שתף קטע נבחר

צפו: המיני מי של של האייפד

הצצה ראשונה לטאבלט הזעיר (טאבלול?) של אפל. אז כן, הוא דקיק, קליל, עשוי אלומניום ומשדר יוקרתיות כמו שרק אפל יכולה להציע. אבל המסך פחות טוב מהמתחרות והתמחור גובל בשערורייה

הכניסה של אפל לשוק הטאבלטים הזעירים הייתה רק עניין של זמן. אפל לא יכולה לזנוח שוק חדש עם מכירות אגרסיביות, ולא להציע ללקוחותיה אלטרנטיבה ברמה הגבוהה ביותר גם בפלח הזה. להבדיל מהנקסוס 7 של גוגל והקינדל של אמזון, אפל הוסיפה 0.9 אינץ' לאייפד מיני החדש, והיא בהחלט ידעה מה היא עושה.

 

עוד ב-GSM-Isarael:

 

האייפד מיני הוא עוד פיסה נפלאה של עיצוב מבית היוצר של אפל. הנקסוס 7 של גוגל מתהדר בחומרה מצויינת וחדשנית, אבל הוא עשוי מפלסטיק.

 

 

הוא עדיין כבד יותר מהאייפד שעשוי אלומניום ומרגיש קצת פחות נעים למגע ממנו. יש כאלה שלא ממש אכפת להם איך הגאדג'ט שלהם נראה, כל עוד מתחת למכסה המנוע יושבת לה חומרה אימתנית, כמו גם יציאות USB ו-HDMI זה בסדר גמור. אותם אנשים יהיו בוודאי אדישים לגב המתכתי המלוטש של האייפד ולעיצוב עוצר הנשימה המשלב דקיקות וקלילות יוצאי דופן בשוק הטאבלטים הקטנים, שלא היה מבייש גם את אחיו הגדול, האייפד שכולנו כבר מכירים.

 

 (צילום: GSM Israel) (צילום: GSM Israel)
(צילום: GSM Israel)

 

למעשה, האייפד מיני מזכיר מאוד את האייפד המקורי גם במיקום הלחצנים הפיזיים. אפל שילבה בו את ה-Lightning, הקונקטור החדש שנמצא גם באייפון החמישי ובדור הרביעי של האייפד, שקע אוזניות 3.5 מ"מ בצד שמאל למעלה, כפתור הפעלה גם הוא בחלקו העליון של המכשיר, כאשר בצד ימין ממוקמים לחצני הווליום ומתג למעבר למצב רטט. אם אתם מחפשים יציאות או כניסות נוספות, לא תמצאו אותן במכשיר החדש.

 

נקסט לנקסוס 7 (צילום: GSM Israel) (צילום: GSM Israel)
נקסט לנקסוס 7(צילום: GSM Israel)

 

מסך ה-7.9 אינץ', ברזולוציה של 1024x768 משתלב באופן מושלם בגוף המתכתי היוקרתי, ומעניק אפשרות להחזיק את הטאבלט ביד אחת ללא קושי. אפשר להחליק אותו לכיס המעיל או לתיק והוא לא תופס יותר מדי מקום, ומצד שני, עדיין להנות מכל הכוח של האייפד בקצות האצבעות.

 

למרות זאת, האייפד מיני פחות נוח מהנקסוס 7 בעיקר בגלל שהוא מעט רחב יותר וגם בגלל שהוא דקיק ומתכתי, מה שמקשה על החזקה ממושכת של המכשיר לעומת הנקסוס שהוא צר יותר, פלסטיקי ומעוגל, מה שמרגיש אמנם זול יותר ופחות יוקרתי, אבל ללא ספק נוח יותר להחזקה.

 

האייפד מיני מפסיד לנקסוס 7 ולקינדל HD גם באיכות המסך, לפחות על הנייר עם 162 פיקסלים לאינץ' (ppi), לעומת 216ppi של הנקסוס 7. מי שהתרגל למסך ה-Retina הנפלא של אפל, ימצא את מסך האייפד מיני מעט מטושטש. אמנם לא ברמה כזו שמציקה לעיניים או מפריעה לחוויה הכללית, אבל עדיין הוא נראה קצת פחות איכותי מהנקסוס וממה שהתרגלנו לקבל מאפל.

