שתף קטע נבחר

צילום: AFP

עד שהמיגון יושלם: עצים נגד טילים בעוטף עזה

בצה"ל מודעים לטילי הנ"ט שבידי ארגוני הטרור, טילים שהפכו את הנסיעה בכביש הראשי בעוטף עזה למסוכנת ביותר. בינתיים עמלים על התקנת מערכת הגנה ברכבי הסיור ושתילת עצים שאמורים לפגוע בתצפית חוליות הטרור

על-רקע תקרית האש הקשה אתמול (שבת) שבה נפצעו ארבעה חיילי צה"ל מטיל נ"ט שנורה לעברם מהרצועה, ניכר כי בצבא מודעים היטב למטולים המתקדמים שיש ברשות ארגוני הטרור המרכזיים בעזה. הטילים שהגיעו לידי חמאס והג'יהאד האיסלאמי ושהוברחו ברובם מאיראן, הם בעלי יכולת ירי לטווח של חמישה קילומטרים. בכך הופכים חלקים נרחבים בכביש 232 (הכביש הראשי בעוטף עזה) לחשופים מאוד לאיום.

 

הסלמה בדרום - דיווחים קודמים ב-ynet

אחרי לילה לבן: לימודים ברוב יישובי הדרום

אמש: 32 רקטות ופצצות נורו מעזה; נפילה מצפון לאשדוד

 

עצים מגנים מול טילים. כביש 232, השבוע (צילום: רועי עידן) (צילום: רועי עידן)
עצים מגנים מול טילים. כביש 232, השבוע(צילום: רועי עידן)

 

האיום מוחשי ביותר עבור כלי רכב חקלאיים גדולים שמעבדים את האדמות עד המטר האחרון מגדר המערכת ועבור רכבי הסיור הצבאיים שמפטרלים בגזרה. בשנתיים האחרונות ובעיקר מאז ירי טיל הנ"ט לעבר אוטובוס התלמידים בנחל עוז שגבה באפריל 2011 את חייו של הנער דניאל ויפליך, הוחמרו הוראות הנסיעה של כלי רכב צבאיים סמוך לגדר המערכת.

 

לפי ההנחיות, נסיעות שאינן הכרחיות אסורות וסיורי פתיחות הציר מתבצעים בעיקר באמצעות כלי רכב כבדים וממוגנים כמו דחפורי די-9 וטנקי מרכבה סימן 4 - בעלי מערכת ההגנה האקטיבית "מעיל רוח". בזרוע היבשה של צה"ל מפתחים מערכת קטנה זהה וזולה בהתאם על בסיס מערכת "מעיל רוח" שתותקן ברכבי הסיור בהם ההאמר, הזאב, הדוד והדיפנדרים.

 

המטרה היא להתקין קודם בכלי הרכב הללו מערכות שייתנו התרעה לצוות הלוחמים שבכלי על שיגור נ"ט לעברם באופן שיוכלו לצאת במהירות מהרכב. פתרון הגנתי נוסף בהיעדר מענה התקפי בדמות מבצע התקפי הוא "השתילה הביטחונית". מדובר בעצים גבוהים שנשתלים לאורך כביש 232,

בעיקר בקטעים שבטווח הנ"ט ואמורים להסתיר לחוליות הטרור את יכולת התצפית והדיוק לפגוע בכלי רכב ישראליים, בעיקר במקומות שבהם הם מאטים כמו צמתים ועיקולים. חלקו השני של הפרויקט החל בימים אלו ואמור לכסות קילומטרים נוספים.

 

בתוך כך, יצוין כי ההבטחה של ראש הממשלה בנימין נתניהו למגן את 1,700 הבתים שנמצאים במרחק של 4.5-7 ק"מ מהרצועה טרם תוקצבה ועדיין לא יצאה לדרך. הדיונים והוויכוחים על מקורות המימון לתוכנית שתקציבה נאמד ב-270 מיליון שקל, נמשכים בין משרדי הממשלה השונים. בהחלטת הממשלה, האישור להבטחת ראש הממשלה היה עקרוני בלבד, ועל נושא התקציב נקבע כי תתקבל החלטה בתוך חודש ימים. גם לאחר היציאה לתכנון ומכרזים, ההערכה היא שהפרויקט ייושם רק תוך שנתיים לפחות. עוד יצוין כי מדובר בפרויקט שעליו המליצה מערכת הביטחון לממשלה במשך יותר משנתיים.

 

תכלית פרויקט הייעור הביטחוני שמוביל משרד הביטחון היא ליצור הגנה "ירוקה" מפני הצלפים ולשבש את יכולות הכינון הישיר של הגורמים העוינים מכיוון רצועת עזה. שלב א' של הפרויקט, שבמהלכו נטעו אלפי עצים, כבר הסתיים. שלב ב' מבוצע בימים אלה, במהלכו מועתקים עצים וננטעים לאורך הכבישים המרכזיים באזור. עד כה, ניטעו למעלה מ-2 ק"מ של עצים, בין השאר על הכביש בכניסה ליישוב נחל עוז, מול קיבוץ סעד ומול נתיב העשרה.

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"מעיל רוח" ברכבי הסיור?
צילום: זאב טרכטמן
מומלצים