שתף קטע נבחר

עזה בוערת: הערבים מגנים, במערב דורשים איפוק

ארצות הברית התייצבה לצדה של ישראל, בריטניה הוציאה הודעה ניטרלית ובדמשק גינו את "הפשעים הברבריים" של צה"ל. כך הגיבה הקהילה הבינלאומית למבצע עמוד ענן

ברחבי העולם עוקבים בדאגה אחר העימות בין צה"ל לארגוני הטרור ברצועת עזה. בעוד ארצות הברית התייצבה לצדה של ישראל, ברוב העולם קראו לשני הצדדים להפגין איפוק. בעולם הערבי, כצפוי, גינו את ישראל.

 

עמוד ענן - עדכונים מסביב לשעון ב-ynet:

מטחים בלתי פוסקים, אושר לצה"ל לגייס מילואים

אדישות בתל-אביב: "טילים? חמאס לא מסוגל"

לילה בממ"ד: "שמחים על החיסול - ומתים מפחד"

השלב השני: חיל האוויר צד את משגרי הרקטות

 

מזכ"ל האו"ם, באן קי מון, קרא לשים סוף להסלמה. "על שני הצדדים לעשות הכול על מנת למנוע הסלמה נוספת ועליהם לכבד את מחויבויותיהם במסגרת החוק ההומניטרי הבינלאומי כדי להבטיח את ביטחונם של האזרחים בכל עת", אמר דובר מטעמו.

 

בוושינגטון, כאמור, גיבו את החלטת ממשלת ישראל לצאת למבצע "עמוד ענן" שהחל אתמול אחר הצהריים בחיסולו של מפקד הזרוע הצבאית של חמאס, אחמד ג'עברי. "אנו תומכים בזכותה של ישראל להגן על עצמה, ואנו מעודדים את ישראל להמשיך לנקוט כל מאמץ כדי להימנע מאבידות בקרב אזרחים", אמר דובר מחלקת המדינה האמריקנית, מרק טונר.

 

הדובר האמריקני הוסיף כי בוושינגטון מגנים את ירי הרקטות מרצועת עזה והביע צער על מותם של חפים מפשע משני הצדדים. "אין הצדקה לאלימות שחמאס וארגוני טרור אחרים מפעילים נגד אזרחי ישראל", הבהיר. אובמה, שעודכן על-ידי הנשיא שמעון פרס לגבי חיסולו של ג'עברי, לא הגיב בקולו להתפתחויות.

 

בצדו השני של האוקיינוס האטלנטי, בריטניה הוציאה הודעה ניטרלית יותר. "אנחנו מודעים לדיווחים על מותו של מפקד חמאס הבכיר אחמד ג'עברי", אמרו במשרד החוץ, "אנחנו ממשיכים לקרוא לשני הצדדים להפגין איפוק כדי למנוע הסלמה מסוכנת שאינה אינטרס של אף אחד מהצדדים".

 

בעולם הערבי, כצפוי, האשימו את ישראל בהסלמה. שר החוץ המצרי, מוחמד כאמל עמר, גינה את חיסולו של ג'עברי וקרא לישראל להפסיק באופן מיידי את התקיפות האוויריות ברצועת עזה. הוא הזהיר מפני "ההשלכות השליליות" שעלולות להיות להסלמה על היציבות האזורית.

 

תנועת האחים המוסלמים קראה לעולם הערבי להחרים את ישראל,

בזמן שמפלגת החירות והצדק שהקימה איימה כי מצרים לא תבליג על פגיעה בפלסטינים. במפלגה אמרו כי דרושה "פעולה ערבית ובינלאומית מהירה כדי להפסיק את מעשי הטבח". 

 

מצרים אף השיבה לקהיר את השגריר בתל אביב, ואילו השגריר הישראלי במצרים יעקב אמיתי הוחזר לארץ עוד לפני תחילת המבצע על מנת להגן על ביטחונו. אמש הפגינו 200 איש בקהיר ודרשו מהנשיא מוחמד מורסי לפעול נגד ישראל. "מורסי, איפה ההחלטה שלך?", זעקו המפגינים, "מנהיגנו, די לשתיקה. אזרחי עזה נהרגים שם".

 

קטאר: פשע מטונף  

שר החוץ של קטאר, חמד בין ג'אסם אל-ת'אני, גינה את תקיפות חיל האוויר ברצועת עזה וכינה אותן "פשע מטונף" שאין לעבור עליו בשתיקה. "על מועצת הביטחון של האו"ם לעמוד באחריותה לשמור על השלום והביטחון בעולם", אמר שר החוץ הקטארי.

 

גם בסוריה עקבו אחרי ההתפתחויות ברצועת עזה. "הממשלה הסורית מגנה את הפשעים הברבריים שביצע הצבא הישראלי נגד העם הפלסטיני ברצועת עזה ביום רביעי", אמרו במשטר שטובח באזרחיו ללא הרף זה שנה וחצי. דמשק קראה לקהילה הבינלאומית להפעיל לחץ על ישראל כדי שתשים סוף ל"תוקפנותה" ברצועת עזה.

 

Read this article in English

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
רצועת עזה, אמש
צילום: AFP
אש ברצועת עזה
צילום: EPA
צילום: AFP
אחמד ג'עברי. חוסל
צילום: AFP
מומלצים