 

 (צילום: GSM Israel) (צילום: GSM Israel)
(צילום: GSM Israel)

 

אפל משלבת באייפד הקטן את מעבד A5 כפול הליבה במהירות 1GHz שקיבלנו כבר באייפד 2, ובנוסף זיכרון 512MB RAM בלבד ומעבד גרפי PowerVR SGX543MP2. על הנייר זה מעט מדי, במיוחד כשמסתכלים על המתחרות, אבל לא הצלחנו להבחין באיטיות או בלאגים מסויימים גם כאשר הפעלנו אפליקציות כבדות במקביל או השתעשענו בכמה משחקים כבדים יחסים. נפח האיחסון הוא 16-64GB בהתאם לדגם, ובחבילה תקבלו גם מצלמת 5 מגה פיקסל עם פוקוס אוטומטי, תמיכה בוידאו באיכות 1080p ומצלמה קדמית 1.2 מגה פיקסל עם צילום 720p וזיהוי פנים.

 

מערכת ההפעלה המריצה את האייפד מיני היא iOS 6 וגם כאן מככבת Siri, העוזרת האישית המסורה. אין טעם להיכנס לויכוחים עקרים אם המערכת של אפל טובה יותר או אטרקטיבית פחות. בשורה התחתונה, מה שמוצג על המסך נראה בדיוק כמו גירסה מוקטנת של האייפד המקורי, בלי שינויים כלשהם לדגם המוקטן.

 

קצת נסחפנו לא? 

השבחים לאפל על המוצר החדש והנפלא מסתיימים כשמגיעים להמחיר. אם אתם משתייכים לאותם לקוחות שירכשו את מוצרי החברה בעיניים עצומות, והמחיר ממש לא משחק אצלכם תפקיד, אנחנו יכולים רק לקנא בכם. בתמחור הגבוה של האייפד מיני, הציבה אותו אפל כמכשיר פרימיום לכל דבר ובאופן אישי יש לנו בעיה עם זה. פלח ה-7 אינץ' בא להציע חלופה קטנה וזולה יותר לאייפדים הגדולים, אבל במקרה הנוכחי המתחרות בשוק הזה זוכות אצלנו לנקודות זכות רבות. קצת קשה להבין איך טאבלט זעיר שמציע חומרה של האייפד 2, מסך סטנדרטי למדי ואפילו מעט מאכזב ביחס למה שהתרגלנו מאפל, יוצא לשוק במחיר גבוה ביחס למתחרות. הרי ברור שאפל חסכה וקיצצה בכל דבר אפשרי בחומרה, אבל עדיין לא מצליחה להוות סוג של תחרות בתחום הזה.

 

מי שמביט מי מאחור (צילום: GSM Israel) (צילום: GSM Israel)
מי שמביט מי מאחור(צילום: GSM Israel)

 

מחירו של הדגם הבסיסי, המציע נפח איחסון 16GB בתצורת Wi-Fi בלבד, עומד על 329 דולר (לעומת 199 דולרים של הנקסוס 7). אם תרצו לרכוש אותו עם גלישה סלולרית, תיפרדו מ-459 דולר. גם גירסת ה-32GB לא מביאה בשורות משמחות ונמכרת תמורת 429 דולרים (לעומת 249 דולרים של הנקסוס 7), ונפח זהה עם גלישה סלולרית יעלה לכם לא פחות מ-599 דולרים (לעומת 299 דולרים של הנקסוס 7). אפל גם מציעה גירסת 64GB בתצורת W-Fi ב-529 דולרים (ו-659 דולרים לגירסת הגלישה הסלולרית), בעוד הנקסוס 7 לא מציע דגם זהה.

 

לא צריך לקרוא בין השורות כדי להבין שמחירי האייפד מיני, בעיקר בהשוואה למתחרה הגדולה, בהחלט מוגזמים. עד כמה שזה נשמע הזוי, במחיר של האייפד מיני בגירסת 32GB בתצורת Wi-Fi+3G, תוכלו לרכוש את הגירסה התואמת של הנקסוס 7, ובעודף גם את הסמארטפון החדש, הנקסוס 4 בגירסת 8GB. טאבלט זעיר וסמארטפון מתקדמים מבית היוצר של גוגל, במחיר של אייפד מיני אחד - אתם חייבים להודות שמשהו כאן מריח לא טוב. אפשר להבין את הרצון של אפל לתמחר את מוצריה כמותגי "על" ולהבדיל אותן משאר היצרניות, אבל באייפד מיני הם לקחו את עניין המחיר צעד אחד יותר מדי.

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: GSM Israel
אייפד מיני - בקטנה
צילום: GSM Israel
מומלצים