.

 

8. חיים בעיר

חשיפה קבועה לתנועת רכבים עלולה להכפיל את הסיכויים שלכם ללקות בהתקף לב, כך על פי מחקר גרמני שבדק אנשים שגרו בעיר מול אנשים שחיים במקומות שקטים ורגועים יותר.

 

מחקר נוסף שבדק מקרי מוות מסיבות לבביות, מצא כי מקרי המוות בקרב אנשים שגרו בעיר קרוב לכביש ראשי היו פי שניים ממי שגר במקום שקט יותר.

 

נסו לגור באיזורים שקטים ולא צפופים (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
נסו לגור באיזורים שקטים ולא צפופים(צילום: shutterstock)

 

9. הפסקת נטילת תרופות

 מחקרים רבים הראו כי  חולי לב שהפסיקו טיפול באספירין או בתרופות בעלי פעולה דומה - אנטי דלקתיות היו בסיכון גבוה ללקות בהתקף לב בשבוע הראשון לאחר פסקת נטילת התרופה. לדברי החוקרים, חולי לב שרוצים להפסיק לקחת תרופות, צריכים לעשות את זה בליווי רפואי.

 

10. דיכאון

הקשר בין דיכאון לסיכון ללקות בהתקף לב הוא ידוע, אבל לדברי החוקרים אנשים שעברו התקף לב והם בדיכאון נמצאים בסיכון גבוה ללקות בו שוב, על פני אנשים שלא חווים דיכאון. מחקר אמריקני משנת 2009 מצא כי נשים שהיו בדיכאון היו בסיכון של פי 2 ללקות במחלת לב מאשר נשים שלא חוו דיכאון.

 

11. הבוס שלכם

מחקר בריטי משנת 2005 הראה כי אנשים שלא אהבו את הבוס שלהם  או הרגישו בעבודה כי הם לא שותפים לקבלת ההחלטות היו בסיכון גבוה ללקות בהתקף לב, על פני אנשים שהיו מרוצים ממקום העבודה שלהם. מחקרים נוספים שנהנערכו בתחום מצאו כי לחץ בעבודה גרם לעלייה של 23% בסיכון ללקות בהתקף לב.

 

12. עששת ודלקת חניכיים

מחקרים שונים מצביעים על כל כי לאנשים עם מחלות חניכיים יש 25% סיכוי ללקות בהתקף לב מאשר לאנשים עם שיניים בריאות. לדברי החוקרים, הקשר בין השניים הוא באמצעות בקטריה שנמצאת בחלל הפה כשיש דלקת בחניכיים או עששת. הבקטריה עלולה לגרום לתגובה דלקתית שעלטלה לגרום להתקף לב. לדברי חוקרים, "בכל מקרה שיש לך דלקת במקום כלשהו בגוף, היא עלולה לפרוץ למקומות אחרים".

 

כדאי להקפיד על בריאות השיניים (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
כדאי להקפיד על בריאות השיניים(צילום: shutterstock)

 

13. סוכרת

בעוד שרוב האנשים הסובלים מסוכרת חוששים מאובדן ראייה בגלל סיבוכי המחלה, מתברר שאחת הסכנות הגדולות דווקא של חולי הסוכרת היא מחלת לב. אנשים החולים בסוכרת נמצאים בסיכון של פי 2 - 4 למות ממחלת לב מאנשים אנשים שלא סובלים מסוכרת. אבל החדשות הטובות הן שהקפדה על תזונה נכונה יכולה לעזור להוריד את הסיכון ללקות בהתקף לב ובשבץ בגלל סיבוכי המחלה.

 

14. טיפולים בסרטן הערמונית

ההורמונים שניתנים למטופלים מסרטן הערמונית עלולים להעלות את הסיכון ללקות בהתקף לב קטלני באופן פתאומי. על פי מחקר שפורסם כבר בשנת 2006 באוניברסיטת הרווארד, לא נמצא קשר ישיר בין השניים, אבל בכל זאת מומלץ לקחת את זה בחשבון כשמתחילים בטיפולים.

 

 




 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
התקף לב. הסיבות הכי בלתי צפויות
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים