שתף קטע נבחר

ביקור חולים ננטש: "בלי משכורת לא נשרוד"

רופאים, אחיות וגם עובדי ניקיון שובתים לאחר שלא קיבלו את שכרם במלואו. "סגרנו, בכינו", מספרת אחות ילדים על המחלקה שננטשה. חברתה, אם ל-5 ילדים, מזכירה: "גם ראש הממשלה ושרים עובדים בשביל משכורת. אנחנו נלחמים על צדק מינימלי"

"אנחנו נלחמים בשיניים כדי לקבל את הדבר הכי בסיסי - שכר שמגיע לנו על עבודה שעשינו", הסבירה יו"ר ועד העובדים ב"ביקור חולים", שרוב מחלקותיו נותרו היום (ב') מיותמות נוכח עיצומי העובדים. אלה לא קיבלו את משכורותיהם האחרונות במלואן והכריזו על שביתה. "מדובר בבושה וחרפה למדינת ישראל. איפה שר הבריאות בנימין נתניהו שעסוק בקומבינות פוליטיות?", תהתה היו"ר, רוני עמרם.

 

דיווחי חדשות נוספים ב-ynet:

חשופים במדבר: סיור במתקני הכליאה למסתננים

משלוח עד הבית: נתפסה מעבדת סמים ניידת

 

מחלקת ילדים ריקה וחדר מיון קידמו את פני הבאים ב"ביקור חולים". יותר מ-600 רופאים, אחיות, אנשי צוות רפואי, מנהלה ועובדות ניקיון זכו לקבל רק 70 אחוז משכר חודש ספטמבר, כשכספי הפנסיה והקרנות כלל לא הופרשו עבורם כחוק. "זה לא משבר אלא גניבה. במשך שנים לקחו המנהלים את הפנסיות שלנו והעבירו אותן לצרכים אחרים", הם טוענים. "מאיפה נשיג כסף לקנות אוכל ותרופות?".

 

מחלקות ריקות. "ביקור חולים" (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
מחלקות ריקות. "ביקור חולים"(צילום: גיל יוחנן)

מרים נחמני, 30 שנה בבית החולים. "התקשרו מהבנק" ()
מרים נחמני, 30 שנה בבית החולים. "התקשרו מהבנק"

 (צילום: גיל יוחנן) (צילום: גיל יוחנן)
(צילום: גיל יוחנן)
  

לפני יותר משבוע עברו לעבוד ב"ביקור חולים" במתכונת שבת נוכח המשבר הפיננסי. אתמול הכריזו על שביתה מלאה, למעט טיפול במקרים דחופים ובחולים שכבר אושפזו במחלקות במקום. בית החולים כמעט נטוש: 20% תפוסה בלבד נרשמו בו לאחר שהעובדים סגרו את המיון וחולים פסקו להגיע למחלקות. ניתוחים לא מתבצעים במקום ואפילו יולדות לא מגיעות אליו.

 

העובדים הפגינו בחצר בית החולים כשהם נושאים שלטי "שביתה", והסבירו כי הם רוצים לעבוד אך אין להם במי לטפל. הם דורשים כי העמותה שמנהלת את בית החולים תשלם את משכורותיהם ושהמדינה וראש הממשלה ושר הבריאות בנימין נתניהו יתערב במשבר.

 

בבית הדין האזורי לעבודה בירושלים יתקיים היום דיון לבקשת הנהלת בית החולים, שדורשת להוציא צווי מניעה לעובדים. רוני עמרם, יו"ר ועד העובדים אמרה ל-ynet: "הדיון יכול היה להסתיים עוד לפני שהתחיל, אם המדינה הייתה מייצרת פתרון ביניים ומעבירה שני מליון שקלים לתשלום שכר העובדים".

 

עמרם הסבירה: "רבות מהעובדים הן נשים, חלקן חד הוריות שמתפרנסות בקושי מעבודה קשה. יש כאן מצוקות בלתי אפשריות - אח במחלקת לב שהוציא אתמול בפניי מהכיס שלו עשרות אגורות ואמר לי, 'זה הכסף שלי לאוכל, האשראי שלי נחסם, אין לי אפילו כסף לדלק כדי להגיע לעבודה'". לדבריה, המצב העגום גורר מאות משפחות למצוקה אמיתית. 

 

"מדינת ישראל השתגעה"

 סיגל מזרחי (42), נשואה ואם לשלושה, אחות אחראית במחלקת ילדים, סיפרה: "המחלקה סגורה מיום שיש האחרון. סגרנו ובכינו, כל הצוות. חולים פשוט הפסיקו להגיע מאז שנסגר חדר המיון". לדברי מזרחי, מדובר בתחושה קשה מאוד. "אין משכורת, אנחנו נדרשים לעזרת המשפחה המורחבת אחרת לא נשרוד. אפילו בשביל דברים מינימליים כמו תשלום חשבון חשמל או תשלום לדלק כדי להגיע לעבודה. הבן החייל שלי חוזר הביתה מחופשה בצבא ואין לי כסף לתת לו. זה טירוף מוחלט". עוד הסבירה: "אנחנו אחיות אקדמאיות שרוצות לעשות את העבודה שלהן בסך הכול, אבל לא יכולות לעשות אותה. וזו לא הפעם הראשונה - לפני שנתיים קיצצו לנו בשכר, ולפני כמה שנים הלינו אותו. אנחנו נלחמים על המשכורות שלנו, אנחנו לא מבקשים מותרות או תוספות שכר. מדינת ישראל השתגעה. אנשים סובלים כאן והממשלה שותקת".

 

ד"ר אפי הלפרין, יו"ר ועד הרופאים ב"ביקור חולים" ומנהל היחידה למחלות זיהומיות, הוסיף: "אנחנו מגיעים לעבודה כרגיל אבל נאלצים להסתובב בחוסר מעש. זו תחושה נוראית". כרופא מומחה שהתמחה בישראל ובארה"ב, יכול היה לעבוד בכל מקום, לדבריו, "אבל בחרתי להישאר כאן כדי לרפא חולים, כי אני מאמין במדינה הזאת ובשליחות הרפואית שלי. כשאני לא מרפא חולים יש תחושת בזבוז אדירה".

 

לדבריו, "בזמן שבית חולים ריק יש בתי חולים שלא מסוגלים לקלוט יותר, אנשים שוכבים במסדרונות. הזקנים במסדרון צועקים 'די' ואנחנו זועקים - תנו לנו לעבוד, תאפשרו לנו להקל את מצוקת האשפוז ברחבי הארץ". הלפרין הדגיש: "הביזיון הוא שהעמותה שמנהלת את בית החולים מנכה כספים מהפנסיה שלנו ומשתמשת בהם לצרכים אחרים, זו עבירה פלילית. מפקירים אותנו ללא ביטוח מקצועי. מפקירים עובדים, רופאים ומתמחים ללא משכורת, אנשים שעושים לילות כימים, עובדים סביב השעון ולא מקבלים דבר. אנשים צעירים עם משפחות וילדים. ממשלת ישראל מתנהלת בצורה שערורייתית".  

 

עובדת קבלן שמנקה את מחלקת הילדים השוממת, לא יודעת אם תקבל את משכורתה הבאה. "יש לי שישה ילדים כך שאני לא יודעת מה אעשה, זו בעיה רצינית אבל ממשיכים לעבוד כי אין ברירה", סיפרה. מרים נחמני (60) שעובדת ככוח עזר במחלקת נשים ויולדות ומשתכרת פחות מ-6,000 שקל למרות 30 שנות הוותק שלה, סיפרה: "בכל מצב, חגים או יום כיפור, אנחנו עוזבים משפחות ובאים לעבודה. עכשיו אין משכורת. הבנק כבר התקשר, הפקידה שאלה 'גברת נחמני, מה קורה?'". מרים, אם לחמישה, הוסיפה בייאוש: "לא ברור איך נשרוד ככה. אני לא רוצה לחתום אבטלה, אנחנו נלחמים על צדק מינימלי במדינה שאמורה להיות מתוקנת. גם ראש הממשלה והשרים עובדים בשביל משכורת".  

 

הנהלת בית החולים הודיעה כי "לאור ההתפתחויות האחרונות, ימונה נמרוד צח כממלא מקום מנכ"ל 'ביקור חולים' לתקופה קצובה, על מנת שיוביל את בית החולים בתקופה זו עד למציאת פתרון למשבר בכפוף להנחיות משרד הבריאות". עוד מסרו: "הנהלה ערה למצוקת העובדים וכואבת את כאבם המוצדק, ותמשיך לעשות ככל יכולתה על מנת לדאוג לפתרון מהיר למשבר".

 

בהכנת הידעה השתתפה כרמית ראובן
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מפגינים בבית החולים
צילום: גיל יוחנן
שביתה
צילום: גיל יוחנן
מומלצים