שתף קטע נבחר
הכי מטוקבקות

    פטל וארטישוק: המאכלים שיורידו הכולסטרול הרע

    דיאטה עתירת סיבים יכולה לא רק לעזור לעיכול, לבריאות הלב ולירידה במשקל, היא יכולה גם לסייע להוריד את רמות הכולסטרול הרע בדם. מה כדאי לכם לאכול כדי לקבל את כמות הסיבים הגדולה ביותר?

    ירידה במשקל והורדת רמות הכולסטרול הרע. אלה הרווחים שתוכלו לקבל אם תקפידו על דיאטה עתירת סיבים. מתברר שהסיבים מועילים מאוד לבריאות הלב, לעיכול, לירידה קלה במשקל ועל פי מחקרים, גם לירידה בברמות הכולסטרול הרע בדם.

     

    עוד כתבות על כולסטרול ב-ynet

     

    המזונות שכדאי לכם לאכול

    המזונות עתירי הסיבים, שאכילתם תתרום באופן ישיר להורדת רמות הכולסטרול הרע בדם, הם מקבוצות מזון שונות. בכל מקרה כדאי לשלב בין הסוגים השונים לקבלת גם רכיבים תזונתיים נוספים וגם תפריט מאוזן.

     

    1. פירות

    פירות הם מקור מעולה לסיבים. תפוח גדול, בננה או אפילו תפוז שלם. גם כוס אחת של תות שדה מכילה את אותה כמות סיבים - 3 גרם של סיבים. אגב, קליפת הפוח מלאה בסיבים, כך שמומלץ מאוד לא לקלף אותה. הפרי העשיר ביותר בסיבים תזונתיים, הוא הפטל שמכיל 8 גרם סיבים בכוס של פרי.

     

    גם פירות אקזוטיים יכול להיות מקור לא אכזב לסיבים, הם מקור מעולה לסיבים. כך למשל, במנגו יש 5 גרם סיבים בכוס אחת, באפרסמון יש 6 גרם ובגואיבה, 9 גרם סיבים בכוס פרי.

     

     

    הפרי בעל תכולת הסיבים הגבוהה ביותר (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
    הפרי בעל תכולת הסיבים הגבוהה ביותר(צילום: ירון ברנר)

    2. ירקות

    הכלל בירקות הוא פשוט. ככל הם כהים יותר, הם מכילים יותר סיבים תזונתיים. כך למשל, גזר, סלק וברוקולי הם עשירים בסיבים. בכרוב ירוק ובעלי מנגולד יש 4 גרם סיבים לכוס של ירק. גם התרד הוא מקור עשיר בסיבים ומכיל 7 גרם לחצי כוס. ארטישוק הוא ללא ספק הירק המוביל בכמות הסיבים עם 10 גרם בארטישוק בגודל בינוני.

     

    גם תפוחי אדמה הם ירקות מלאי סיבים, במיוחד תפוחי אדמה ובטטות. הם מכילים 3 גרם של סיבים בתפוח אדמה אחד. כמובן שאם אוכלים את תפוח האדמה עם הקליפה, הרווח הוא יותר סיבים.

     

    3. קטניות

    כל סוגי הקטניות הם בעלי תכולת סיבים גבוהה מאוד. אפשר לאכול את כל סוגי הקטנות שאתם מכירים ואוהבים. כמו למשל: אפונה, אדממה ועדשים. אבל "מלכת" הקטניות שעשירה בסיבים היא השעועית. כל סוגי השעועית עשירים בסיבים.

    ניתן לבשל מרקים, תבשילים או להוסיף לסלטים. שעועית מכילה גם כמות חלבונים גבוהה, כך שאם אתם לא אוכלים בשר,  היא משמשת כתחליף הולם.

     

    4. לחם ודגנים

    לחם ודגנים מעולים כמקור לסיבים תזונתיים. הם נגישים מאוד ויש הרבה מאוד אפשרויות כיצד ניתן לצרוך אותם. בגלל שהבחירה קשה מאוד, כדאי פשוט לקרוא את הרכיבים על המוצרים. אלה שמכילים לפחות 5 גרם של סיבים למנה מומלצת, הם הטובים ביותר.  





     

    לפנייה לכתב/ת
     תגובה חדשה
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    צילום: Aida Ricciardiello
    ארטישוק ננסי
    צילום: Aida Ricciardiello
    ד"ר רק שאלה
    מחשבוני בריאות
    פורומים רפואיים
    מומלצים