שתף קטע נבחר

לשלוט על הסמארטפון ללא מגע

עם Windows 8 והסמארטפונים, השליטה במגע הפכה לסטנדרט כמעט בכל מכשיר. פיתוח חדש הולך להפוך את השוק עם בקר שליטה שאינו דורש מגע או מצלמה

חברת Microchip Technology, יצרנית אמריקאית גדולה של מוליכים למחצה, הודיעה על תחילת ייצור הבקר הראשון אשר משתמש בשדות חשמליים למדידת תנועה בחלל תלת מימדי.

 

עוד ב-hwzone:

פולימר מיוחד עשוי להגדיל נפחי כוננים קשיחים פי 5

הפשע מעולם לא נראה טוב כל כך: טריילר שני ל-GTA V

אכזבה לגיימרים: DirectX 11.1 בלעדי לחלונות 8

 

 

השבב דל המתח שבלב הבקר החדשני הופך את השליטה במכשירים ניידים באמצעות תנועות וזיהוי מחוות לאפשרית, דבר שמתאפשר כיום רק באמצעות חיישנים מבוססי מצלמה (קינקט למשל). עם זאת, מגבלה משמעותית של הבקר היא שהוא מסוגל לזהות תנועה, בין אם הזזת יד או תנועה סיבובית, בטווח של כ-15 סנטימטרים בלבד. "זוהי המגבלה הרצינית ביותר", מספר חוקר ממשקי המחשב של אוניברסיטת וושינגטון סידהנט גופטה. "אך אני מאמין שזו עדיין פריצת דרך גדולה, במיוחד כאשר משווים למערכות מבוססות מצלמה. המערכת שלנו זולה וחסכונית באנרגיה, ואני בהחלט יכול לראות אותה משולבת בטלפונים ניידים".

 


 

טכנולוגיית זיהוי המחוות התקדמה משמעותית בשנים האחרונות, עם הנסיונות ליצור ממשקים יותר טבעיים שהולכים צעד אחד קדימה מהכלים המסורתיים – מסכי מגע, מקלדות ועכברים. בעוד שימושים יצירתיים בקינקט הפכו לנפוצים יותר כמו לשימוש עבור משחקים, השימוש במחוות לא הצליח לצבור אהדה משמעותית במחשבים נייחים, ניידים, סמארטפונים ומחשבי לוח עד כה.

 

כיום, מיקרוסופט, בשיתוף פעולה עם חברות נוספות כגון Leap Motion, ו-Flutter, עובדת על שיפורים בטכנולוגיה מבוססת מצלמה בכדי להצליח להכנס לשווקים חדשים. עבור סמארטפונים ומחשבי לוח, שבב ה-Snapdragon העדכני של חברת Qualcomm כולל בתוכו יכולות זיהוי מחוות, באמצעות המצלמה, אך מספר קטן יחסית של מכשירים ניידים עושים שימוש כיום בשליטה באמצעות מחוות.

 


 

למרות מגבלת טווח 15 הסנטימטרים, בקר השדה החשמלי מציע מספר יתרונות מעניינים בהשוואה לחיישני מצלמה. "האמת היא שזוהי טכנולוגיה משלימה", מספר פאני דובנהאג, מנהל חטיבת ממשק אדם-מכונה בחברת Microchip Technology. במכשירים מופעלי סוללה, צריכת מתח היא נושא קריטי. הבקר של חברת Microchip Technology משתמש ב-90 אחוז פחות אנרגיה מאשר מערכות מחווה מבוססות מצלמה, מדווחים מהחברה. כמו כן, ניתן להשאיר אותו פעיל כל הזמן, כך שניתן להשתמש בו למשל, כדי להעיר מסך של טלפון חכם ממצב שינה כאשר יד מתקרבת אליו.

 

הבקר עובד על ידי שידור אות חשמלי וחישוב המיקום התלת מימדי של היד על סמך הפרעות שנוצרות בשדה החשמלי. בזמן שחיישנים מבוססי צילום סובלים מ"איזורים מתים" כאשר היד קרובה מדי, או אם התאורה חלשה מדי, הבקר החדש עובד בצורה טובה גם בתנאים אלה, ואינו דורש חיישן חיצוני. (האלקטרודות שמשמשות כחיישנים יכולות להיטמע מאחורי כיסוי המכשיר). מה שעוד יותר מעניין הוא, שהבקר יכול להשתלב בקלות במכשירים אלטרוניים שאינם כוללים מצלמה, כמו למשל לוח שעונים של מכונית, מקלדות, מתגי תאורה, או תחנות טעינה והגברה למכשירים ניידים. למעשה, חברת Microchip Technology כבר מוכרת רכיבים ל-70,000 לקוחות אשר מייצרים מוצרים כאלה. דובנהאג מספר כי הוא כבר מדמיין שימושים מעניינים במכוניות, כמו למשל שליטה במערכת ניווט מובנית, או במטבחים ובתי חולים בהם אנשים רוצים להמנע ממגע בכפתור או מסך.

 


 

הבקר מגיע עם היכולת לזהות עד עשר מחוות מוגדרות מראש, כולל התעוררות כאשר מורגשת קרבה, עקיבה אחר מיקום, ותנועות ידיים שונות, אך ניתן גם לתכנת אותו להגיב לתנועות חדשות. בדומה לתכנות של זיהוי קולי, Microchip Technology בנתה את ספריית המחוות תוך שימוש באלגוריתמים שלמדו איך אנשים שונים מבצעים את אותן תנועות. מחוות אלו יכולות להתרגם לפעולות שונות של המכשיר כמו הפעלה/כיבוי, פתח תוכנה, הצבע, לחץ, זום, או גלילה. הדיוק קרוב לזה של עכבר, אך למערכת יש מגבלות. היא לא תוכל למשל להבדיל בין כף יד פתוחה ואגרוף סגור למשל, או תנועות של מספר אצבעות בו זמנית – נושאים שהיצרנית מקווה להשתפר בהם.

 

כיום, פחות משנה לאחר רכישת חברת ההזנק הגרמנית שפיתחה את הטכנולוגיה, Microchip Technology מייצרת ערכת פיתוח שכבר ניתן לרכוש, ודובנהאג מספר שהם ישמרו על קשר עם הלקוחות שלהם כדי לראות איזה שימושים הם יעשו בטכנולוגיה. Microchip Technology מתכננת להגיע לייצור המוני באפריל הקרוב, ולהציג מוצרי מדף המשתמשים בטכנולוגיה כבר במהלך השנה הבאה.

 

הבקר ימכר במחיר של 2.26 דולר ליחידה ברכישת כמויות גדולות. נדמה שזוהי יותר טכנולוגיה משלימה לדברים הקיימים כעת ועד שטכנולוגיות טובות יותר יגיעו לבשלות. אך אם זה ישנה את דרך החשיבה של אנשים ויתרום ליצירתיות רבה יותר – זהו בהחלט צעד מבורך בכיוון הנכון.

 

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים