בית המשפט העליון הטיח היום (ג') ביקורת חריפה כלפי חוקרת משטרה בכירה ש"שידכה" בין קורבן אונס שסירבה להתלונן לבין אחותה - עורכת דין במקצועה. הדברים נאמרו במהלך החלטת בית המשפט לדחות את ערעורו של רוני גלילי, בעל מועדוני סאדו-מאזו וחילופי זוגות, שהורשע לפני כשלוש שנים באונס, ביצוע מעשים מגונים וביצוע מעשה סדום בשתי נשים ונשלח ל-11 שנות מאסר.
בחירות 2013
- כל הדיווחים ב-ynet
גלילי טען בערעורו כי בחקירתו נפלו פגמים שונים ובין היתר הצביע על כך שעורכת הדין של אחת המתלוננות היא אחות של רב-פקד רונה פינגלאי - אחת החוקרות בתיק. גלילי טען כי החוקרת הייתה זו שהפנתה את המתלוננת דרך צד שלישי לאחותה כדי שתשתכנע להתלונן. בסופו של דבר, אחותה של החוקרת אכן ייצגה את המתלוננת.
השופטים יצחק עמית, אליקים רובינשטיין וניל הנדל ביקרו כאמור נחרצות את קצינת המשטרה שהייתה אמונה על החקירה בתחילתה. השופט עמית ציין כי "יש טעם לפגם" בכך שרב-פקד פינגלאי הפנתה את הנאנסת לאחותה.
השופט עמית הדגיש כי כוונותיה של החוקרת היו ככל הנראה טובות וכי במהלך לא היו כוונות רווח נוכח העובדה שאחותה שכירה, אולם ציין כי "היה על רב-פקד פינגלאי, כמי שעסקה בחקירת המקרה וכמי שאמורה לפעול ללא פניות וללא משוא פנים, להימנע מלערב את אחותה בעניין".
"החוקרת פעלה כראוי לאחר מכן"
השופט רובינשטיין הצטרף לביקורת וציין כי לא היה
רובינשטיין ציין עוד כי ניגוד העניינים במקרים כאלה ברור, במראית עין ובמהות, וכי לשם אמון הציבור והנאשמים, ראוי שחוקר תיק "לא ייראה חלילה כגורם 'לא אובייקטיבי'". רובינשטיין ציין כי החוקרת פעלה כראוי בשלב מתקדם בחקירה, כשהודיעה על התנתקותה מהתיק. למרות הביקורת, השופטים ציינו כי לא מצאו שמעורבות אחותה של החוקרת הסבה נזק לחקירה כפי שטען גלילי באמצעות עו"ד ליאור אפשטיין.
מדוברות מחוז תל-אביב במשטרה נמסר בתגובה כי "לאחר שנעיין בפרוטוקול ונלמד את הפסיקה נוכל להגיב".


